Razmena markica

Pozdrav
Ja uopče nemam kataloga , zato se i ne mogu odlučiti koje su podvojene .
Pa da sam iskren i nemam vremena , pošto sada zamenljivam marke sa 15 - 20
filatelista . Pa kako čujem od iskusnijih filatelista su verigari teški za skupljanje .

Pozdrav svima
Mirko

Pozdrav svima

Ziros da ti kažem skoro do sada sam skupljao sve što mi došlo pod ruke
A sad sam počeo najviše da obračam pažnju na :Polsku , Madžarsku , Češkoslovašku , Avstriju , Njemačku ,Jugoslaviju. A sad došao problem , 15-20 filatelista sa kojima sam u zadnom mjesecu mjenjao , skoro svi su poslali iste marke . Tako da moram sad da napravim manjko listu . Inače skupljam sve .

Pozdrav iz Slovenije
Mirko

Pozdrav svima

ZIROS ako počneš da skupljaš još koju kategoriju mogli bi da mjenjamo .
Kako sam več kazao neznam da se odlučim koje verigare imam duplo .
A što se ide okupacije Slovenije , nemam baš ništa .

Pozdrav iz Slovenije
Mirko

da li mislish
Kako da bolje vidish vodoznak?

ranije pre tridesetak godina stavljali smo markice u chist medicinski benzin ..on ne zamasti markicu i ne ostavlja miris benzina na njoj ali to nemoj da radish...
postoje specijalne mislim UV lampe one koje se koriste i za otkrivbanje falsifikovanih novchanica,ima da se kupe preko neta ili u bolje snabdevenim filatelistichkim prodavnicama.
Sa njima se vodoznak odlichno vidi i to ne samo na markicama Engleske nego na svim koji imaju vodoznak protiv falsifikovanja...

Pozdrav
Ako možda neko zna kakva je to marka i gde se nalazi v katalogu .
Ako ste tako ljubazni da mi kažete kakvim je povodom bila izdata ,
pošto se mi svidža .
Pozdrav
Mirko

Prilozi

• DSC04835.jpg
    DSC04835.jpg
    53,5 KB · Pregleda: 27
Pozdrav svima
Ćiro ds dobro došao na ovom forumu . Vidim da si se tamo malo umorio .
Na ovome forumu je malo bolje a ne baš puno .
Najviše čitaju , dobro ako nešto pitaš , odgovore .

Pozdrav
Mirko
Ćiro ds adresa !!!!

1.05.1937
Prigodno izdanje u korist Jugoslovenske lige za zashtitu dece,likovi kraljevica Tomislava i Andreje,nacrt E.Ognjanove i S.Grujica.ofset shtampa Drzavne markarnice u Bgd.papir kredast zupchanje linijsko shtampano 150000 serija vazile do 30.09.1937. neprodati primerci spaljeni

izvor informacija katalog yugomarke.

ostale 4 markice sa bebama- glava devojchice i dechak sa loptom

01.05.1938
sve isto samo je papir obichan
vazile do 30.09.1938 neprodati ostatak spaljen

Jedno pitanje za filatelista.
Da li je neko narucivao markice iz jugo marke? Da li naplacuju 'usluge' li se samo placa cena marke?

p.s. Znam da ovo nije tema za moje pitanje, al' mi bez veze da tvaram temu za ovo.

To shto predlazesh imas na ovom sajtu...
http://www.myphilately.com/phila_view.php

ovde na krstarici to je neizvodljivo zato shto imamo samo malo raspolozivih MB za slike

U vezi opvog foruma trebalo bi napraviti dva podforuma jedan za numizmatiku a drugi za filateliju.U zavisnosti od broja tema i chlanova koji uchestvuju onda bi trebalo da se naprave odredjene teme tipa notafilija,zetoni ,i odredjeni vremenski periodi ...a filatelija isto tako tematska,nacionalna, greshke itd..
To sam predlagao josh pre dve tri godine ali nije naishlo na razumevanje uz obrazlozenje da nas ima jako malo aktivnih na ovom forumu i da im se ne isplati /iz ko zna kog razlopga/ da nas razdvajaju....

Back