razvod je jedina ispravna stvar! kako prihvatiti tu cinjenicu???

]Pa sad, da je toliko bilo lose ne bi sada patila [/SIZE]ovoliko a sto se tice prelaznog resenja niti sam ga pomenula niti bih kome to predlozila, nisam ja ovde neko ko brak poredi sa komadom odece, ono u stilu, pocepalo se, baci, ni slucajno ne ulozi trud da stvari promenis, popravis cak ni onda kad si strasno nesrecan bez svog muza, kad ga volis, kad su vas razdvojile sitnice kao sto je malo teze privikavanje na zajednicki zivot.

Ne osudjujem zene koje bacaju pocepano po savu ali ne razumem zasto to isto ocekuju od drugih i smatraju jedinim resenjem kantu za smece. nervira me svekrva, mesa se u zivot, razvod, svadjamo se, nismo se jos dovoljno upoznali, razvod, nema strasti u desetoj godini braka kao u prvoj, razvod, izgubio je posao, razvod... Mislim ok, neka se razvodi ko god zeli ali zasto tvrditi da je to jedino ispravno resenje cak i kad je ocito da nije.
Uh,kako narkomani i alkosi pate kad im ukines to sto ne valja!
Metafore su metafore,i obicno su uproscene,da bi bile sto razumljivije.
I draga,tema nije O RAZVODU,to ti ponavljam treci put,vec o krizi nakon njega.A ti zapela o razvodu ili ja opet karikiram.Ocigledno te tema licno pogadja,pa bi zelela satisvakciju da si ispravno odradila.
Kad je nesto polomljeno,npr vaza,kako god da je pazljivo i sa trudom lepis ne znam kakvim super lepkom,pitanje je kada ce voda kroz tu pukotinu probiti,a i ruzna je sem ako je gazdarica dobro ne zakamuflira naprslinu.Ali,ONA zna da je krpila,pa dzaba kamuflaza.

Uh,kako narkomani i alkosi pate kad im ukines to sto ne valja!
Metafore su metafore,i obicno su uproscene,da bi bile sto razumljivije.
I draga,tema nije O RAZVODU,to ti ponavljam treci put,vec o krizi nakon njega.A ti zapela o razvodu ili ja opet karikiram.Ocigledno te tema licno pogadja,pa bi zelela satisvakciju da si ispravno odradila.
Kad je nesto polomljeno,npr vaza,kako god da je pazljivo i sa trudom lepis ne znam kakvim super lepkom,pitanje je kada ce voda kroz tu pukotinu probiti,a i ruzna je sem ako je gazdarica dobro ne zakamuflira naprslinu.Ali,ONA zna da je krpila,pa dzaba kamuflaza.

Zena koja je otvorila ovu temu nije nikakav alkoholicar niti bolesnik vec jednostavno zena koja iskreno govori o onome sta prozivljava posle razvoda, ne mislim da si ti ta koja ce da joj postavlja dijagnozu kao ni bilo ko drugi niti je lepo da je poredis sa pomenutim.

Covek treba da je srecan pa sad ako je neko srecan u braku neka u istom ostane, ako je srecan sam neka sam i bude ako je srecan da menja muzeve neka ih menja.
Ona je nesrecna sama, voli svog muza i treba da im da sansu. Nikakav veliki razlog za razvod nema, nije prestala ljubav, ostali su kao podrska jedno drugome, nije bilo maltretiranja, nije bilo preljube, teskih reci.

Sto se tice metafora, sta da ti kazem, brak kao pokrpljenje gace ili porodica kao okrnjena serpa... Moze i tako, negde.

Kao sto se brak zavrsi razvodom tako se i razdvojenost moze zavrsiti pomirenjem. Zasto bi jedno imalo prednost nad drugim?

demotivacija.rs_Kako-ste-uspeli-zajedno-60-godina-u-braku-Rodjeni-smo-u-vreme-kada-su-se-stvari-.jpg

Poslednja izmena:
Zena koja je otvorila ovu temu nije nikakav alkoholicar niti bolesnik vec jednostavno zena koja iskreno govori o onome sta prozivljava posle razvoda, ne mislim da si ti ta koja ce da joj postavlja dijagnozu kao ni bilo ko drugi niti je lepo da je poredis sa pomenutim.

Covek treba da je srecan pa sad ako je neko srecan u braku neka u istom ostane, ako je srecan sam neka sam i bude ako je srecan da menja muzeve neka ih menja.
Ona je nesrecna sama, voli svog muza i treba da im da sansu. Nikakav veliki razlog za razvod nema, nije prestala ljubav, ostali su kao podrska jedno drugome, nije bilo maltretiranja, nije bilo preljube, teskih reci.

Sto se tice metafora, sta da ti kazem, brak kao pokrpljenje gace ili porodica kao okrnjena serpa... Moze i tako, negde.

Kao sto se brak zavrsi razvodom tako se i razdvojenost moze zavrsiti pomirenjem. Zasto bi jedno imalo prednost nad drugim?

Pogledajte prilog 319180

Pobogu koji bukvalizam!Gde ja rekoh da je postavljacica alkoholicar?
Nesto sto je celo,moze se polomiti,mozda pokrpiti,ali nikad vise ne moze biti celo.
Pazi-voli svog muza!Sto se razvede od njega kad ga voli?Mislim da ne shvatas poentu njenog problema,a to je posle razvodna kriza.Mslis da se ljudi razvode samo ako je bilo preljube i grubosti?Lenjost jednog partnera je po meni veeeeliki razlog za razvod.

Ne stigoh da se oglasim do sad - iako ja postavih temu... prvo, hvala vam sto ste pisali... neki od vas su me postno nasmijali, nad necijim komentarima sam se ozbiljnije zamislila... noc kad postavih post, sam ono totalno bila s*ebana... danas se osjecam bolje :) dogovorila sam sastanak u porodicnom savjetovalistu, ne radi pomirenja ili ponovnog vracanja u brak, vec cisto sebe radi... da lakse prodjem kroz ovaj period... znali smo se godinu dana (toliko smo se i zabavljali) kad smo se vjencali, i mogu reci da je moja najveca greska to sto nismo prvo zivjeli zajedno pa tek se onda vjencali... ali no dobro, sta je tu je... cinjenica je volim tog muskarca iako neke stvari u njegovom zivotu ne mogu prihvatiti i razumjeti... (priznajem- ocekivala sam kao i vecina zena da ce se neke stvari promijeniti u braku - ali nisu) iako glupo zvuci, ali cu i to napisati... vise me boli samoca uopsteno, nego razvod... sad imam 25 godina i svaki dan mi se pojavi neka drugarica, poznanica, vrsnjakinja sa vijescu - udajem se! trudna sam! valjda takve godine... trudim se da te misli ignorisem, jer su glupe. ali *ebati ga... a sto i zasto on ne radi - o tome ne mogu! na tu temu sam se napricala toliko da sam zube istupila pricajuci... ne mogu ponovo :) mada je to jedan od bitnijih razloga za razvod...
uglavnom ljudi, hvala vam... :)

Ne stigoh da se oglasim do sad - iako ja postavih temu... prvo, hvala vam sto ste pisali... neki od vas su me postno nasmijali, nad necijim komentarima sam se ozbiljnije zamislila... noc kad postavih post, sam ono totalno bila s*ebana... danas se osjecam bolje :) dogovorila sam sastanak u porodicnom savjetovalistu, ne radi pomirenja ili ponovnog vracanja u brak, vec cisto sebe radi... da lakse prodjem kroz ovaj period... znali smo se godinu dana (toliko smo se i zabavljali) kad smo se vjencali, i mogu reci da je moja najveca greska to sto nismo prvo zivjeli zajedno pa tek se onda vjencali... ali no dobro, sta je tu je... cinjenica je volim tog muskarca iako neke stvari u njegovom zivotu ne mogu prihvatiti i razumjeti... (priznajem- ocekivala sam kao i vecina zena da ce se neke stvari promijeniti u braku - ali nisu) iako glupo zvuci, ali cu i to napisati... vise me boli samoca uopsteno, nego razvod... sad imam 25 godina i svaki dan mi se pojavi neka drugarica, poznanica, vrsnjakinja sa vijescu - udajem se! trudna sam! valjda takve godine... trudim se da te misli ignorisem, jer su glupe. ali *ebati ga... a sto i zasto on ne radi - o tome ne mogu! na tu temu sam se napricala toliko da sam zube istupila pricajuci... ne mogu ponovo :) mada je to jedan od bitnijih razloga za razvod...

nijedna stvar se ne popravlja u braku...postaje samo gora...

Bices ti dobro!Idi napred,tamo ne znas sta te ceka,a ono iza si vec videla.Sva sreca stobom!

Ovako, udala sam se sa 23. za covjeka koga sam obozavala (on je imao tad 32). Obozavali smo se, tacnije receno. Kroz manje od godinu dana - sve se okrenulo. dosli smo u situaciju da se od 24h dnevno 26h svadjamo.

Ih, al` je bilo obožavanje .

Ne govorim ovo da bih te forumaški pakosno zahebavao, nego da uvidiš šta je očigledno.
Mislim da i sama uviđaš da osim kratkotrajne hemije tu ničega nije ni bilo, ti si bila previše mlada, kratko je trajalo i bilo neozbiljnije od srednjoškolske veze, a sada ničeg nema osim slabe navike i pitanja "Šta dalje?"

Znaš i sama - nova stranica i ne okreći se unazad.. i nemoj nikad da se udaješ bez 2 godine zajedničkog života. Mlada si i ne moraš da srljaš, imaš vremena da dobro izabereš.

Ne govorim ovo da bih te forumaški pakosno zahebavao, nego da uvidiš šta je očigledno.
Mislim da i sama uviđaš da osim kratkotrajne hemije tu ničega nije ni bilo, ti si bila previše mlada, kratko je trajalo i bilo neozbiljnije od srednjoškolske veze, a sada ničeg nema osim slabe navike i pitanja "Šta dalje?"

Znaš i sama - nova stranica i ne okreći se unazad.. i nemoj nikad da se udaješ bez 2 godine zajedničkog života. Mlada si i ne moraš da srljaš, imaš vremena da dobro izabereš.

Neki na temi tvrde da se oni jos vole,ma sta to znacilo.
Inace potpisujem tvoj post i dodala bih,brak nije potpis kod maticara,vec obostrana zelja i trud da se sto kvalitetnije zajednicki zivi!Ako nema obostranog poklapanja,zelje i truda,to je samo potpis kod maticara a ne brak.Mlada je,iz ove epizode nek izvuce pouku,jer tu lekciju joj zivot nije dzabe dao,jer bi joj mnogo teze bilo da je rodila i dete,ovako,ovo je samo lekcija!A ljubav o kojoj se prica je secerna vodica za poeziju.

da li ces nekog znati dva meseca ili godinama i koliko cesa ziveti sa njim, nema garancije da ce brak uspeti....sustina je da prihvatis osobu onakvu kakva jeste i da ti takva odgovara....jeste ljubav i hemija bitna stavka u nekom odnosu ali samo za pocetak, vrlo brzo isplivavaju prakticnije stavke....prvo trebas sebe upoznati da bi znao sta volis ili ne volis, sta ti smeta, sta te nervira, sta te uzdize....postovanje, poverenje i slicnost u bitnim aspetkima zivota je po meni neophodna za skladan zajednicki zivot....ako ce mene partner da trosi i crpi moju energiju, nece mi ostajati energije za decu, posao, svakodnevicu....partneri treba da budu podrska jedno drugom, prijatelji...

Ovako, udala sam se sa 23. za covjeka koga sam obozavala (on je imao tad 32). Obozavali smo se, tacnije receno. Kroz manje od godinu dana - sve se okrenulo. dosli smo u situaciju da se od 24h dnevno 26h svadjamo. zbog sitnica, gluposti, tvrdoglavosti, inata, suprotnih stavova,... ni ja ne znam cega. (ja studiram i radim, on ne radi - valjda je i to uticalo). uglavnom, postalo je neizdrzivo.ja jedno, on drugo, i obrnuto. nikako u istom pravcu. dovodili smo jedno drugo do haosa, bukvalno da unistavamo zdravlje jedno drugom. i odlucili smo - razvod! jedino realno i racionalno rjesenje. to smo i uradili. vec cetiri mjeseca ne zivimo zajedno. povremeno se cujemo i vidimo, ali samo u situacijama kad nekome nesto zatreba (pare, usluga - jednostavno da ne ostavimo jedno drugo na cjedilu). ali ja, nikako da se oporavim. spolja gladac, a unutra jadac :) volja i elan u haosu. snage ni za sta. fali mi samo tako. a znam, ni 10 dana ne bismo izdrzali zajedno. sta dalje?? sta sa sobom? kako dalje? sta da radiiiim? a da ostanem normalna... tuga, brate! golema :)

Млада си. :)
Повезивање на бази разлика које су непремостиве, уз осећај да не можеш без тог неког, је не баш здраво повезивање.
Временом ћеш схватити, надам се, да је веома важно да делиш живот са човеком који ти је сличан, макар у оним стварима које су теби битне.

I nemoj. Ja sam se ženio dva puta, a da sam znao kako je ne bih ni prvi put... :)

Ал' га лепо саветујеш. :confused:

Јесте, много је боље да остане сам и матор кеша коме нема ко да принесе чашу воде кад се разболи, који умире сам од досаде док његови вршњаци размењују приче о деци и унучићима...

Што си се ти женио други пут? Један брак ти није био довољан да схватиш какво је то зло неопевано? :D

Ко је установио ову меру? :lol:

Ovako, udala sam se sa 23. za covjeka koga sam obozavala (on je imao tad 32). Obozavali smo se, tacnije receno. Kroz manje od godinu dana - sve se okrenulo. dosli smo u situaciju da se od 24h dnevno 26h svadjamo. zbog sitnica, gluposti, tvrdoglavosti, inata, suprotnih stavova,... ni ja ne znam cega. (ja studiram i radim, on ne radi - valjda je i to uticalo). uglavnom, postalo je neizdrzivo.ja jedno, on drugo, i obrnuto. nikako u istom pravcu. dovodili smo jedno drugo do haosa, bukvalno da unistavamo zdravlje jedno drugom. i odlucili smo - razvod! jedino realno i racionalno rjesenje. to smo i uradili. vec cetiri mjeseca ne zivimo zajedno. povremeno se cujemo i vidimo, ali samo u situacijama kad nekome nesto zatreba (pare, usluga - jednostavno da ne ostavimo jedno drugo na cjedilu). ali ja, nikako da se oporavim. spolja gladac, a unutra jadac :) volja i elan u haosu. snage ni za sta. fali mi samo tako. a znam, ni 10 dana ne bismo izdrzali zajedno. sta dalje?? sta sa sobom? kako dalje? sta da radiiiim? a da ostanem normalna... tuga, brate! golema :)

Razvod ti je kao kad slomis pogresno sraslu kost. Sepas neko vrijeme da bi jednom mogao koracati ispravno. Neko vrijeme boli ali proci ce. Uradila si veliku stvar. Promjene bole, toga moras biti svjesna. Izdrzi, vjeruj u bolje.

to i radim, zatrpavam se obavezama... i cekam da se neko cudo desi samo od sebe :) hvala na odgovoru

1538763_817025234977286_2601023422978790309_n.jpg

hvala vam ljudi sto pisete, jer po danu sam i ok... trka, frka.. posao-fakultet... ali ovako navece... komedija... krenem da razmisljam i onda se isplacem... i kako veceras, tako i sutra... lakse mi je dok kuckam :) hvala jos jednom :)

razumijem...

Ti studiras i radis,a on bleji u cetvrtoj deceniji?Izvini duso,za cim ti tugujes?

:ok:

razmisli da li je to ljubav ili navika....

Neki na temi tvrde da se oni jos vole,ma sta to znacilo.
Inace potpisujem tvoj post i dodala bih,brak nije potpis kod maticara,vec obostrana zelja i trud da se sto kvalitetnije zajednicki zivi!Ako nema obostranog poklapanja,zelje i truda,to je samo potpis kod maticara a ne brak.Mlada je,iz ove epizode nek izvuce pouku,jer tu lekciju joj zivot nije dzabe dao,jer bi joj mnogo teze bilo da je rodila i dete,ovako,ovo je samo lekcija!A ljubav o kojoj se prica je secerna vodica za poeziju.

Apsolutno!

Bolje dobar razvod nego loš brak ....

Ako ste nakon nepune godine počeli sa stalnim svađama niste ni bili za brak ...

Kreći se, idi dalje, mlada si, naćićeš nekog ....

Back