Razlozi usamljenosti

• Začetnik teme Začetnik teme 1976!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strebere izbegavaju samo u Srbiji, zbog primitivnog Srpskog mentaliteta, gde se rad i tud ne cene ni malo. Ne do bog da ucis, da se trudis, da radis ti si jadnik, bednik, streber, faca si ako si lopuza, prevarant. Ne moze Srbija da bude pokazatelj po ovom pitanju zbog svog primitivizma i zaostalosti.

Na zapadu se o te strebere otimaju, a da vam ne pricam kad mladi inzenjer o doktoru vec da ne pricamo udje u kafic ili restoran, pogotovu ribe se tuku oko njega doslovno receno.

AcaBg82:
Strebere izbegavaju samo u Srbiji, zbog primitivnog Srpskog mentaliteta, gde se rad i tud ne cene ni malo. Ne do bog da ucis, da se trudis, da radis ti si jadnik, bednik, streber, faca si ako si lopuza, prevarant. Ne moze Srbija da bude pokazatelj po ovom pitanju zbog svog primitivizma i zaostalosti.

Na zapadu se o te strebere otimaju, a da vam ne pricam kad mladi inzenjer o doktoru vec da ne pricamo udje u kafic ili restoran, pogotovu ribe se tuku oko njega doslovno receno.

Strebacenje je bubacenje napamet. To nisu ljudi koji su inteligentni i ambiciozni, vec oni koji nemaju zivot i po ceo dan uce jer im je potreban ceo dan da bi nesto zapamtili. Bar ih ja razlikujem od ljudi koji su inteligentni i zele da znaju vise. Nisu ni svi inzinjeri i doktori isti.

underwater:
kompleksi i predrasude
Vrlo tačno ali škrto objašnjeno.
Na žalost to je tačno, ali za to su krivi, Ekonoska kriza i ratovi. Kako muškarac da se oseti sigurno kada nema materijalnu sopstvenu podršku? One govore da to nije bitno! Štampa vrši promociju šta je to danas muškarac i šta se od njih očekuje. Ovo jeste bitan segment, ali ako stvarno i samo stvarno volite nekoga i on vas, onda je to jedina bitna stvar za sreću, jer takvi mogu da prebrode sve. U svakom drugom slučaju sve ide teško.
Emancipacija koja nikome nije donela dobro, ona je dobra samo tamo de je visok standard, pa čak i tamo je pogubna.
Filmovi, serije, tabloidi, štampa, sve to utiče negativno na spoznaju kvaliteta, šta je bitno i šta je u stvari prava ljubav. Verujem da 10% je svesna ljubavi.

sinnke:
Razloga ima dosta. Najveci je zato sto tipovi nemaju kesha koliko zene ocekuju. Sve vole princa na belom konju koji se beli ko rafaelo kugla.
A taj princ zenu asocira na bezbrizan zivot s puno para i bez rada. Princ koji je resio sve njene muke.
Lenjost je gora od zalosti.

znala sam da ces naci neke vrlo zabavne razloge :lol:
nikad me me razocaras 8-)
ova poslednja konstatacija doduse vise je nego istinita, ali na zalost mogla bih je primeniti na vrlo veliki broj muskaraca koje znam :wink:

AcaBg82:
Covek je po definiciji socijalno bice, tako da su sve price tipa: "Mogu ja sam, ne treba mi niko, ko **** ceo svet" sarena laza i tako se ljudi samo tese da bi im bilo lakse. Sustina je da postanete smradovi prema ljudima da bi vas ljudi postovali sto ste gori prema drugima oni ce prema vama biti bolji. Dobrota se ne isplati verujte mi.

ako si dobar zato da bi ti se to isplatilo, to je daleko od dobrote. ako zaista zelis da si dobar, ne trazi nista za uzvrat, budi dobar zato sto te to ispunjava. naravno, nije dobrota dopustiti ljudima da te iskoriste...to je obicna slabost, i svodi se na kupovinu naklonosti.. :wink:

feles:
ako si dobar zato da bi ti se to isplatilo, to je daleko od dobrote. ako zaista zelis da si dobar, ne trazi nista za uzvrat, budi dobar zato sto te to ispunjava. naravno, nije dobrota dopustiti ljudima da te iskoriste...to je obicna slabost, i svodi se na kupovinu naklonosti.. :wink:

Nisam ja rekao da treba da budes dobar da bi ti se isplatilo, vec da treba da imas granicu prema ljudima sto je sasvim normalno, naravno da ne treba da ocekujes uslugu ili nesto za usvrat, ali ima ljudi za koje postojis samo kad im trebas, a ovamo te smatraju za *****, ali zato kad im nesto zatreba dolaze sa smeskom od uveta do uveta. Prema njima treba da imas granicu, pa cak i da ih odjebes.

AcaBg82:
Nisam ja rekao da treba da budes dobar da bi ti se isplatilo, vec da treba da imas granicu prema ljudima sto je sasvim normalno, naravno da ne treba da ocekujes uslugu ili nesto za usvrat, ali ima ljudi za koje postojis samo kad im trebas, a ovamo te smatraju za *****, ali zato kad im nesto zatreba dolaze sa smeskom od uveta do uveta. Prema njima treba da imas granicu, pa cak i da ih odjebes.

u potpunosti se slazem.granice treba od pocetka postaviti, najvise zato sto se jednom uspostavljeni odnosi retko menjaju..
doduse, nikad nije kasno da se postavis prema drugima na pravi nacin, bar ces znati ko te stvarno voli i ceni...

Dark angel heaven-hell:
Strebacenje je bubacenje napamet. To nisu ljudi koji su inteligentni i ambiciozni, vec oni koji nemaju zivot i po ceo dan uce jer im je potreban ceo dan da bi nesto zapamtili. Bar ih ja razlikujem od ljudi koji su inteligentni i zele da znaju vise. Nisu ni svi inzinjeri i doktori isti.

Klinac, koji bi da ulepša realnost idealizacijama i novim terminima ...učenje, učenje , učenje.

Back