razmena ucenika sa SAD

• Začetnik teme Začetnik teme alexica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mene zanima kako mogu da odem u inostranstvo da bih zavrsila 4 godinu srednje skole... trenutno sam 3 godina .
Hvala unapred

I mene zanima odlazak u Americku srednju skolu.Ucenik sam specijalno-filoloskog smera u Drugoj kragujevackoj gimnaziji.Ne znam ,u koliko bih se vratio,da li bih ja trebao da polazem predmete.I da li je bolje da odem u 4. ili 3. godini?Hvala i nadam se da cete sto pre odgovoriti

Mene jako zanima da li mogu da odem i tamo zavrsim 4god srednje, jer sada sam treci razred, ekonomske skole. Vr.dobar sam ucenik, cak mi je prosle god falila 1ocena za odl, no nebitno to. Engleski znam solidno, ali smatram da bi ga usavrsila dosta tamo,ako bih otisla. Inace imam 5-icei 4 iz njega, ali dosta je tu gledana i sama aktivnost na h, tako da mogu reci da mi enggl i nije bas perfektan, dakle solidan.. :) mene zanima stvarno ako neko zna da mi da detaljne informacije, ali da pocnemo od starta, zanimaju me kakvi se testovi polazu, jesu li teski, koliko njih prodje...a zatim koliko se placa, koliko ja treba da ponesem novca, a sta to placa vlada, kako se ti troskovi dele..kako se snaci tamo, prihvate li te brzo, kako je u skoli, je li tesko, cula sam da tamo profesori skoro nikad ne pitaju usmeno vec pismeno je sve...? Ali da ima ta norma na kraju god, tj odredjeni br poena koji ucenik minimum treba da zadovolji. Zanima me dosta toga, samo bih volela da mi to neko napise ko je vec SKORO isao tamo, i da mi isprica bukvalno od pocetka do kraja..kako se sta desavalo..tako da ocekujem neki roman, bila bih zahvalna puno. I molim da mi ne odg.oni koji su nesto naculi, vec oni koji sigurno znaju. Hvala unapred :)
Evo i moja email adresa, ako neko zeli tamo da mi pise:ruzictamara57@gmail.com
Mada mislim da moze i ovde? S' obzirom na to da i drugi mogu da procitaju, verovatno ima jos njih puno koji se interesuju. :)

Mene jako zanima da li mogu da odem i tamo zavrsim 4god srednje, jer sada sam treci razred, ekonomske skole. Vr.dobar sam ucenik, cak mi je prosle god falila 1ocena za odl, no nebitno to. Engleski znam solidno, ali smatram da bi ga usavrsila dosta tamo,ako bih otisla. Inace imam 5-icei 4 iz njega, ali dosta je tu gledana i sama aktivnost na h, tako da mogu reci da mi enggl i nije bas perfektan, dakle solidan.. :) mene zanima stvarno ako neko zna da mi da detaljne informacije, ali da pocnemo od starta, zanimaju me kakvi se testovi polazu, jesu li teski, koliko njih prodje...a zatim koliko se placa, koliko ja treba da ponesem novca, a sta to placa vlada, kako se ti troskovi dele..kako se snaci tamo, prihvate li te brzo, kako je u skoli, je li tesko, cula sam da tamo profesori skoro nikad ne pitaju usmeno vec pismeno je sve...? Ali da ima ta norma na kraju god, tj odredjeni br poena koji ucenik minimum treba da zadovolji. Zanima me dosta toga, samo bih volela da mi to neko napise ko je vec SKORO isao tamo, i da mi isprica bukvalno od pocetka do kraja..kako se sta desavalo..tako da ocekujem neki roman, bila bih zahvalna puno. I molim da mi ne odg.oni koji su nesto naculi, vec oni koji sigurno znaju. Hvala unapred :)
Evo i moja email adresa, ako neko zeli tamo da mi pise:ruzictamara57@gmail.com
Mada mislim da moze i ovde? S' obzirom na to da i drugi mogu da procitaju, verovatno ima jos njih puno koji se interesuju. :)

I ja sam hteo da zavrsim cetvrtu godinu srednje u Americi,ali sam se predomislio.Ja sam druga godina specijano filoloskog smera u Drugoj kragujevackoj gimnaziji,i engleski mi je veoma dobar,a i na ovom smeru se mnogo vise i radi.
Kao sto rekoh hteo sam tamo da zavrsim srednju skolu,ali to nije bilo moguce jer ne bih dobio diplomu na kraju godine,odnosno morao bih sve da polazem po povratku u Srbiju i da ne bih mogao da nastavim skolovanje u Americi.Bilo je moguce samo otici u 3. i 4. razred(u tom slucaju se dob. diploma),ali je cena bila 20.000$.Tako da sam odlucio da mozda odem na studije tamo,ukoliko nadjem neki povoljiji fakulteti koji nudi stipendije stranim ucenicima.
Ja ti predlazem da ako mozes i ako si u finansiskim mogucnostima da odes tamo na studije.Ali moras prvo da upitas sebe da li si ti spremna za to.Mogla bi barem da probas da uradis te testove znanja engleskog

Back