Razvod ili brak (gluma) zbog deteta ?

Problem je sto se ne interesuje za dete. Dosla smo kod mojih a on se nedelju dana ne javi da pita za nju.. Uvek je umoran,spava mu se,sve mu je mrsko... Svuda idemo same jer on ne moze,boli ga ovo-ono... Muka mi je od toga. Imam muza samo da se zove da ga imam.

Ima još jedna stvar- nekim ljudima roditeljstvo nije "urođeno" pa im treba vremena, naročito očevima. Koliko je moguće da ne brine, toliko je moguće i da podrazumeva da joj je dobro sa tobom i da bi ga zvala da nešto nije u redu.
Šta je od ta dva moraćeš sama da proceniš. Možda postoji neki model da tatu intenzivnije uključite u brigu o devojčici, vas dve, kad on bude odgovoran za nju lakše će razviti odnos sa njom, moći će da shvati koliko mu je dragocena i važna. Ne zabadam nos u tvoje stvari, ponekad se mi mame postavimo previše zaštitnički, pa sve najbolje znamo i mora ovako i onako...a novopečenim tatama je tako jednostavnije jer i onako nisu sigurni šta sad treba drugačije.
Puno sreće u svakom slučaju.

Hvala na savetima. Verovatno je bolje dok je beba mala i ne zna nista...mada i ono uvek oseti kada sam ja nervozna. Koliko sam zelela savrseno nesavrsen brak (jer savrsenstvo ne postoji) toliko ga nemam... Ali mlada sam,ima nade...mozda ce je vise voleti novi tata od bioloskog...
naravno,bolje je razvesti se dok je dete manje.
fino,ti vec mislis na `novog` tatu....otvori dobro oci,i ne zaleci se.

Ja sam od malena zelela da imam muza kao sto je moj otac.. Pazljiv, vredan, da me voli, postuje i stiti. Ali to nisam dobila...mozda vremenom dodje kada se ja i suprug malo bolje upoznamo,ko zna.. :)

znaci brak je bio na bum. ako ste s evencali smao zbog trudnoce ne mozes da ocekujes da on cveta.

Probali smo i da glumimo pred drugima da smo savrseni...ali ne ide to tako i ne moze dugo da se izdrzi,koliko god ja zelela zavsen brak i koliko se god trudim ne vredi..ljubav se gaji svakog dana ali za to je potrebno dvoje..

mozda jednostavno razlicito dozivljavate pojam ljubav.

Problem je sto se ne interesuje za dete. Dosla smo kod mojih a on se nedelju dana ne javi da pita za nju.. Uvek je umoran,spava mu se,sve mu je mrsko... Svuda idemo same jer on ne moze,boli ga ovo-ono... Muka mi je od toga. Imam muza samo da se zove da ga imam.

То ти је јачи муж и отац. Колико година има?

Верујем да би се и мој син од 20 година зрелије понашао.

Pozdrav,

Na ovom forumu sam dosta dugo vremena medjutim nisam nikad pravio diskusije o ozbiljnijim temama. Iako imam svoj stav o tome i podrsku zanima me misljenje i drugih ljudi.
Ukoliko osecanja/ljubavi sta god vise nema, da li je uopste pametno glumarati neku zajednicu i razdvajati se po sobama sa cestim svadjama da bi dete od 8 meseci imalo oba roditelja ili je po nekom vasem misljenju pametnije sve to na vreme prekinuti sporazumnim razvodom i naravno pomaganjem sa muske strane u najmanju ruku finansijski/materijalno u odrastanju deteta ?
Period kad se dete rodi je veoma stresan. Koliko god ljudi zeleli decu i mislili da znaju sta njihovo odgajanje znaci, ipak se svi nekako sokiraju kad to vide u praksi. Tesko je majci koja je preopterecena i koja vise nema vremena i energije da bude posvecena sebi i partneru. Tesko je ocu koje se cesto oseca zapostavljenim. Cesto se i jedno i drugo osecaju kao da su nekakvom nepravdom izgubili slobodu i pravo na opustenost, zezanje i svoje vreme.

U zivotu su moguce svakakve teske situacije, pa se ljudi ipak bore da podrze jedno drugo... Ovo nije teska situacija u klasicnom smislu, ali je ipak zahtevna. Kada pises o detetu, pises samo o materijalnoj pomoci (pomoci ?!). Da li ucestvujes u odgajanju deteta podjednako kao i majka? Sto se tice cestih svadja, svadjaju se svi ljudi u brakovima, narocito kad su umorni, nervozni, i kad osecaju da ih partner ne razume.

Treba se razvesti ako brak nije dobar, ali ne posle prve prepreke, ne posle prvog iskusenja.

Pokusaj da uradis sve sto mozes, pa ako mozes posle toga da se pogledas u ogledalo i kazes sebi da zaista vise nista ne moze da se ucini, onda se razvedi. To je krupna odluka i veoma je vazno da pred samim sobom, a sutra i pred detetom mozes mirno da kazes da si pokusao.

lol.gif
ma daj bre, sta solis pamet zeni????,,,,u situacijama kad je taj isti covek los otac lakse je odraditi razvod ali ako je kao otac na mestu tesko da bi se zena odlucila da se razvede pa i po cenu da ostane bez ljubavi...deca osete nesklad u porodici kad su zapostavljena ali ako se oba roditelja potrude oko dece ne bih rekla da ih mnogo dotice da li mama i tata umoru od ljubavi jedno za drugim...
Da, izmedju crnog i belog imajos mnogo opcija.

A ti bi se malo svađala ?
Da je otac "na mestu", da ne misli da deca osečaju posledice, koleginica ne bi ni otvorila temu ...
Iznesi svoje mišljenje i toliko ...
Ako imaš "pametan" savet napiši ga i ne pokušavaj da se svađaš sa nama dobronamernima.

th_bye.gif
Temu je postavio otac.

Poslednja izmena:
Jel postoji neki "zvanican" sajt po pitanju razvoda braka o dokumentaciji i svemu ? Nikakve tuzbe, sve sporazumno i po dogovoru po svakom pitanju.

Naisao sam na sledeci citat

"Troškovi razvoda počinju već sa pisanjem tužbe ili zahteva za sporazumni razvod, koja po advokatskoj tarifi iznosi 9.375 dinara i nije promenjena poslednje dve godine. Takođe, neophodno je platiti i sudsku taksu, koja košta 2.660 dinara. Uz to, da bi proces razvoda počeo supružnici moraju da dostave i određenu dokumentaciju, za koju im je potrebno najmanje 1.000 dinara."

Da li je ovo istina ? Da li je moguce bez ikakvog advokata ? Iz iskustva neko najbolje :(

Poslednja izmena:

Back