Razvod je odvratan

• Začetnik teme Začetnik teme sidro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e nisam cula za super razvod, cula sam da ljudi uzivaju posle toga, da se krece u drugacije stvari, cula sam da deci bude bolje ili gore, ali da neko uziva u razovdu to nisam! He he, moze samo neko treci da uziva u tome! Mozda neka prijateljica koja jedva ceka da ima trac, ili neko ko ceka da uskoci na upraznjeno mesto ili neka mama koja je srecna sto se oslobodila lose snaje(sad ce ona da dominira opet) :lol:

indigo:
Hellen:
Какве везе има интелектуални ниво са тиме? :roll:
mislim da ima, itekako, hellen :).
znas kako kazu terapeuti - samo inteligentni ljudi su podobni za psihoterapiju i savetovanje, "oni drugi" ne :). ne mislim samo na kvocijent kao takav, uverena sam da i sidro misli slicno, nego na "ceo sklop".
uverena sam da je za brak, zivot uopste, a roditeljstvo pogotovo, nuzno neophodno promisljanje, o sebi, drugima, objektivizacija, dobra introspekcija, uvidjanje potrebe da se nesto menja, hrabrost i - sposobnost da se sta promeni, itd.itd., a - samim tim - covek i sazreva, tokom godina sve (pa i brak) podize na neki drugi nivo...
za mene je brak slican kao zivo bice: treba ga mnogo negovati, hraniti, maziti, ulagati u njega, promisljati o svemu, korigovati se i nije lose jos usput se malko i bogu moliti :), da bi opstao decenijama, u danasnje vreme pogotovo.

po meni, sve to mnogo lakse ide sa ljudima koji nisu ograniceni, bez obzira na formalno obrazovanje, kvocijent i slicne rabote :). sa ogranicenim, rigidnim, iskljucivim ljudima odredjene psiholoske konstelacije menjanje i "rast" tokom decenija su skoro pa iskljuceni...
Upravo tako ... Naravno da je brak vrlo dinamican proces i dovoljan je odredjen intelektualni stepen da se sve to isprati, naravno ako postoji obostrana zelja, a pretpostavka je da postoji jer niko nije usao u brak da bi se razvodio nego da bi proveo do kraja zivot zajedno...

Back