Razočarani roditelji

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Znate li neke situacije gde su roditelji baš razočarani decom?
Šta bi vas razočaralo od vaše dece?
Kako biste se vi poneli u toj situaciji?

Šta mislite o situaciji da se ćerka uda za bivšeg robijaša koji ima problema i sa drogom i kockom?

Ili o situaciji gde se sukob snaja-svekrva proširi i na muža, a onda umeša i maloletni sin pa se čak desi i tuča?

Šta mislite o situaciji da se ćerka uda za bivšeg robijaša koji ima problema i sa drogom i kockom?

Ili o situaciji gde se sukob snaja-svekrva proširi i na muža, a onda umeša i maloletni sin pa se čak desi i tuča?

jako je tesko pravom roditelju da se odrekne svog deteta, ma sta god da je uradio
uvek sa jedne strane postoji prvo preispitivanje gde si kao roditelj pogresio, pa je doslo do toga da tvoje dete uradi nesto tako strasno zbog cega bi ga se odrekao
ne znam sta bi moje dete, s obzirom na to na koji nacin je vaspitavana trebala da uradi, pa da me toliko razocara da pomislim da je se odricem
nasa deca, koliko god da imaju godina uvek ostaju nasa deca, a mi njihovi roditelji
tako da cak i da u poznim godinama urade nesto sto se kosi sa nasim nacinom razmisljanja, uvek bih se pitala gde sam to ja pogresila, pa moje dete ima takav obrazac ponasanja

mnogo je tesko ovo pitanje

guto bi knedle jer bi bio sam kriv za (ne)vaspitanje deteta

Ako se razocaram, valjda ne moram i da je se odricem, ebo te?
Mogu da zamislim da se razocaram u dete, sto ne mogu? I sebe sam razocarala nebrojeno, pa evo me zive, a i dalje se volim.
Razocarala bi me nemudrim izborima koji bi za posledicu imali zivot u kojem nije srecna, ali u njemu tavori jer se zaglavila tu gde jeste.
Razocarala bih se da cujem da ima vezu sa ozenjenim muskarcem, da neko pati zbog mog deteta.
razocarala bih se da prekine skolovanje, mada bih je tu podrzala ako je sasvim svesna posledice takve odluke..
razocaralo bi me da sutra glasa za naprednjake

"Loša deca" su delo loših roditelja. Skoro uvek. Takvi roditelji su razočarani decom, iako nemaju pravo da budu razočarani. Oni roditelji koji su celog sebe dali u vaspitanju dece, a ipak završili s "lošom" decom neće biti razočarani decom, već sobom.

Ми смо(Џена и ја) живели код мојих цирка око два месеца и одселили се у моју кућу(за 29. новембар 2003., а кад би другачије?) где су само делимично били завршени велико купатило, главна просторија(кухиња + трпезарија + дневна соба, у метрима 8,6*6,8 ), а и то мало времена није било нешто конфликтно.
Мсм да су моји задовољни и са Џеном, са мном и са децовима, мада је мишљење мог оца да сам ја имао у животу имао не људску, већ коњску срећу.

ne znam, nemam decu

ali zao mi je ovog deteta

- - - - - - - - - -

mozemo svi mi ovde da pisemo kako bi i sta bi, ali nikad ne znas dok ti se ne desi

Mogu da zamislim da se razocaram u dete, sto ne mogu? I sebe sam razocarala nebrojeno, pa evo me zive, a i dalje se volim.
Razocarala bi me nemudrim izborima koji bi za posledicu imali zivot u kojem nije srecna, ali u njemu tavori jer se zaglavila tu gde jeste.
Razocarala bih se da cujem da ima vezu sa ozenjenim muskarcem, da neko pati zbog mog deteta.
razocarala bih se da prekine skolovanje, mada bih je tu podrzala ako je sasvim svesna posledice takve odluke..

:heart:

tebe bi prakticno razocarale neke gluposti, nebitne jer i onako svi umiremo, osim onog dela za nesrecan zivot....mene ne bi dete razocaralo glupim izborima, ali bih i aj patila da je nesrecno. a ovo ozenjen muskarac, skolovanje,pa i naprednjaci to su nebitne stvari.

- - - - - - - - - -

bih veruj mi....ako ga i licno ne bih ubila za silovanje i pedofiliju. moji standardi nisu visoki sto se tice ocekivanja, jer svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce i da imam dete moje je jedino da ga odgajim do izvesnih godina i pustim da zivi svoj zivot, jer dete nije moje bukvalno. roditi dete za mene ne znaci raspolagati detetovim zivotom. ali kada bi doslo do neke granice tu bi bio kraj, a granica je prilicno daleka...valjda.

za kocku ga se ne bih odrekla, al bih mu stvaila zabranu prilaska kuci, za svaki slucaj...mozemo na kafu u grad.:lol:

- - - - - - - - - -

Ми смо(Џена и ја) живели код мојих цирка око два месеца и одселили се у моју кућу(за 29. новембар 2003., а кад би другачије?) где су само делимично били завршени велико купатило, главна просторија(кухиња + трпезарија + дневна соба, у метрима 8,6*6,8 ), а и то мало времена није било нешто конфликтно.
Мсм да су моји задовољни и са Џеном, са мном и са децовима, мада је мишљење мог оца да сам ја имао у животу имао не људску, већ коњску срећу.

vvala iskreno i ja to mislim za tebe :lol: iz onog sto pises tebi je sve nekako lako islo i dolazilo.

tebe bi prakticno razocarale neke gluposti, nebitne jer i onako svi umiremo, osim onog dela za nesrecan zivot....mene ne bi dete razocaralo glupim izborima, ali bih i aj patila da je nesrecno. a ovo ozenjen muskarac, skolovanje,pa i naprednjaci to su nebitne stvari.

e, ja sam i shvatila temu kao sta bi vas razocaralo, zapravo smorilo, da se tako izrazim, a da je u pitanju vase dete.
ako je postavka takva da pita zbog cega bih je se odrekla, na to stvarno ne umem da odgovorim. ne zelim. i necu.
iz ove pozicije - nema te stvari zbog koje bih svom detetu okrneula ledja i zakljucala vrata, ali sam dovoljno kilometara spicila u gujcu da znam da se i najboljim ljudima desvaaju najgore stvari ergo-i roditelj u nekim slucajevima odluci da to prestane da bude.

- - - - - - - - - -

bih veruj mi....ako ga i licno ne bih ubila za silovanje i pedofiliju. moji standardi nisu visoki sto se tice ocekivanja, jer svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce i da imam dete moje je jedino da ga odgajim do izvesnih godina i pustim da zivi svoj zivot, jer dete nije moje bukvalno. roditi dete za mene ne znaci raspolagati detetovim zivotom. ali kada bi doslo do neke granice tu bi bio kraj, a granica je prilicno daleka...valjda.

za kocku ga se ne bih odrekla, al bih mu stvaila zabranu prilaska kuci, za svaki slucaj...mozemo na kafu u grad.:lol:

- - - - - - - - - -

vvala iskreno i ja to mislim za tebe :lol: iz onog sto pises tebi je sve nekako lako islo i dolazilo.
a jel imaš decu ?

ako bi moje dete volelo da bude clan naprednjaka radi neke koristi i ima zeludac za to ok...ja ne bih imala nista protiv. :lol: ili bilo koje partije

- - - - - - - - - -

a jel imaš decu ?

nemam i sta stim? sad ces da kazes kako ja ne znam. :roll: to sto ti nisi sposoban sebe da spoznas i prepoznas svoje rekacije, postoje ljudi koji sebe jako dobro poznaju, najdublje strane. a drugo postoje ljudi koji se odreknu dece i za manje stvari, cak ostave i tek rodjene bebe zato sto ih ne zele, a bebe nisu nista krive. tako da ti je pitanje jako glupo,.

e, ja sam i shvatila temu kao sta bi vas razocaralo, zapravo smorilo, da se tako izrazim, a da je u pitanju vase dete.
ako je postavka takva da pita zbog cega bih je se odrekla, na to stvarno ne umem da odgovorim. ne zelim. i necu.
iz ove pozicije - nema te stvari zbog koje bih svom detetu okrneula ledja i zakljucala vrata, ali sam dovoljno kilometara spicila u gujcu da znam da se i najboljim ljudima desvaaju najgore stvari ergo-i roditelj u nekim slucajevima odluci da to prestane da bude.

pa i onako svi umiremo..pa je sve i nebitno sta ce i kako ce raditi. :lol: ja uvek posmatram iz pozicije da cemo umreti. a ako gledas iz tepozicije, onda je zaista sve nebitno. rekoh na drugoj temi da bi jedini savet koji bih dala da radi ono sto ga cini srecnim, a to isto bih i sebi rekla. naravo, osim ako time ne cini zaista neke extreme.

- - - - - - - - - -

a, nemaš...dobro...

- - - - - - - - - -

naravno da je glupo

ako si nesto hteo da cilja promasio si...iz prostog razloga sto postoje ljudi koji napustaju decu bez razloga.

Poslednja izmena od moderatora:

Back