Razmak pre znaka interpunkcije?

za pisanje po forumu ne trudim se previse , ostace to zatrpano u gomili psotova
Nije to da dokažeš drugima bilo šta, to je kao kad namestiš posteljinu svaki put kad ustaneš iz kreveta, i staneš da pogledaš da li je dobro. Ako nije, popraviš.
Svako od nas će završiti zatrpan. Zar zbog toga treba da budemo nemarni, nehajni, da nam nije bitno šta radimo?
Naročito na mestu gde provodimo značajno vreme... možda je ipak bolje da nam je stalo šta i kako pišemo?

Nije to da dokažeš drugima bilo šta, to je kao kad namestiš posteljinu svaki put kad ustaneš iz kreveta, i staneš da pogledaš da li je dobro. Ako nije, popraviš.
Svako od nas će završiti zatrpan. Zar zbog toga treba da budemo nemarni, nehajni, da nam nije bitno šta radimo?
Naročito na mestu gde provodimo značajno vreme... možda je ipak bolje da nam je stalo šta i kako pišemo?
imam spavacu sobu koju koristim samo za spavanje

Pored toga što ovako napisana poruka lepše izgleda, lakša je i za čitanje.

meni je lepse i ispravnije onako kako ja radim.
Na ovoj temi ne mogu da te podržim, ali mi se dopada tvoj moto. Naravno da treba da radiš onako kako je tebi lepo, ali neke stvari ne podležu personalizaciji.
Prosto ne treba da budu tu da bismo smišljali izmene.
Ne vode ničemu.
Izmene su dobre tamo gde postoji nered.
Jezik je najdivnije i najuređenije dostignuće čoveka, i kao takvog ga treba ispoštovati do kraja.

Najčešća greška koju u poslednje vreme uočavam je da mnogi stavljaju razmak pre znaka interpunkcije.

Nije mi jasno otkud ideja da se razmak stavlja gde mu nije mesto?
Ти то мени? 🙄
Е мене је скоро неко питао, а ја то потпуно несвесно радим. И још кад куцам на телефону, као сад, некако сам прави размак после зареза.

Ти то мени? 🙄
Е мене је скоро неко питао, а ја то потпуно несвесно радим. И још кад куцам на телефону, као сад, некако сам прави размак после зареза.
Nije o tebi, mada sam primetio i kod tebe. :D
Čini mi se da pre nije bilo toliko njih koji tako pišu ili nisam obraćao pažnju na to.

Ne smem ni da pitam šta primećuješ.
Убудуће ћу да те исправљам кад приметим. 😁
А сад да објасним ово са зарезима јер изгледа да је то један од највећих проблема, такорећи горући проблем у писању на форуму.
Ја сам раније на рачунару пословно писала само податке где се не користи интерпункција а остало сам писала руком.
Одлично владам граматиком као и интерпункцијом у писању, али ово је нешто друго.
Постоји правило да се на нету пише без знакова интерпункције и без великог слова.. Што мени тешко пада.
А опет.. Одакле сам требала да знам како се пише на рачунару? Ја нисам дактилофрафију никад учила.
Даље, навика да ставим размак после речи.. и када приметим мрско ми је да се враћам да поправим.
Али ево свечано обећавам да ћу пазити убудуће. 😁

То спада у основе дактилографије и биротехнике.
Пре знака интерпункције (зарез, тачка, упитник, узвичник) не иде размак.
После знака интерпункције иде размак.

Back