Razvod...

Ja sam i napisala da ona nije svetica i da ima mana, a brak kao i svaki brak nije bio idealan.
Mene ne zanima ničiji odnos i da li su mogli zajedno ili ne...

Zanima me fenomen žena koje kradu tuđe živote.
Imam utisak da tačno namirišu slabu tačku odnosa i onda ispadne da su samo "povod" što nečiji brak nije funkcionisao - a možda su to dvoje mogli vremenom prevazići probleme i poboljšati svoj brak.
Ja ničiji brak (ni vezu) ne bih dirala, ma koliko god da je loš. :ljutko:

- - - - - - - - - -

U redu, a zar ne misliš da postoje žene koje vole da ruše i grabe - koje se iz zavisti same nametnu takvim (nezadovoljnim i slabim) muškarcima? :aha:

Brak ne puca zbog jedne slabe tacke vec zbog niza istih. Ne zivi ona njen zivot, vec zivot sa muskarcem sa kojim joj je dobro. To sto je taj muskarac bio zauzet je igra slucaja...Da su mogli i bili zainteresovanje za popravljanje stvari uradili bi to..
Nemas sta ti tu da diras, jer ne mozes da diras ukoliko ti neko ne dozvoli.

Brak ne puca zbog jedne slabe tacke vec zbog niza istih. Ne zivi ona njen zivot, vec zivot sa muskarcem sa kojim joj je dobro. To sto je taj muskarac bio zauzet je igra slucaja...Da su mogli i bili zainteresovanje za popravljanje stvari uradili bi to..
Nemas sta ti tu da diras, jer ne mozes da diras ukoliko ti neko ne dozvoli.

Nisam ni napisala da bih se mešala u to (niti se iko od familije mešao).
Mislim da nisi razumela poentu onoga što sam pitala. Hvala u svakom slučaju! :cao:

Moja tetka se razvela...
Teca nije malouman ni maloletan, tako da je odgovornost za preljubu njegova, a ne ljubavnicina.
Odgovornost za los brak je zajednicka, tetkina i tecina.

Ovaj deo sa decom je posebna prica. Oni su bili vec odrasli kad je doslo do razvoda. Cudno mi je da do tada vec nije imala uspostavljen nekakav odnos sa njima. Ako je presudio novac da je odbace, onda je pitanje i kako su vaspitavani. Iako oba roditelja imaju podjadnako i pravo i obavezu da decu vaspitavaju, ipak majke imaju vise mogucnosti da im se priblize i uticu na njih.

- - - - - - - - - -

Slažem se da niko ne treba da bude u lošem braku. I da svaki odnos ima svoje uspone i padove.
Ali možda je baš ona izazvala te svađe, indirektno i dodala ulje na vatru. :aha:

Ne znam, ona meni deluje kao neko ko je želeo njen život.
Sa njenim je mužem, sa njenom decom je, sa njihovim prijateljima je i rodbinom,...
Jedino još nedostaje da uzme i tu kuću pa da sve bude u kompletu. :roll:
a teca neotporaaaaan:roll:

Ja sam i napisala da ona nije svetica i da ima mana, a brak kao i svaki brak nije bio idealan.
Mene ne zanima ničiji odnos i da li su mogli zajedno ili ne...

Zanima me fenomen žena koje kradu tuđe živote.
Imam utisak da tačno namirišu slabu tačku odnosa i onda ispadne da su samo "povod" što nečiji brak nije funkcionisao - a možda su to dvoje mogli vremenom prevazići probleme i poboljšati svoj brak.
Ja ničiji brak (ni vezu) ne bih dirala, ma koliko god da je loš. :ljutko:

- - - - - - - - - -

U redu, a zar ne misliš da postoje žene koje vole da ruše i grabe - koje se iz zavisti same nametnu takvim (nezadovoljnim i slabim) muškarcima? :aha:
Niko ne moze da ukrade tudji zivot, ako to onaj *ukradeni* sam ne zeli!
Ta druga zena je nebitna u prici.

Niko ne moze da ukrade tudji zivot, ako to onaj *ukradeni* sam ne zeli!
Ta druga zena je nebitna u prici.

Ne bih se baš složila sa tim da je ta druga žena nebitna. U suštini brak ljudi iz uvodnog posta bi se možda raspao i sam od sebe, tako da da, da je to bio stabilan brak, ona bi mogla da glođe, ali ne bi mogla ništa da promeni. Koliko sam ja razumela pitanje je o ženi kojoj je ok da na tuđim ruševinama, kojima je nesumljivo doprinela, gradi nešto svoje i čemu li se ona nada. Sa te strane stoji njena odgovornost. Ali takvo osećanje odgovornosti za svoje postupke ljudi mogu, ali i ne moraju da imaju.

Moja tetka se razvela pre nekoliko godina posle skoro 20 godina braka. Imaju dvoje odrasle dece.
Delovalo je da imaju stabilan brak, iako se dešavalo da se sporečkaju i pred drugima.
Radili su oboje, jaki novčano, dobar društveni status, društveni, kuća, kola,..

Sećam se da sam pre 15 godina prisustvovala sceni kada je njega neka ženska osoba zvala na kućni broj.
To je tada prošlo...

Nekoliko godina posle tog događaja, kreću ozbiljne i neprijatne svađe. Toliko jake da policija često dolazi.
To traje neko vreme. On odlazi od kuće, oni se razvode. Deca polako prelaze kod njega (novac je čudo :roll:).
Skoro svi je ostavljaju, nikakvu komunikaciju ne žele sa njom, prijavljuju je Centru za Socijalni rad i insistiraju da se kuća proda i razdeli imovina.
Tetka (ne kažem da je svetica, ima mnooogo mana) skoro puca psihički.
Cela familija je u šoku i upoznata je sa svim. :eek:

Od tada je prošlo 6 godina.
Više manje su odnosi kao i tada. Imovina se nije podelila. Nisu u kontaktu.
Oni su sa ocem, ona sama. Ali sa njima je i ona ženska osoba s početka priče...
Nemaju svoju decu.

Danas uđem sasvim slučajno u raspravu sa sestrom od druge tetke o toj situaciji.
Ona smatra da TA nije rasturila njihov brak, ja smatram da JESTE!
TA njegova je perfidno svu našu familiju pridobila (osim moje porodice) i sada je svi bukvalno obožavaju i pričaju kako je ona "tako fina i dobra". :roll:

Volela bih da mi neko ko je bio u sličnoj situaciji (kao moja tetka) kaže da li ja ispravno gledam na sve to ili grešim.
Naravno da bih celu situaciju gledala drugačije da su se oni upoznali posle njihovog razvoda, ali pre... :think:

Ne smatram da uništavanjem i otimanjem tuđeg života, neko može sagraditi svoj. :aha:

ne moze niko da ti rasturi kucu sa cvrstim temeljima..
a druga stvar bolje i da se razvela ako taj nije za nju,al jedino mi zao dece i njihovog odnosa prema njoj...

Teca nije malouman ni maloletan, tako da je odgovornost za preljubu njegova, a ne ljubavnicina.

Ovaj deo sa decom je posebna prica. Oni su bili vec odrasli kad je doslo do razvoda. Cudno mi je da do tada vec nije imala uspostavljen nekakav odnos sa njima. Ako je presudio novac da je odbace, onda je pitanje i kako su vaspitavani. Iako oba roditelja imaju podjadnako i pravo i obavezu da decu vaspitavaju, ipak majke imaju vise mogucnosti da im se priblize i uticu na njih.

- - - - - - - - - -

:amen:

- - - - - - - - - -

Novopeceni bogatasi i njihov moral i logika Distance.:roll: Imam takav utisak.:roll:

Nisam ni napisala da bih se mešala u to (niti se iko od familije mešao).
Mislim da nisi razumela poentu onoga što sam pitala. Hvala u svakom slučaju! :cao:

Nisam razumela poentu, jer se zena ni kriva ni duzna satanizuje bzv. Jos gore, od nje se pravi neki umnobolnik koji je toliko jadan da krade tuđe živote, jer svog nema. Zapravo ovde čak nije prožeta ni nota mržnje nego poniženja kroz ceo post. I više mi deluje kao da stvar piše ostavljena žena koja se teši tim da je zadržala dostojanstvo nego neki nemi posmatrač. U svakom slučaju se odaje utisak da je osoba koja ovo piše previše emotivno upletena u celu priču.
Ja ne mogu da se složim sa tim da je ljubavnica tu samu sebe ponizila, jer je očigledno tvoj teča gajio neka osećanja prema njoj. Jedan od deset brakova se razvodi zbog muške prevare. Ona je tu pobedila statistiku. Očigledno da je njemu bila vredna toga.
A tvoja tetka mi deluje duboko povređeno, kao da bije ne zna ni sama gde bije, željna da vrati za to što je bila povređena, ali joj niko ne dozvoljava.
E sad, vidiš šta je tu kontradiktorno? Ljubavnica je uzela nešto tuđe i uspela je u to da se uplete, tvoja tetka pored svih napora koje ulaže ne može da povredi nekoga što joj isto po pravu pripada. Šta ti to govori? Da osećanja i ljudska podudarnost nisu nešto što neko sa strane može pokvariti.

Pa ako mi stotinu ljudi kaze da imam velik nos onda ga verovatno i imam.
Ako tetka nema bas niciju podrsku pa cak ni rodjene dece onda neka sedne i zamisli se, negde ipak gresi ili je gresila.
Neka popravi odnose sa decom, digne glavu i potrazi nesto sto ce je uciniti toliko srecnom da ce joj dati snagu da ostavi iza sebe sve to i krene dalje. Svakako se tu vise nista ne moze promeniti, bivsi muz i njegova sadasnja se jednostavno vole i zive zivot srecni. Zasto da i ona ne pokusa isto.

Roditelji nikako ne vole prvo dete vise od drugog...nego su sa prvim detetom u grcu i strahu ,jer nemaju iskustva.

Sa drugim detetom su mnogo opusteniji,jer su to vec iskusili i sigurniji su,pa deluje da vise obracaju paznju

na starije dete..sto i jeste tako jer oni s njim stalno dolaze u nove situacije..a mladje dete uci na primeru starijeg

deteta,i mnogo lakse prolaze kroz odrastanje..A TECA,je poligamna licnost kao i svi muskarci,i zena cesto nemoze da spreci prevaru.

Da, u pravu si...ali svi su toliko površni i licemerni bez imalo ljudskosti u sebi. Ta druga je na višem društvenom položaju i svi su sa njom fini, meni je to toliko ružno - dok se sa druge strane nekom (mojoj tetki) svet srušio i NIKO o tome ne razmišlja niti ga je briga. :(

nije se svet srusio tvojoj tetki, nego je tvoja tetka srusila svoj svet
nije ni prva, ni poslednja koja se razvodi
tamo gde brak nije dobar, razvod je dobro resenje
tamo gde policija dolazi na vrata, brak je trebao odavno da se razvede
nova zena, nekada ljubavnica nije uzrok tog raspada i ona je za razvod tvoje tetke potpuno nebitan lik

pre neki dan kaze meni moj drug - moja bivsa devojka me napala da sam skot sto sam je prevario sa sadasnjom devojkom, a zaboravlja da je sa mnom pocela da se zabavlja tako sto upala i sto sam sa njom prevario svoju tadasnju devojku

pametnom dovoljno.

- - - - - - - - - -

Mislim da je tvoja tetka,svojim ponasanjem,svojim sumnjicenjima muza,istoga prosto naterala,da nadje drugu zenu.
Iz tvoga izlaganja,jasno se vidi,da je tvoja tetka,jedna ksenofobicna zena.U mnogim brakovima,zena svojim neprestanim
sumnjama,da je muz "vara",da ima vezu sa nekom drugom zenom,izazove u tom braku,jedno po muskarca,nepodnosljivo
stanje.Kada se takav "trend" prema muzu nastavi dugo vremena,muskarac_muz,zapada u stanje psihicke depresije.
Tada,i ako do tada ne,on je primoran da se prikloni nekoj drugoj zeni.On tada trazi neko zensko "rame za plakanje".
Ako ga ta druga zena,razume,ako mu pokloni punu paznju,on ce se osecati rastereceno.Tek tada,on ce shvatiti,kroz kakav
pakao je prolazio u svom braku.I tada,u znak zahvalnosti,zbog toga,sto se spasao bolesno ljubomorne zene,on ce tu
zenu,tu drugu zenu,prihvatiti kao "spasiteljicu",i sa njom ce nastaviti da zivi.Jedan sasvim drugi zivot,razlicit od onoga
sa prvom zenom.Bioce to jedan miran zivot,zivot bez trzavica i svakodnevnih svadja.:cmok2:

jadan on, kako mu je sreca pokucala na vrata :)

Back