Razmena filmova i titlova (za nove članove: obavezno pročitati prvi post)

Trazim :

Dream Machine 1991
Dream Team
Another You 1991
Pin 1988
Parents
Stark raving mad 1983
Vacuming Completely Nude in Paradise
Consuming Passions
Madonna: Innocence Lost (1994)
Start the Revolution Without Me
Hanky Panky
Sunday Lovers
Snake And Crane Arts of Shaolin 1978
Full Metal Ninja
The curse of the fly
Hard Knuckle
Fast Getaway 1991
Does This Mean We're Married
Shoot To Kill 1988
Gulag
The Mambo Kings
Short Time 1990
The Case of the Hillside Stranglers 1989 (TV) - The Hillside Stranglers
Shadows and Fog
Chameleon 1995
Miracoli accadono ancora
The Devil at 4 O'Clock
When Time Ran Out...
DEADLY INTENTIONS
Tajvanska Kanasta
Pursuit (1989) (TV)

trebaju mi :
fudbalske utakmice 60, 70 , 80 i 90-tih manchester junajted i chelzi .
koncert bjelo dugme iz 84 godine.

nudim dosta toga za razmenu : http://www.speedyshare.com/323150229.html
moj mail: zemunac2009@hotmail.com

Pre izvesnog vremena sam poceo da ripujem i encodiram svoju kompetnu dvd kolekciju (a nadam se da cu uskoro poceti i sa
reencodiranjem HD rippova od 720 & 1200 pixela) u sada vec cuvene 300Mb filmove (od 250-350Mb)...

Je l' to neki novi algoritam čijom se primenom dobija isti kvalitet kao DivX/XviD za manju cenu ili je veličina fajla naprosto manja zato što je kvalitet slabiji?

Je l' to neki novi algoritam čijom se primenom dobija isti kvalitet kao DivX/XviD za manju cenu ili je veličina fajla naprosto manja zato što je kvalitet slabiji?
Da u pitanju je apsolutno nov algoritam primenjen u x264 encoderu,kvalitet slike je isti ako ne i za 10%-15% (a file posle encodinga je 60% manje velicine) bolji nego sto je to sada vec zastareli xvid.
Evo dva screenshota iz filma Swimming Pool pa se mozes uveriti i sam.

Detalji iz filma i superiornost x264 encodera:
Movie input source-Dvd movie/Swimming Pool (Francois Ozon,2003)
FPS (frame per second/broj slika po sekundi)-25.000
Framerate-148.254
Duration-1:38:10
Resolution-720x400
Conteiner-MKV
Video Encoder-x264
Audio Encoder-AAC HE
File Size-300 Mb
Ripped & Encoded By-dr.indy

Prilozi

• bscap0001.jpg
    bscap0001.jpg
    33,9 KB · Pregleda: 7
  • bscap0002.jpg
    bscap0002.jpg
    37,7 KB · Pregleda: 6
ja bih se samo nadovezao da kvalitet uopste nije isti, i da je xvid od 700 mb mnogo bolji.... x264 je optimiziran za visoke rezolucije (720p, 1080p) a na manjim rezolucijama (filmovi od 300MB), slika izgleda muljavo... naravno, zavisi na cemu gledate, ali na svakom vecem ekranu, slika nije prihvatljivog kvaliteta.
Ne zavisi druze na cemu gledas ,ta muljava slika dolazi iz previse smanjenog bitrate za veliki broj framerate koji nosi film (ili jos gora varijanta da je debil ciji film imas reencodirao neki svoj stari xvid)ti ne mozes svaki film da spucas u 300mb (tacnije mozes ali onda dobijes kako ti kazes muljavu sliku,razlivenu sliku) zato na netu 80% filmova od 300mb su secerleme tj komedije ciji duration time traje 80-90min takav film recimo ima oko 120-130.000 framerate i bez frke mozes da ga spucas u 300mb ali nije isto encodirati takav film i npr jedan Bilo jednom u Americi koji traje 4h i ima framerate npr 350.000.Po mom misljenju x264 ti je zamena za xvid codec jer kao sto je nekad xvid veoma uspesno sa odlicnom slikom sluzio da encodira dvd format tj da napravi video kompresiju 6-7x manju od dvd-a sa odlicnom slikom on jednostavno ne moze da se nosi i da to adekvatno uradi za dolazeci nam videom visoke rezolucije zato je sa jacim algoritmom napisan x264 koji to radi bez problema i kako je nekad dvd kompresiju radio xvid sada ce to raditi x264 ali sa hd & blueray dvd-ima.Pazi on nije ni predvidjen za komprimovanje filma na 300mb vec takodje od 600-700mb ali ***-a kada vec ima jake algoritme zasto ga ne iskoristiti i napraviti malo vise mesta pa jos nabaciti sve to na dual layer dvd.

E, ljudi ako je neko zainteresovan razmena punih diskova za prazne neka se javi!
Evo kataloga http://www.speedyshare.com/347565841.html

Razmenu vrsimo tako sto za jedan pun disk vi meni date jedan prazan ali mora da bude Verbatim diskovi jer je vecina ovih stvari u katalogu upravo na njima!
A,evo i mejla na koji mozete da se javite dvd_divx12@yahoo.com

Srdacan pozdrav!!!

Back