Разлике у степену образовања.

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.772
Раније сам разговарао са једним лекаром који ми је рекао да зна много колегиница, докторки.....не медицинских сестара.......које су се зближиле са пацијентом а касније удале за њега. Да ли мислите да паметно.....па и могуће.....да такав брак/веза опстану ако је она......као што рекох нпр. лекар а он нпр. нека шоферчина или радник у фабричкој хали. Иде ли да њено друштво буду њене колеге доктори а он да доводи своје колеге нпр. неке дрипце у стан типа "кокице-пиво-фудбал".

Раније сам разговарао са једним лекаром који ми је рекао да зна много колегиница, докторки.....не медицинских сестара.......које су се зближиле са пацијентом а касније удале за њега. Да ли мислите да паметно.....па и могуће.....да такав брак/веза опстану ако је она......као што рекох нпр. лекар а он нпр. нека шоферчина или радник у фабричкој хали. Иде ли да њено друштво буду њене колеге доктори а он да доводи своје колеге нпр. неке дрипце у стан типа "кокице-пиво-фудбал".
Brate ni lekari kod nas nisu što su nekad bili, mnoge, da nemaju mantil, bi lako mogao da pomešaš sa kamiondžijama

Раније сам разговарао са једним лекаром који ми је рекао да зна много колегиница, докторки.....не медицинских сестара.......које су се зближиле са пацијентом а касније удале за њега....

Ако мало боље размислиш видећеш да су то прилично мудре жене које су повукле

храбар и паметан потез. Што би шахисти рекли, жртвовале су фигуру за пешака, али

су тим потезом учврстиле одбрану и отвориле линију напада.

Мало ли је?

А како ће се партија завршити? Па то се никада не зна, зато и играмо.

Ако мало боље размислиш видећеш да су то прилично мудре жене које су повукле

храбар и паметан потез. Што би шахисти рекли, жртвовале су фигуру за пешака, али

су тим потезом учврстиле одбрану и отвориле линију напада.

Мало ли је?

А како ће се партија завршити? Па то се никада не зна, зато и играмо.
Мислим да те не разумем шта желиш да кажеш. Дај ми неки пластичан пример да бих боље схватио. П.С. Разумем да доктор ожени мед. сестру али да се докторка уда за радника то ми није баш јасно.

Znam parove razlicitog stepena obrazovanja, neki bas dugo traju...
Nije covek 1 dimenzija-da ga samo obrazovanje/posao odredjuje.
Dripaca i gospode svuda ima, bez obzira sta rade.
Ljudi se nadju po raznim osnovama, za prijateljstva i veze pa i brakove.

na zapadu je uobicajena slika: on , direktor u banci, gospodin u odelu i u A6 a ona romkinja iz Sombora sa par razreda skole i sa kulturom ispod svih nivoa.
slucaj 2: nekadasnja austrijska ministarka Madelina Petrovic udata za bosanskog kelnera.
To je za zapad normalno jer kod njih nema razlike u obrazovanim i neobrazovanim.......svi su glupi pa su im kriterijumi za odabir partnera , na dnu.

na zapadu je uobicajena slika: on , direktor u banci, gospodin u odelu i u A6 a ona romkinja iz Sombora sa par razreda skole i sa kulturom ispod svih nivoa.
slucaj 2: nekadasnja austrijska ministarka Madelina Petrovic udata za bosanskog kelnera.
To je za zapad normalno jer kod njih nema razlike u obrazovanim i neobrazovanim.......svi su glupi pa su im kriterijumi za odabir partnera , na dnu.
😆

Ne tako nešto nije moguće.
Čak ni u mašti.

Omg, zar je moguce da je ljudima bitan stepen obrazovanja u ljubavi?

:roll:
Не би требало да буде тако. Али из неког разлога скоро па увек испадне тако. Барем код нас на Балкану. Оће школовано женско и школовано мушко да се каже да му је супружник интелектуалац па уби Боже !! Мислим.....ја да сам Тесла, не би ми сметала жена са села ако има дух који ме привлачи. Наравно и тело. :) Шта више.....волим јако непосредне жене. Пре четри дана бих на операцији хемороида и тамо неки пацијент на чекању у предсали добио предмедикацију и погубио се. Млати рукама, нешто мумла, каже му анестетичарка: "Смириде се да ти не о'сечем сад руке" !! Онако војнички. Мени то би нешто смешно јер сам раније навикао на неке што "мјаучу" док говоре.

Back