Razvod braka

Na sve to ne želi da mi pomogne ni finansijski oko doktora,pregleda,prve odjece za bebu,samo je rekao da ce davatí 50% od plate za dijete,a plata mu 400eura,i misli da sa time ja i beba mozemo da živimo.Ma fuj.A kakvu ja finansijsku pomoc od drzave mogu da dobijem kao samohrana majka?
pa sta da radi kad nema vise?ne moze da ti da ono sto nema ma kako los covjek bio.rekoh ti vec,zaboravi ga i okreni se tome kako da izdrzavas sebe i dijete,uz svaki problem dolazi i rjesenje samo treba biti jak i izdrzati,

Na sve to ne želi da mi pomogne ni finansijski oko doktora,pregleda,prve odjece za bebu,samo je rekao da ce davatí 50% od plate za dijete,a plata mu 400eura,i misli da sa time ja i beba mozemo da živimo.Ma fuj.A kakvu ja finansijsku pomoc od drzave mogu da dobijem kao samohrana majka?

Pa primaces platu i dok si na porodiljskom.
On ce davati i vise nego ga zakon obavezuje zato nema razloga da mu zameras.

Ako je on zaista takav kakvog ga danas opisujes kako to da si se udala za njega i kako to da si tako besna sto te ostavio. Kad takav covek ode treba biti srecan ili ipak nije bas takav.
Bez uvrede ali ja mislim da ni tvoje maslo nije za ramazana. Ti ga celo vreme vredjas, podcenjujes, iznosis gade stvari o njemu i njegovoj porodici, pri tome mjauces za novcem, a mogu samo zamisliti koliko si ga morala iznervirati i uvrediti da te ostavi sad a kazes radovao se detetu i on i njegova majka.
Prijateljski savet, malo analiziraj i sebe. Imam neki osecaj da si prvi krivac za to sto se desilo, on drugi a njegova majka nije kriva nista. Vi krivci dete ce da ispasta.

Zdravo svima.Molim vas za brze odg.i pomoc.U 8 sam mjesecu trudnoce i trebam da se sporazumno razvedem.E sada,ko placa s.razvod,a ja ga nisam ni zeljela,í šta ja imam od tog razvoda.Da li djete može da zadrzi ocevo prezime,i sta je sa vidjanjem djeteta od strane oca,koliko cesto?Hvala unaprijed.Pozdrav

Po Zakonu dete koje je zaceto tokom braka koji je okoncan pre detetovog rodjenja (sto je vas slucaj) nosi vase zajednicko prezime (ukoliko si uzela muzevljevo prezime prilikom udaje) odn. prezime koje se vas dvoje dogovorite ako zelite drugacije. Mada iskreno dok vi dodjete do suda ti ces se vec poroditi.

pa sta da radi kad nema vise?ne moze da ti da ono sto nema ma kako los covjek bio.rekoh ti vec,zaboravi ga i okreni se tome kako da izdrzavas sebe i dijete,uz svaki problem dolazi i rjesenje samo treba biti jak i izdrzati,

Xaxaxa,cekaj,ceka,ali njegova mamica ima,uostalom,da smo ostali zajedno,onda bi bilo mnooogo vise.Uostalom,kao sto kazes on je luzer koji preko djeteta lijeci svoje frustracije.Moram biti jaka,i sve ce da bude bolje,iako znam da treba vremena jer je ovo bas delikatna situacija u najgore moguce vrijeme.

Po Zakonu dete koje je zaceto tokom braka koji je okoncan pre detetovog rodjenja (sto je vas slucaj) nosi vase zajednicko prezime (ukoliko si uzela muzevljevo prezime prilikom udaje) odn. prezime koje se vas dvoje dogovorite ako zelite drugacije. Mada iskreno dok vi dodjete do suda ti ces se vec poroditi.

Da,uzela sam njegovo prezima.Ali slusaj sada,ja imam svog advokata kojem sam dala punomoc da sve radi za mene,kao i on,jer uopste ne zeli da kontaktira sa mnom,tako da sve ide preko advokata.Pa u ponedeljak moj advokat treba da sacini sporazumni,i da ga ja potpisem,i moj bivsi muz,pa koliko onda ce da traje to na sudu.I sta kada dodje nas slucaj do suda,da li trebamo oboje da prisustvujemo,i jel postoji kao neko mirenje,i jos neke procedure,sa obzirom da sporazumno se razvodimo.I reci mi jos,ja npr.zelim da djete nosi njegovo prezime,a sta ako on ne zeli,jer me nista vise ne bi zacudilo,a sa njim ne mogu nista da se dog.?

Pa primaces platu i dok si na porodiljskom.
On ce davati i vise nego ga zakon obavezuje zato nema razloga da mu zameras.

Ako je on zaista takav kakvog ga danas opisujes kako to da si se udala za njega i kako to da si tako besna sto te ostavio. Kad takav covek ode treba biti srecan ili ipak nije bas takav.
Bez uvrede ali ja mislim da ni tvoje maslo nije za ramazana. Ti ga celo vreme vredjas, podcenjujes, iznosis gade stvari o njemu i njegovoj porodici, pri tome mjauces za novcem, a mogu samo zamisliti koliko si ga morala iznervirati i uvrediti da te ostavi sad a kazes radovao se detetu i on i njegova majka.
Prijateljski savet, malo analiziraj i sebe. Imam neki osecaj da si prvi krivac za to sto se desilo, on drugi a njegova majka nije kriva nista. Vi krivci dete ce da ispasta.

Ali,ja nigdje ne radim,tako da ne znam sta onda na osnovu toga da cu biti samohrana majka mogu da dobijam,a sta dijete?Ja mozda jesam krivac,ako bi se tako moglo nazvati,jer sam u drugom stanju,pod uticajem hormona mozda pricala i vise nego sto sam trebala,i bila nervoznija,ali to je normalno,a nisam ja kriva sto on nije to mogao podnjeti,jer je labilna licnost.A njegova majka je itekako krivac,jer je stalno bila tu,i znala da je u vecini slucajeva suvisna,a njen sin je mogao reci,da je imalo musko,tog dana kad smo se posvadjali,slusaj da ti kazem,necemo biti vise zajedno,brinucu o bebi,tebe vise ne mogu gledati,a ne dozvoliti trudnoj zeni da ga ceka od 8 marta,da joj se samo javi,putujem iz drugog grada,u nas stan ne bi li on dosao da popricamo,a njegova mama mi govori da ce sve biti u redu,i da mu treba vremena,a on meni poslije svega hop,daje razvod,i njegova mama mi salje moje stvari kod moje mame,gdje i budem.I cekaj onda ko je onda đubre u ovom svemu,i ko je ispao labilni,nezreli covjek,a njegova majka mi govorila kako on nije dobro,kako on píje 4 vrste tableta za smirenje i srce,bla,bla,patetika.I da ga samo njegov zivot interesuje,a to sto taj isti njen sin treba da dobije dijete,to ju ne interesuje,i da,naravno da je kriva jer je bolesna kao i on.Pa sta sad kazes,jesam li ja kriva,xa??!!!

Izvini ali bolesna si ti.
Zena nista lose nije uradila cak ni ti koja tolike bljuvotine prosipas o njoj ne mozes naci nista konkretno da je lose uradila osim sto te tesila pa rekla da ce sve biti u redu i sto ti je poslala stvari, a to je priznaces lep gest.
Izvredjala si coveka do te mere da je sam sebe udarao jer da nije sebe verovatno bi tebe a to nije zeleo. Ovde si samo par dana i napisala si nekoliko postova i ja sam dobila toliku zelju da te nalupam sve iza usiju takvu zivcanu, bezobzirnu i poganog jezika.
Sreca njegova pa te ostavio.
Cuj hormoni, normalno u trudnoci vredjati muza a on labilan pa nije podnosio. Pa sve smo bile trudne ali drugo stanje nam je uticalo na to da cmizdrimo uz neki film ili da htranimo pse lutalice, nikome hormoni ne udaraju u glavu do te mere da rasturaju porodicu i pre nego je pocela da postoji.
A to da njegova mama ima para govori jos nesto o tebi.

Iskreno, zao mi deteta. Nadam se da ce baka i otac ravnopravno ucestvovati u njegovom vaspitanju jer ti ocito ne umes nista nego da mrzis i pljujes.
Znas ti dobro sta si mu u svadji rekla i koliko je tu svadja vbilo, znas i kakve uvrede si mu nanosila samo cutis o tome, jer godi ti da ti ljudi povladjaju i da se osecas pravednica ovde na forumu a u sustini i te kako znas sta si uradila.

Da i ono najvaznije, ti ne radis nigde, nisi ni radila ali i te kako znas da je malo to sto ce on dati pola svoje plate i nisi pšropustila priliku da kazes da i njegova mama ima para. Od drzave ces dobiti nista jer nisi samohrana majka. Dete ima oca koji ce voditi o njemu racuna, a valjda ces se i ti zaposliti potrebno ti je i te kako.

Sad bih ti savetovala da malo dodjes sebi, misli na dete, izvini se coveku i njegovoj majci kad ih vidis, pokusaj ostati s njima u normalnim odnosima zbog deteta i okreni list.

Poslednja izmena:
Izvini ali bolesna si ti.
Zena nista lose nije uradila cak ni ti koja tolike bljuvotine prosipas o njoj ne mozes naci nista konkretno da je lose uradila osim sto te tesila pa rekla da
ce sve biti u redu i sto ti je poslala stvari, a to je priznaces lep gest.
Izvredjala si coveka do te mere da je sam sebe udarao jer da nije sebe verovatno bi tebe a to nije zeleo. Ovde si samo par dana i napisala si nekoliko postova i ja sam dobila toliku zelju da te nalupam sve iza usiju takvu zivcanu, bezobzirnu i poganog jezika.
Sreca njegova pa te ostavio.
Cuj hormoni, normalno u trudnoci vredjati muza a on labilan pa nije podnosio. Pa sve smo bile trudne ali drugo stanje nam je uticalo na to da cmizdrimo uz neki film ili da htranimo pse lutalice, nikome hormoni ne udaraju u glavu do te mere da rasturaju porodicu i pre nego je pocela da postoji.
A to da njegova mama ima para govori jos nesto o tebi.

Iskreno, zao mi deteta. Nadam se da ce baka i otac ravnopravno ucestvovati u njegovom vaspitanju jer ti ocito ne umes nista nego da mrzis i pljujes.
Znas ti dobro sta si mu u svadji rekla i koliko je tu svadja vbilo, znas i kakve uvrede si mu nanosila samo cutis o tome, jer godi ti da ti ljudi povladjaju i da se osecas pravednica ovde na forumu a u sustini i te kako znas sta si uradila.

Da i ono najvaznije, ti ne radis nigde, nisi ni radila ali i te kako znas da je malo to sto ce on dati pola svoje plate i nisi pšropustila priliku da kazes da i njegova mama ima para. Od drzave ces dobiti nista jer nisi samohrana majka. Dete ima oca koji ce voditi o njemu racuna, a valjda ces se i ti zaposliti potrebno ti je i te kako.

Sad bih ti savetovala da malo dodjes sebi, misli na dete, izvini se coveku i njegovoj majci kad ih vidis, pokusaj ostati s njima u normalnim odnosima zbog deteta i okreni list.

Djevojko,zeno ili sta ste vec,persiracu vas,jer sam mnogo pristojnija od vas i vaseg poganog jezika,koji,ako ce me kritikovati u mom stanju,moze to da uradi,ali u svojoj kuci.Ako ste vi isfrustrirani,ili losa osoba,to je vasa stvar.Da mi je samo znati kako se usudjujete komentarisati mene,i nagadjati kakav sam ja to čovjek i kakav sam zivot vodila sa svojim muzem i njegovom majkom,kao da ste mi virili ispod suknje??!!!Uz sve to,vrhunac vase nepristojnosti je taj,da vi sudite kakav cu ja to biti roditelj.VJERUJEM,I SIGURNA SAM MNOGO BOLJI OD ONOG KOJI MOZE SVOJU ZENU OSTAVITI U 8 MJESECU TRUDNOCE,I NE JAVITI SE NI DA PITA KAKO NAPREDUJE TRUDNOCA,I TREBA LI MI ISTA,i vi se onda nalazite kao kompetentna osoba da nekome solite pamet,a sam Bog zna kakve grijehe nosite na sebi,pa sada izigravate dobrog samaricanina,koji em sto ne postuje trudnu zenu,a to je vec stvar vaspitanja od malih nogu,koje je vas zaobislo.Posto smatram da je svaka moja rijec previse za osobu poput vas,ostavljam vas u vasem ludilu,da nekog drugog savjetujete,ne i mene.VI STE JEDNA LOSA OSOBA,a sa mnom ce se sloziti i oni koji su procitali ovu vasu grozotu!

Djevojko,zeno ili sta ste vec,persiracu vas,jer sam mnogo pristojnija od vas i vaseg poganog jezika,koji,ako ce me kritikovati u mom stanju,moze to da uradi,ali u svojoj kuci.Ako ste vi isfrustrirani,ili losa osoba,to je vasa stvar.Da mi je samo znati kako se usudjujete komentarisati mene,i nagadjati kakav sam ja to čovjek i kakav sam zivot vodila sa svojim muzem i njegovom majkom,kao da ste mi virili ispod suknje??!!!Uz sve to,vrhunac vase nepristojnosti je taj,da vi sudite kakav cu ja to biti roditelj.VJERUJEM,I SIGURNA SAM MNOGO BOLJI OD ONOG KOJI MOZE SVOJU ZENU OSTAVITI U 8 MJESECU TRUDNOCE,I NE JAVITI SE NI DA PITA KAKO NAPREDUJE TRUDNOCA,I TREBA LI MI ISTA,i vi se onda nalazite kao kompetentna osoba da nekome solite pamet,a sam Bog zna kakve grijehe nosite na sebi,pa sada izigravate dobrog samaricanina,koji em sto ne postuje trudnu zenu,a to je vec stvar vaspitanja od malih nogu,koje je vas zaobislo.Posto smatram da je svaka moja rijec previse za osobu poput vas,ostavljam vas u vasem ludilu,da nekog drugog savjetujete,ne i mene.VI STE JEDNA LOSA OSOBA,a sa mnom ce se sloziti i oni koji su procitali ovu vasu grozotu!

A zaboga trudna pa trudna. To sto si trudna ne iskljucuje i da usput budes i malo caknuta. Zasto bih ja tebe morala postovati zato sto si ti trudna? Mislis da je trudnoca neko posebno stanje koje mogu dosegnuti samo blazeni i bezgresni. Mnogo si se ti nesto ponela svojom trudnocom pa smatras da svi moraju da trpe tvoj izopaceni karakter samo zato sto si trudna. U pravu je covek sto je pobegao, verujem da mu je sad zao i sto te sreo ali sad je kako je. Barem se obavezao na brigu o detetu za razliku od tebe koja ne privredjujes nista vec se vec uveliko raspitujes sta ce drzava da ti da.

A to sto se usudjujem da komentarisem tvoj zivot proizilazi iz cinjenice da postujes na otvorenom forumu i iznosis najprljavije stvari o ocu tvog deteta a i ne primecujes da vise govoris o sebi nego o njemu.

Nista on nije kriv jadnicak. Jednostavno vise nije mogao da trpi. A o detetu ce nadam se voditi racuna.

ivy, polako, nervoza lose utice na tebe i samim tim na bebu. opusti se, nemoj da primas srcu razne komentare. shvati da si na velikoj pijaci i nema potrebe da obracas paznju na buku koju cujes oko sebe. ovo sto katarina pise uzmi sa strane koja ti koristi a to je informacija da ce puno ljudi oko tebe da te osudjuje - ne treba da reagujes emotivno na nju i da povecavas nivo stresa. tradicionalna je sredina, ali oguglaces.
valjalo bi da odes do nekog strucnog i da popricas o svemu sto se desilo da bi dosla do ravnoteze. i postoji druga stvar, popricaj o njemu - jako je bitno da znas kakav je stvarno covek sa kojim ces da zajedno vaspitavas dete jer nisi umela da ga procenis na vreme.
za to nemoj sebe da krivis, verovatno je vremenom dolazilo do promena a i ti nisi psiholog ni psihijatar. da si znala ne bi sebe dovodila sigurno u situaciju u kojoj si ali jako je bitno da razgranicis neke pojmove da ti se ne bi tako nesto desilo opet i da bi sutra imala kvalitetniji zivot. preispitivanje nije prijatno i bilo bi dobro da do njega dodje u kontrolisanim uslovima pored nekog ko ce ti pomoci.
ovo ovde i na ovaj nacin ti steti, kad se tako nesto desi povuci se iz komunikacije i lepo reci osobi koja ti ne prija da ne zelis da razgovaras sa njom, tacka. nece bilo ko normalan posle da insistira.
forum je i arena a tebi sada to ne treba, dovoljno ti je komplikovan zivot i tako.

Da,uzela sam njegovo prezima.Ali slusaj sada,ja imam svog advokata kojem sam dala punomoc da sve radi za mene,kao i on,jer uopste ne zeli da kontaktira sa mnom,tako da sve ide preko advokata.Pa u ponedeljak moj advokat treba da sacini sporazumni,i da ga ja potpisem,i moj bivsi muz,pa koliko onda ce da traje to na sudu.I sta kada dodje nas slucaj do suda,da li trebamo oboje da prisustvujemo,i jel postoji kao neko mirenje,i jos neke procedure,sa obzirom da sporazumno se razvodimo.I reci mi jos,ja npr.zelim da djete nosi njegovo prezime,a sta ako on ne zeli,jer me nista vise ne bi zacudilo,a sa njim ne mogu nista da se dog.?

Iskreno onda mislim da je za dete pametnije da nosi tvoje prezime - mada ga ni ti ne moras vracati. Ako ti se dopada muzevljevo ti imas prava da zadrzis udato prezime. Moje je neko iskustvo da kada su deca razvedenih roditelja ponekad je bolje kada dete i majka ili otac s kojim dete zivi nose isto prezime. Inace ako on ne zeli s obzirom da je dete zaceto u braku on se ti puno i ne pita :)
Inace ti kao samohrana majka nemas nikakva veca prava od ostalih porodilja u odnosu koja bi ostvaria kao socijalni slucaj. Dete ima samo prava na alimentaciju i to je to. Zasto mislis da bi imala vise prava jer si samohrana majka?

Poslednja izmena:

A zasto bi neko bio los covek jer ne zove zenu koja ga vredja? To sto si u 8 mesecu trudnoce nije samo njegova krivica vec i tvoja. Ako mislis da ce ti neko jer si trudnica podilaziti grdno si se prevarila.
To sto si trudna ne daje ti pravo da oca i ostale forumase vredjas. Da ovako govoris o nekom mom prijatelju ja bih mu poreporucio da insistira na tome da sud odredi visinu alimentacije - a ona bi bila mnogo manja od 200 evra koliko je rekao da ce ti davati.

A zaboga trudna pa trudna. To st
o si trudna ne iskljucuje i da usput budes i malo caknuta. Zasto bih ja tebe morala postovati zato sto si ti trudna? Mislis da je trudnoca neko posebno stanje koje mogu dosegnuti samo blazeni i bezgresni. Mnogo si se ti nesto ponela svojom trudnocom pa smatras da svi moraju da trpe tvoj izopaceni karakter samo zato sto si trudna. U pravu je covek sto je pobegao, verujem da mu je sad zao i sto te sreo ali sad je kako je. Barem se obavezao na brigu o detetu za razliku od tebe koja ne privredjujes nista vec se vec uveliko raspitujes sta ce drzava da ti da.

A to sto se usudjujem da komentarisem tvoj zivot proizilazi iz cinjenice da postujes na otvorenom forumu i iznosis najprljavije stvari o ocu tvog deteta a i ne primecujes da vise govoris o sebi nego o njemu.

Nista on nije kriv jadnicak. Jednostavno vise nije mogao da trpi. A o detetu ce nadam se voditi racuna.

Dacu ti njegov broj,pa se udaj za njega onda,mozda bi trebali nekog drugog muskarca,jer ovaj kojeg imate,jadnicak,da ista valjate,ne bi vam davao toliko vremena da sirite po forumu svoju patetiku,i nekog ucite zivotu,jer da imate dobar zitot ne bi se ovoliko trudili oko svojih postova i ljudi koje i ne poznajete.Necu da se spustam na vas nivo,jer ste ocito iskompleksirana domacica koja proklinje dan kad se udala jer se nije izivila na vrijeme,pa sada glumi divnu suprugu i majku.A najradije bi se ubila jer je osudjena da do kraja zivota nosi samo epitet DOMAĆICE!
A sada mozete koliko hocete proucavati moje psiholosko stanje,i igrati se pametnjakovicke,umjesto da idete pravití rucak!!!

A zasto bi neko bio los covek jer ne zove z
enu koja ga vredja? To sto si u 8 mesecu trudnoce nije samo njegova krivica vec i tvoja. Ako mislis da ce ti neko jer si trudnica podilaziti grdno si se prevarila.
To sto si trudna ne daje ti pravo da oca i ostale forumase vredjas. Da ovako govoris o nekom mom prijatelju ja bih mu poreporucio da insistira na tome da sud odredi visinu alimentacije - a ona bi bila mnogo manja od 200 evra koliko je rekao da ce ti davati.

Ja ne vrijedjam,vec vracam istom mjerom.Uostalom,ako ne zelite pomoci,nemojte ni odmagati!

Dacu ti njegov broj,pa se udaj za njega onda,mozda bi trebali nekog drugog muskarca,jer ovaj kojeg imate,jadnicak,da ista valjate,ne bi vam davao toliko vremena da sirite po forumu svoju patetiku,i nekog ucite zivotu,jer da imate dobar zitot ne bi se ovoliko trudili oko svojih postova i ljudi koje i ne poznajete.Necu da se spustam na vas nivo,jer ste ocito iskompleksirana domacica koja proklinje dan kad se udala jer se nije izivila na vrijeme,pa sada glumi divnu suprugu i majku.A najradije bi se ubila jer je osudjena da do kraja zivota nosi samo epitet DOMAĆICE!
A sada mozete koliko hocete proucavati moje psiholosko stanje,i igrati se pametnjakovicke,umjesto da idete pravití rucak!!!

Pa ti jesi za proucavanje.
Na zalost nisam domacica mada bih zeljela iskreno. Najlepse se osecam u kuci sa svojom decom ali bojim se ako bih bila samo domacica dosla bih dotle da razmisljam kako ce drzava da mi daje pomoc da nahranim decu ili bih zavirivala svekrvi u novcanik.
A sto se tice izivljavanja u pravu si. Nikad se nisam izivljavala niti mi je to bio cilj. Tebi ako jeste evo imas priliku. Dao ti je muz. Na vreme. :)

Pa ti jesi za proucavanje.

Na zalost nisam domacica mada bih zeljela iskreno. Najlepse se osecam u kuci sa svojom decom ali bojim se ako bih bila samo domacica dosla bih dotle da razmisljam kako ce drzava da mi daje pomoc da nahranim decu ili bih zavirivala svekrvi u novcanik.
A sto se tice izivljavanja u pravu si. Nikad se nisam izivljavala niti mi je to bio cilj. Tebi ako jeste evo imas priliku. Dao ti je muz. Na vreme. :)

Važi!Neka ste mi rekli,ali šta??!!!!Očito vam nedostaje socijalnog zivota,jer ste uzasno dosadna osoba,koja ima ocito svakakve krize,pa ih ocito prenosite i na svoju djecu,jer nemate na koga drugom.Jadna ona! Uzivajte u zivotu!I molite se za sebe i svoju djecu!Prijatno!

Važi!Neka ste mi rekli,ali šta??!!!!Očito vam nedostaje socijalnog zivota,jer ste uzasno dosadna osoba,koja ima ocito svakakve krize,pa ih ocito prenosite i na svoju djecu,jer nemate na koga drugom.Jadna ona! Uzivajte u zivotu!I molite se za sebe i svoju djecu!Prijatno!

Srela si me na forumu pa ako to tera na zakljucak da mi nedostaje socijalnog zivota onda je logicno da nedostaje i tebi jer si i ti ovde. Ja imam odraslu decu, dugogodisnji brak, dovoljna primanja pa samim tim i vremena da se nadjem i ovde i tamo i bilo gde gde zelim.

A sad izbroj do deset, reci sebi da si mlada da nisi svu pamet sveta popila. Sagledaj situaciju realno, pronadji svoje greske, ne razmisljaj sad o njemu vec o sebi, pitaj se od kad je krenulo lose, zasto i kako dalje. Zaboravi lose, koncentrisi se na sutra.
Ti naravno volis tog coveka u suprotnom ne bi te ovako potreslo to sto te ostavio, isto tako plasis se sama podizati dete sto je isto tako normalno jer danas je zivot tezak i u najimucnijim porodicama. Vidi sta je najbolje za tebe i za njega a i za dete.
Pozovi ga. Sednite, razgovarajte. Reci mu otvoreno da znas sta je greska, obecaj da ces se truditi da se ne ponovi, pokusajte ponovo. Ako on stvarno ne zeli nista vise, ako je bas toliko povredjen onda polako i strpljivo s njim. Ako ne vratis sebi muza onda barem obezbedi detetu oca. Dete to zasluzuje.
I ako se pomirite mani se vise svadje. Prihvati da si deo njegovog zivota ali ne ceo njegov zivot. Majka ne moze biti kriva sto je stalno tu kako kazes, stan je njen i on ne moze izbaciti majku, polako i sa njom, takticno, pamecu a ne jezikom.

Ali prvo kreni od sebe?
Vidis da si za par postova ovde privukla osude. Tako se ne nastupa kroz zivot. Razmazenost i kokodakanje ne idu zajedno sa odgovornoscu i sa porodicom. I pamet u glavu, deteta radi.

Srela si me na fo
rumu pa ako to tera na zakljucak da mi nedostaje socijalnog zivota onda je logicno da nedostaje i tebi jer si i ti ovde. Ja imam odraslu decu, dugogodisnji brak, dovoljna primanja pa samim tim i vremena da se nadjem i ovde i tamo i bilo gde gde zelim.

A sad izbroj do deset, reci sebi da si mlada da nisi svu pamet sveta popila. Sagledaj situaciju realno, pronadji svoje greske, ne razmisljaj sad o njemu vec o sebi, pitaj se od kad je krenulo lose, zasto i kako dalje. Zaboravi lose, koncentrisi se na sutra.
Ti naravno volis tog coveka u suprotnom ne bi te ovako potreslo to sto te ostavio, isto tako plasis se sama podizati dete sto je isto tako normalno jer danas je zivot tezak i u najimucnijim porodicama. Vidi sta je najbolje za tebe i za njega a i za dete.
Pozovi ga. Sednite, razgovarajte. Reci mu otvoreno da znas sta je greska, obecaj da ces se truditi da se ne ponovi, pokusajte ponovo. Ako on stvarno ne zeli nista vise, ako je bas toliko povredjen onda polako i strpljivo s njim. Ako ne vratis sebi muza onda barem obezbedi detetu oca. Dete to zasluzuje.
I ako se pomirite mani se vise svadje. Prihvati da si deo njegovog zivota ali ne ceo njegov zivot. Majka ne moze biti kriva sto je stalno tu kako kazes, stan je njen i on ne moze izbaciti majku, polako i sa njom, takticno, pamecu a ne jezikom.

Ali prvo kreni od sebe?
Vidis da si za par postova ovde privukla osude. Tako se ne nastupa kroz zivot. Razmazenost i kokodakanje ne idu zajedno sa odgovornoscu i sa porodicom. I pamet u glavu, deteta radi.

Naravno da mi je tesko.I ovo je bio grom iz vedra neba,jer mi nije dao sansu da razgovaramo,niti me je nazvao niti jednom,a onda me njegov advokat zove.
Ja da sam zeljela djete sama da odgajam onda bi to uradila kad se finansijski osiguram,da ne zavisim ni od koga,no medjutim svaki nas plan je pao u vodu,a ja ostavljena sama da podizem djete,bez njega,e to je strasno.Ja ne znam kako da dodjem do njega,i da pokusamo ako nista zbog djeteta biti u kontaktu,ali to je nemoguce,niti znam njegov novi broj,niti ga mogu dobiti drugacije,i samo me zanima kako planira vidjeti djete kad se rodi,jer se podrazumjeva da cu biti i ja tu??!!

Polako samo.
Mladi ste, tek zakoracili u zajednicki zivot i tesko je bilo da naviknete na sve odmah. I njemu je bilo tesko kao i tebi. Kad sam se tek udala samo sam razmisljala ako se ovaj prvi period zove medeni mesec kakvi ce tek grozni da budu sledeci ali vremenom sve se sleglo i doslo na svoje.
Ne postoje savrseni brakovi cak ni odnosi sa rodjenom decom ne mogu biti savrseni ali ako se da svoj maksimum moze brakda bude jedan lep doprinos lepom zivotu.
Znam da je tesko sad progutati ponos ali znas svekrvin telefon, zamoli je da posrduje. Nemoj moliti da se vrati ali razgovarajte o koracima koji slede, gde ces se poroditi, sta je potrebno bebi, koje ime da date bebi, cak bi bilo dobro da zamolis svekrvu da bude uz tebe prvih dana poroda. Ona ce biti srecna, ti ces imati pomoc, vise vremena za sebe i bebu, verovatno ce ona i finansijski da pomogne. Celo vreme budi fina, nateraj ga da vidi da je pogresio pa cak i ako nije neka mu se barem javi sumnja. Mozda te voli ali prkos ga tera dalje od vas. Zato polako, pamecu.

I da, jos uvek nisi priznala da ti je zao sto se sve ovo desilo. cak nisi jasno i razumno rekla sebi sta u stvari tacno zelis. Prvo to rascisti sa sobom pa onda do svog cilja polako bez ovakvog ponasanja kakvo si pokazala ovde. Budi pristojna, draga, ne krij ljubav, priznaj greske a opet nemoj gubiti sebe, samo pokazi najbolje od sebe a ono lose potiskuj. Niko ne voli da bude vredjan, svima nam je cilj zivot sa ravnopravnim partnerom.

Srecno!

Mislim da si se jako bacila u vatru. Godinama ćeš shvatiti da osmeh i prećutana reč donosi često, u stvari gotovo uvek, bolje rezultate nego napad.
Ako na svaki problem i neslaganje sa tvojim stavom reaguješ burno i negativno, nećeš postići ništa. Pregovori se vrše u miru.
Možda će biti glupo da dajem primer, ali, ako si gledala seriju Sulejman, videla si koliko je žena u stanju da izmanipuliše ljude, pa i jednog vladara svojim osmehom i ćutanjem do momenta kada je vreme da nešto kaže.
Udahni kada želiš da se posvađaš, izbroj do deset, pokušaj da prećutiš, osmehneš se i vidiš reakciju. Često se druga strana povuče u očekivanju tvog napada dok dobija osmeh, i stvari pođu bolje nego što si planirala.
A kako to znam...znam iz dvadesetogodišnje "krvave" borbe sa svekrvom sa kojom sam najzad u dobrim odnosima. Hoćeš primer ? Ona dolazi krajem aprila kod nas na Palić, ostaje do kraja oktobra. Sa sobom dovodi muževu dalju rođaku kojoj je ona staratelj i koja, u svojih 44 godine nije imala normalan život jer boluje od nekog oblika daunovog sindroma. Dakle jedno veliko dete. Juče je toj rođaki bio rođendan, ja sam spremila ručak i u njihov frižider stavila tortu sa natpisom "B.... srećan rođendan". Ručali su i otišli u njihov deo kuće, tortu nije ni donela ni probala, i danas je cela. I danas dolaze kod mene na ručak...
Ja i dalje normalno komuniciram sa njom i ne pitam je za tortu. A mogla bi prst u oko...jer me je i muž i dvoje dece pitalo gde je torta koju sam pravila...

Polako samo.

Mladi ste, tek zakoracili u zajednicki zivot i tesko je bilo da naviknete na sve odmah. I njemu je bilo tesko kao i tebi. Kad sam se tek udala samo sam razmisljala ako se ovaj prvi period zove medeni mesec kakvi ce tek grozni da budu sledeci ali vremenom sve se sleglo i doslo na svoje.
Ne postoje savrseni brakovi cak ni odnosi sa rodjenom decom ne mogu biti savrseni ali ako se da svoj maksimum moze brakda bude jedan lep doprinos lepom zivotu.
Znam da je tesko sad progutati ponos ali znas svekrvin telefon, zamoli je da posrduje. Nemoj moliti da se vrati ali razgovarajte o koracima koji slede, gde ces se poroditi, sta je potrebno bebi, koje ime da date bebi, cak bi bilo dobro da zamolis svekrvu da bude uz tebe prvih dana poroda. Ona ce biti srecna, ti ces imati pomoc, vise vremena za sebe i bebu, verovatno ce ona i finansijski da pomogne. Celo vreme budi fina, nateraj ga da vidi da je pogresio pa cak i ako nije neka mu se barem javi sumnja. Mozda te voli ali prkos ga tera dalje od vas. Zato polako, pamecu.

I da, jos uvek nisi priznala da ti je zao sto se sve ovo desilo. cak nisi jasno i razumno rekla sebi sta u stvari tacno zelis. Prvo to rascisti sa sobom pa onda do svog cilja polako bez ovakvog ponasanja kakvo si pokazala ovde. Budi pristojna, draga, ne krij ljubav, priznaj greske a opet nemoj gubiti sebe, samo pokazi najbolje od sebe a ono lose potiskuj. Niko ne voli da bude vredjan, svima nam je cilj zivot sa ravnopravnim partnerom.

Srecno!

Hvala na ovim rijecima.I sve sam pokusala,i svekrvu da zovnem,medjutim nista,ni ona ni on nista ne govore,sve ide preko advokata.Izvinula sam se,i bila fina,ali nista.Nikakvog odgovora.A poradjam se u drugom gradu,svojom porodicom sam.Cak ni zdravstvenu mi nije preko svoje firme htio produziti,pa sada moram angazovati druge da preko biroa produzim radnu,i onda ovjerim u fondu.
A poradjam se u drugom gradu,a ne tamo gdje sam prijavljena i gdje mi se vodi trudnoca,pa sve sad moram raditi ovde ponovo,a jos cuvam trudnocu vec dve sedmice,nigdje ne smijem nego do wc-a.I kako da ja kazem onda da me takva osoba ikad voljela,kada mi sad radi ovo,i izlaze i mene i bebu riziku?!!

Back