Мислим да те не разумем шта желиш да кажеш. Дај ми неки пластичан пример да бих боље схватио. П.С. Разумем да доктор ожени мед. сестру али да се докторка уда за радника то ми није баш јасно.
Свако тражи оно што му фали.
Доктор нашао у медицинској сестри, медицинска сестра у доктору, Милица у Жики, Жика у
Милици... и сви срећни и задовољни. Бар у почетку. После их све чекају разне препреке,
рупе, кривине, а понекад и мине на том њиховом путу па како се коме заломи, како се ко снађе,
како се ко избори.
Што се тиче ове на први поглед нескладне везе између припаднице елите са високом стручном
спремом и обичног шљакера ниже стручне спреме, ваљало би истаћи у први план следећи
романтично-егзистенцијални апсурд; наиме, управо њена образованост, њена ВСС представља тај
кључни и неопходни услов да до свега овога дође. Да нема то образовање и ту ВСС наша лекарка
уопште не би била то што јесте и ту где јесте те би се онда наш шљакер можда и лечио на том
истом месту, али ко зна код кога и према томе следи да њихове љубави и ове теме не би ни било.
Осим што је њено образовање и њена ВСС обезбедила постојање ове теме, та два фактора су такође обезбедила
лекарки да упозна пацијента "до коске"(што фигуративно, што буквално). Она о њему зна много, готово
све што јој треба. Ко је, шта је, одакле је, какав му је карактер, какав му је темперамент,
ко је су му врлине, које су му мане, шта од њега уопште може и не може очекивати...
И круг се затворио, ево нас опет на првој реченици овог поста, наша лекарка је нашла оно што јој фали
и баш је брига што ми или било ко други мисли о томе.
Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост и тему, једна од омиљених докторкиних песама:
Види ње, о`ма би да матира некога.
А предигра? Мице, даме, икс-окс, човече не љути се...ништа, а!?