Nisam bio u prilici da iskusim te bracne gadosti ali cu zato sve preduzeti da ukoliko udjem u te mutne vode budem potpuno spreman i tri koraka ispred zene u svemu.Prvo i osnovno pravilo je da cu joj uzeti sve finansije i imovinu koju ce morati meni da poveri ukoliko misli da me ima u bracnoj zajednici.Po pitanju dece cu biti iskljuciv ja cu za sve da se pitam i bice samo kako ja kazem.
vidim da si mlad, naivan i neiskusan, a žao mi je da kao takav postradaš...vid vako,
kako stoje stvari u savremenom svetu, feministkinje sa svojim pravima, homići sa svojim, porodični zakoni i odnosi koji odlaze toliko daleko da već zadiru i u pitanje ljudske slobode, zatiranje tradicionalnih vrednosti i shvatanja i bla bla..brak će se ispostaviti kao najgore tj. neodrživo rešenje u kojem će uvek neko ispušiti. danas to tvrde muškarci za sebe, nekad su se u braku potlačeno osećale žene, elem, nikom ništa ta institucija nije naročito dobro donela osim onima koji su iz nje uspevali da izvuku maksimalnu materijalnu korist. brak je od kamenog doba toliko evoulirao, a naročito se drastično izmenio u poslednjih stotinu godina da nije neobično kako već mnogi smatraju da je danas potpuno prevaziđen i nepotreban.
i ako ti imaš bilo kakve sumnje, strahove, predubeđenja zbog ličnog ili tuđih loših iskustava, brak kao ugovorna zajednica dvoje ljudi koji se vole, nije za tebe.
prepusti zato tu tradicionalnu formu kohabitacije onima koji još uvek veruju da će taj potpis pred matičarem ili bogom predstavljati krunu njihove ljubavi, a ti stupi u neku vrstu slobodne veze u kojoj će neke međusobne imovinsko pravne stvari biti rešene pomoću drugih zakonskih mehanizama, a ne brakom.
i onda ćemo valjda, i kao društvo i kao forum, napokon moći da odahnemo od cele te tragične i dramatične situacije, priče i kuknjave vezane za razvedene i zayebane stranke u predmetu: brak.