Разлике у степену образовања.

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čekaj pa jel radi u struci?
Ма јок. Горе је на селу. Тренутно зевзечи са комшијом који поправља аутомобиле и помаже му. Не ради нигде. Поента је да изгледа мало паметније од лопате за угаљ ! Да неко живи у Београду пет година, да прочита толике књиге и положи испите са скоро десетком а да остане "бузга" то ми је невероватно.

Poznajem takve parove: doktorka-frizer, doktorka-medicinski tehnicar, advokatica-konobar.
Ukoliko ne proradi njegova sujeta, iz koje muskarac, krhke sujete ide u prevaru, postane dzangrizalo ili ljubomoran, a zena se ne vine u visine, vec sacuva bliskost sa muzem i ume da cuva njegovu sujetu, brak najnormalnije funkcionise.
Iako mnogi muski tvrde da im takve zene imponuju i da nemaju nista protiv toga, pitanje je kako bi se ti isti tako osecali u takvoj situaciji na duze staze. Oni, koji su vec u istoj, ne zale se. Nece, upravo iz sujete.
Dakle muska sujeta i zenina takticnost da ume da mu glanca ego igraju presudnu ulogu. Musko bi da se pita, a zensko bi figuru muskarca pazitelja i zastitnika.

Раније сам разговарао са једним лекаром који ми је рекао да зна много колегиница, докторки.....не медицинских сестара.......које су се зближиле са пацијентом а касније удале за њега. Да ли мислите да паметно.....па и могуће.....да такав брак/веза опстану ако је она......као што рекох нпр. лекар а он нпр. нека шоферчина или радник у фабричкој хали. Иде ли да њено друштво буду њене колеге доктори а он да доводи своје колеге нпр. неке дрипце у стан типа "кокице-пиво-фудбал".
Doktorke su teške glupače

Zar se muškarci koji su sa ženama koje zarađuju više od njih, ne osećaju malo… kastrirano?
Nivoi obrazovanja i prihoda ne moraju biti proporcionalni.
U 21-om veku ovo (ženini prihodi veći od partnerovih) ne bi trebalo da bude problem, ali izgleda da često jeste. Dvostruki standardi? Hipergamija?
S druge strane (formalno obrazovanje), čini mi se da u praksi najveći rizik dugoročnog neuspeha postoji kad je žensko fakultetski obrazovano, a njen muškarac je započeo, ali nije završio studije.

Мислим да те не разумем шта желиш да кажеш. Дај ми неки пластичан пример да бих боље схватио. П.С. Разумем да доктор ожени мед. сестру али да се докторка уда за радника то ми није баш јасно.

Свако тражи оно што му фали.

Доктор нашао у медицинској сестри, медицинска сестра у доктору, Милица у Жики, Жика у

Милици... и сви срећни и задовољни. Бар у почетку. После их све чекају разне препреке,

рупе, кривине, а понекад и мине на том њиховом путу па како се коме заломи, како се ко снађе,

како се ко избори.

Што се тиче ове на први поглед нескладне везе између припаднице елите са високом стручном

спремом и обичног шљакера ниже стручне спреме, ваљало би истаћи у први план следећи

романтично-егзистенцијални апсурд; наиме, управо њена образованост, њена ВСС представља тај

кључни и неопходни услов да до свега овога дође. Да нема то образовање и ту ВСС наша лекарка

уопште не би била то што јесте и ту где јесте те би се онда наш шљакер можда и лечио на том

истом месту, али ко зна код кога и према томе следи да њихове љубави и ове теме не би ни било.

Осим што је њено образовање и њена ВСС обезбедила постојање ове теме, та два фактора су такође обезбедила

лекарки да упозна пацијента "до коске"(што фигуративно, што буквално). Она о њему зна много, готово

све што јој треба. Ко је, шта је, одакле је, какав му је карактер, какав му је темперамент,

ко је су му врлине, које су му мане, шта од њега уопште може и не може очекивати...

И круг се затворио, ево нас опет на првој реченици овог поста, наша лекарка је нашла оно што јој фали

и баш је брига што ми или било ко други мисли о томе.

Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост и тему, једна од омиљених докторкиних песама:

Види ње, о`ма би да матира некога.

А предигра? Мице, даме, икс-окс, човече не љути се...ништа, а!?

Back