RAZVOD

Hocu, nije problem to, 3 dana mucim muku sa kompom, gasio se bez razloga vidnog - a nema virusa..sada mislim da je popravljen pa cemo da se bacimo na rad...hoce mene svasta sa Saturn-kvadrat Mars..junacki ga odradjujem

Izvinite sto se dugo nisam pojavljivala imala sam nekih silnih problema , ali hvala bogu sad se polako sve smiruje. Vip odusevila sam se kad sam videla da si se ukljucila u temu koja meni predstavlja veliki poroblem sto u zivotu sto ovako (astroloski). Evo ja sam postavila njegovu kartu i nadam se da cetise sad pojasniti razne strari. Zam da malo preterujem ali se nadam da ces me razumeti zensko sam stacu. Ako stoji razvod dali moze da se vidi i potencijalni razlog. U svakom slucaju ti hvala do neba Cmok

Kao sto sam negde rekla, ne znam da li je ovde negde ili na pp , ti si neko ko se ne bi razvodio ali da mozes da trpis mnogo, mozes, samo ne znas gde ti je granica, a kad je dotaknes je gotovo..Saturn kao vladar braka kod tebe i Uran vladar 9 polja pravnih stvari i odnosa su u kvadratu i brak je vec imao krizu i to je on potencirao ili napravio to, da tako kazem, teska je bila situacija i kriza i zeleo je da ode, da se tako izrazim, da pobegne mozda od neke odgovornosti. Tvoj stav nije da odustajes lako i tesko bi prihvatila razvod ali ne mozes ni ti da , zbog dece, trpis doveka...kako stvari stoje..kad saturn bude bio preko Sunca i dotakao Merkur moze da bude jaka kriza jer je i sada osecas sa inkonjukcijom Neptuna iz Vodolije..sumnjas ili da nije veran ili je jako porocan i tezak covek postao...brine te i materijalna sigurnost odn nesigurnost ali to je nesto sto ce tebi da se sredi sa prelazom Saturna kroz Vagu i promenama zbog Urana iz opozicijeu svakom slucaju saturn kvadrat Uran je pokazatelj razdvajanja, gubitka ljubavi ili odnosa sa partnerom sa kojim si u braku...kad...kazem bila je kriza pre oko godinu ili dve dana, moze jos da se trpi i dalje ali sad imas 32 godine, bice kriza do 34-te godine i najdalje do 42-44.....kako Pluton ide kroz Jarca tako pocinjes i da razmisljas o razvodu zvanicnom, sta sa kucom/stanom, decom,parama,poslom..sve...kod njegaovo brdo aspekata i Saturn na dsc optuzuje tebe da si teska, hladna, opterecujuca za njega, da brak mu ne valja i da si ti kriva..sunce u 9-toj da se nada drugoj sreci posle svega a Mars kao vladar polja braka iz 7 je u 9 polju i u kvadratu sa Uranom koji je u 11 polju...skoro sigurno smem da kazem da do rastave dolazi..ovo sve ici na dva braka kod njega...i kad bi mu ti bila druga (ili svejdeno i ta druga neka), Merkur je u kvadratu takodje sa Uranom u 11...Uran je u konjukciji sa vrhom 12 polja..sud..razlog razvoda, ovako da ti kazem...ne znam, znam da bi ga on potencirao ili on taj da bude koji odlazi, ti nisi ta koja bas to tako moze kao sto moze on, za tebe je porodica ipak svetinja na neki nacin i deca u njoj...

Vip hvala ti puno imam nekih malih nejasnoca to sa drugim brakom njegovim , mi smo dugo godina ziveli zajedno pa se posle toga vencali a meni je pre dosta godina pok. Milja Vujanovic rekla da se njemu taj takoreci drugi brak racuna kao ovaj nas tj. posto smo pre toga ziveli kao u braku . I ako mu ipak stoji drugi brak otprilike u kom periodu ga ocekuje. Vip znam da trazim puno ali se nadam da ces me razumeti.
P.S(a to sto si rekla razlog mozda sud, on ima jedno nedovrseno sudjenje koje se razvlaci verovala ili ne vec desetak godina dali je moguce da se zbog toga rastavimo)
Hvala, hvala.hvala ti puno

Vip hvala ti puno imam nekih malih nejasnoca to sa drugim brakom njegovim , mi smo dugo godina ziveli zajedno pa se posle toga vencali a meni je pre dosta godina pok. Milja Vujanovic rekla da se njemu taj takoreci drugi brak racuna kao ovaj nas tj. posto smo pre toga ziveli kao u braku . I ako mu ipak stoji drugi brak otprilike u kom periodu ga ocekuje. Vip znam da trazim puno ali se nadam da ces me razumeti.
P.S(a to sto si rekla razlog mozda sud, on ima jedno nedovrseno sudjenje koje se razvlaci verovala ili ne vec desetak godina dali je moguce da se zbog toga rastavimo)
Hvala, hvala.hvala ti puno

rekla sam da razlog ne znam , trazila sam elemente za pokazatelje suda i rastave braka..i mislim da do toga dolazi..nisam misljenja da kod njega vas brak predstavlja 9 kuca, naprotiv, vidi se i kroz 7 polje i vladara Marsa...njemu drugi brak kada stoji..moram da pogledam ponovo karte

Ja samo hocu da predlozim svima da pre nego sto pitate da li cete razvesti ili ne, ili pre nego sto sami inicirate razvod, pitajte sta ce biti posle i da li ima aspekata za drugi srecni brak, jer ako nema, onda cete morati da trazite neko drugo resenje, ili mozda da celicite sebe prema mogucnosti da cete mozda morati da do kraja zivota posle toga zivite sami. Tako da ne srljajte ni sa cim jer kao sto rekoh ne stoji svima drugi brak, i treci i 4 i tako redom, nekim ljudima sudbina nije dala cak ni jedan, tako da polako i ono sto meni nije jasno ovde a volela bih da znam, ko od diskutanata ustvari zeli da se razvede a ko ne zeli?:)

Cokolina ovo je tvoj horoskop?
Mnogo je pokazatelja i kod jednog i kod drugog,veliko nezadovoljstvo u braku ali je interesantno to sto su oboje tezili ka tome da udju u bracnu zajednicu i da osnuju porodicu.
Mislim da je dolazilo do sukoba i nadmetanja autoriteta,ali je prisutno obostrano razocarenje u brak i bracnog partnera.
Mene zanima da je on ovu zenu maltretirao psihicki ili fizicki?

Mnogo je pokazatelja i kod jednog i kod drugog,veliko nezadovoljstvo u braku ali je interesantno to sto su oboje tezili ka tome da udju u bracnu zajednicu i da osnuju porodicu.
Mislim da je dolazilo do sukoba i nadmetanja autoriteta,ali je prisutno obostrano razocarenje u brak i bracnog partnera.

Jeste i jedno i drugo ali je cudno to sto do stupanj u brak veza idilicna ja vidim tu napete aspekte marsa i urana i kapiram to neko rivalstvo to se vidi ali kako vieti edipovca ali zaista bolesnog edipovca da li se vidi uticaj majke na njega.......

Jeste i jedno i drugo ali je cudno to sto do stupanj u brak veza idilicna ja vidim tu napete aspekte marsa i urana i kapiram to neko rivalstvo to se vidi ali kako vieti edipovca ali zaista bolesnog edipovca da li se vidi uticaj majke na njega.......

Kroz tvoj horoskop je on predstavljen mesecom,MO prima kvadrat od MA,to mora ukazati na podsvesnu mrznju prema zenama,neki potisnuti bes koji datira jos iz mladosti steceno u porodici,i taj sablon se kasnije prenosi na sve odnose sa zenama,on podsvesno zeli da ispravi ono sto je u njemu izazivalo bes i gnusanje kod majke.

To si pazi sto posto u pravu otud i to psihicko ubijanje u pojam e sta me zanima imam u sedmoj vartex u regulusu to jest na 29 stepenu kazu da je to kao super znam da se sedma gleda i za brak i za prijateljsva pa me zanima sta je tu super kad je usledio razvod da li on poboljsava neke od aspekata ili ne...cemu sluzi?

To si pazi sto posto u pravu otud i to psihicko ubijanje u pojam e sta me zanima imam u sedmoj vartex u regulusu to jest na 29 stepenu kazu da je to kao super znam da se sedma gleda i za brak i za prijateljsva pa me zanima sta je tu super kad je usledio razvod da li on poboljsava neke od aspekata ili ne...cemu sluzi?

Iskreno,jos uvek nisam naisla na neko jasno objasjenje tog Vertexa,tako da ne znam,previse je drugih pokazatelja koji objasnjavaju ovu situaciju i bez posmatranja Vertexa,ti aspekti koji postoje u tvom natalu morali su biti odradjeni,vidis i sama...

Postoji mogucnost drugog braka,no kako si sklona idealizovanju partnera uopste,mislim da ces i ovog drugog mladozenju(:P)idealizovati,pa je i tu pitanje da li ces se opet razvoditi,jer je VE u promenljivom znaku blizanaca,pa jos na 11.st.vodolije..
Nekako ti kroz zensku genetiku vlada podredjen polozaj zena,znaci i preko majke,bake,itd.sve su nekako imale taj aspekt mucenistva,pa bi valjalo da se ti u podsvesti oslobodis te podsvesne potrebe da budes zrtva kako ne bi vise privlacila partnere koji imaju potrebu da te zlostavljaju u bilo kom smislu.

Vertex....kako su meni laiku objasnili...
je senzitivna tacka u natalnoj karti i aktivira se prolaskom planete...
E sad, kako reaguje?
Pa valjda opet ukomponovati znacenja:znaka gde je ,
znacenje planete koja aktivira tacku, polje u kom se nalazi...
Otprilike, kao da je neka "faza" zavrsena, osoba je nesto ucila~ naucila...
i moze da pocne novo ucenje...

emillly, možeš li da nam napišeš, kako si videla sve to što si nabrojala. Dakle, koji su to aspekti u natalnim ili sinastriji.

Mislim, da bi to bilo zaista dragoceno za nas laike.
Tako se najbolje uči, na osnovu datih primera.

Hvala :)

emillly, možeš li da nam napišeš, kako si videla sve to što si nabrojala. Dakle, koji su to aspekti u natalnim ili sinastriji.

Mislim, da bi to bilo zaista dragoceno za nas laike.
Tako se najbolje uči, na osnovu datih primera.

Hvala :)

Naravno,pogledaj,prvo vladari asc-ta u oba horoskopa su otisli u 7.polje,znaci da su oba partnera tezila ka bracnoj zajednici,kako 7.polje predstavlja druge osobe,to je ono sto je preko puta od nas(od ASC-ta),analogno znaku vage,znaci da u oba slucaja natusi imaju potrebu da imaju nekoga kraj sebe,tj.da ne budu sami.
Da bi videli kakve predispozicije ima taj brak uvek cemo poci od vl.7.kuce,a zatim cemo pogledati i VE kao prirodnog signifikatora za brak.
Znak na vrhu 7.polja ce opisati kakva su ocekivanja natusi imali od braka.

U prvom,tj.njenom horoskopu,vidimo da je na vrhu 7.kuce Rak,i da je jako tezila ka stvaranju bracne zajednice,stvaranju svoje porodice,itd.
Vl.7.je MO i on predstavlja njenog supruga u ovom slucaju(zato sto ga trenutno posmatramo kao vl.7.tj.kao njega),MO je u Biku,egzaltiran,vidimo da se on tu veoma prijatno,udobno i komforno oseca,pa pogledajmo u kakvim je aspektima:
Pravi konj.sa SO(a sunce se takodje posmatra kada gledamo muza u zenskom hor.),znaci da se on postavljao kao dominantna figura,a tako mu je i prijalo da se oseca,ali opozicija sa UR govori o tome da je osoba koja namece svoju volju drugima po svaku cenu,oseca se dobro i voli sebe samo kada on vlada,ne pristaje na kompromise,jednom recju jako teska osoba za zajednicki zivot sa bilo kim,to su samozive osobe.
A kako negde i ona sama nosi tu neku psiholosku crtu,moralo je doci do sukoba i nadmetanja volje i dominacije,MO u kvadratu sa MA govori o podsvesnoj agresiji i mrznji(MA)prema majci(MO)koja potice jos iz mladih dana iz porodice(MO),koju kasnije prenosi u odnose sa zenama(MO),isti taj aspekt ukazuje na to da je on svoju zenu zlostavljao emotivno,psihicki ili cak fizicki,taj isti aspekt psuje(MA) majku(MO),itd.

Pogledajmo sad istog tog vl.7.u drugom kontekstu,u kontekstu samog braka(koliko je pokazatelja za razvod):

1.MO je u konj.sa Hironom,pa kroz brak i bracnog partnera dozivljava veliku bol,
2.MO je sprzen od SO,znaci sam vl.7.polja je time oslabljen,gubi na kvalitetu,
3.pa prima opoziciju od UR,koji mora dovesti do razvoda,
4.prima kvadrat od MA,a znamo da MA sece,opet prekida brak i nanosi emotivnu ili fizicku povredu ovoj zeni.
5.prima kvadrat od SA,pa vidimo nezadovoljstvo i mucenje u braku,
6.VE kao simbol braka je u promenljivom znaku u blizancima,sto vec potencijalno moze ukazati na mogucnost vise brakova(ali nije dovoljan pokazatelj),
7.VE u aplikacionoj opoziciji sa NE,sto ce ukazati na veliko razocarenje u bracnog partnera i u brak,
8.VE na 11.st.vodolije

Ovo su samo pokazatelji iz njenog horoskopa,a njegov probajte da analizirate sami,pa ako treba pomoc,tu sam :)

Molim Vas da li mi neko moze reci da li postoji pokazatelj da ce se brak razvesti u ovom natalu? Znam da treba i natal partnera....ali da li moze da se vidi i samo ovako? I kada bi moglo da dodje do toga? Hvala!

Molim Vas da li mi neko moze reci da li postoji pokazatelj da ce se brak razvesti u ovom natalu? Znam da treba i natal partnera....ali da li moze da se vidi i samo ovako? I kada bi moglo da dodje do toga? Hvala!

Postoje pokazatelji koji ukazuju na verovatnocu razvoda,moglo bi se desiti vrlo brzo,vidim da je naglaseno nezadovoljstvo s tvoje strane i ova godina ce se obeleziti po necemu,osim moguceg razvoda postoji mogucnost ulaska u jednu dosta fatalnu vezu.
Nemoj me drzati za rec,ne znam na koji ce se nacin ispoljiti ovaj aspekt kod tebe,izbegavaj da sebe dovodis u rizicne i opasne situacije..

Poslednja izmena:
Postoje pokazatelji koji ukazuju na verovatnocu razvoda,moglo bi se desiti vrlo brzo,vidim da je naglaseno nezadovoljstvo s tvoje strane i ova godina ce se obeleziti po necemu,osim moguceg razvoda postoji mogucnost ulaska u jednu dosta fatalnu vezu.
Nemoj me drzati za rec,ne znam na koji ce se nacin ispoljiti ovaj aspekt kod tebe,izbegavaj da sebe dovodis u rizicne i opasne situacije..

Emilly hvala ti puno... ali sad si me samo "zagolicala". :lol:
Inace jako velika kriza u braku je bila dok je Saturn tranzitirao Lavom!
Da li mi mozes objasniti aspekte za razvod u ovom natalu, vidim da Jupiter (kao vladar) trpi Saturna... A u toku sledece 2. godine ce Saturn prelaziti preko Jupitera. To je ono sto ja mogu da prepoznam. Sta jos imas da mi kazes? Molim te!
I imam jos jednu dilemu: ako je u ovom natalu lose aspektovan brak, a u partnerovom dobro aspektovan, da li i dalje moze doci do razvoda? Hvala hvala hvala :heart:

Poslednja izmena:
Emilly hvala ti puno... ali sad si me samo "zagolicala". :lol:
Inace jako velika kriza u braku je bila dok je Saturn tranzitirao Lavom!
Da li mi mozes objasniti aspekte za razvod u ovom natalu, vidim da Jupiter (kao vladar) trpi Saturna... A u toku sledece 2. godine ce Saturn prelaziti preko Jupitera. To je ono sto ja mogu da prepoznam. Sta jos imas da mi kazes? Molim te!
I imam jos jednu dilemu: ako je u ovom natalu lose aspektovan brak, a u partnerovom dobro aspektovan, da li i dalje moze doci do razvoda? Hvala hvala hvala :heart:

Ne razumem tvoju znatizelju..jel ti zelis da se razvedes?;)Postavi i njegov natal..

Prvo,naglaseni su promenljivi znaci na uglovima,narocito na vrhu 7.
JU nije lose postavljen,on nema opoziciju sa SA iako je astrocom obelezio,kako je u 5.kuci govori da si u braku ili zbog ljubavi ili zbog dece,ali Jupiterov dispozitor VE je jako lose postavljen.
VE je u skorpiji,tu je u izgonu i prima jako lose aspekte od SA i MA,mozda je u pocetku bilo strasti ali vremenom se gasila i pretvarala u nezadovoljstvo,sukobe i svadje.Moze cak prerasti i u mrznju ako predugo traje.

Po direkcijama ti je PL na VE,VE u kvadratu sa cvorovima,tranz.SA pravi kvadrat na progr.VE,sve se nekako vrti oko VE i aktivira njenu natalnu poziciju i aspekte..
Hajde ti nam pomozi pa reci sta se desava,aplikacioni aspekti tek trebaju da se aktiviraju kroz par meseci..:)

Back