razlike u komunistickim partijama

Moljac64

Elita
Poruka
16.586
davno je proslo vreme od kako sam ja bio clan saveza komunista pa mi palo na pamet da istrazim ima li neko da ih je nasledio i da li idalje postoje komunisticke partije ovde
prvo sam naravno naisao na komunisticku partiju ciji je predsednik titov unuk joska broz i on je ujedno i narodni poslanik kao deo koalicije SPS-JS
oni imaju tu neka skupljanja, peticije za ulicu ce gevare, kongrese, okupljanja itd
onda ima i neka nova komunisticka partija jugoslavije
ove nisam bas razumeo sta su i ko su a tu je i neka komunisticka partija srbije

i koliko vidim niko se ne voli od ovih medjusobno a ja ne razumem u cemu je razlika i zasto se ne slazu, ko je najaktivniji, ko koga zastupa itd
ima li neko da obrazlozi?

Poslednja izmena od moderatora:
Ponudi ostalima vlast i videces da ce rado prihvatiti. Za učestvovanje u bilo kakvoj vlasti, deljenje kolača, odreći će se baš svih ideala.

A komunisti bi trebalo da budu svedoci i podsetnik
da je od spolja, kontraobaveštajnim radom stranih službi (čemu su infantilni i lenji komunisti potpuno nedorasli)
pocepano jedno veliko tržište na mnogo malih, nefunkcionalnih,
da bi se potom tim malim tržištima pristupalo zajednički, da bi se ukupno tržište tretiralo kao zajedničko.

Jasno je da nema manipulacije bez tržišta.

Usitnjavanjem i deljenjem je razjedinjeno tržište izgubilo jedinstvo i snagu neophodnu za pružanje otpora neoliberalizmu.

I mi na drugoj temi raspravljamo da li će se Afrikanci i Azijati koji dolaze nastaniti u Srbiji ili u Hrvatskoj, možda BiH, i međusobno se svađamo,
umesto da se svi zajednički dogovorimo i Kurrcu kažemo NE.
Naša propast se nije završila raspadom SFRJ, tada je samo počela. Propast se tek sada približava.
Nećemo propasti zajedno, propašćemo jedan po jedan i to uz navijanje onog drugog - utata nek komšiji crkne krava.
Kada bi bilo pameti da se makar ekonomski ujedinimo, Kurc bi morao da pojede sam sebe i primi sve one milione ljudi koji će iz Afrike doći.

- - - - - - - - - -

Jugoslovenski komunisti su izdali.

Sve postojeće komunističke partije se bore za ostanak na Senjaku i Dedinju, za besplatno lečenje na VMA, za vojne stanove na Banjici, za bezobrazne a ničim zaslužene penzije.
To je smisao postojanja i cilj njihove borbe.
Pošto ničim nisu ugroženi (ja pregled na VMA plaćam 16000 a za njih je besplatan) ne moraju ni da galame ni da se eksponiraju.
Primaju pare zato što nikada nisu pružili nikakav otpor razaranju države.

davno je proslo vreme od kako sam ja bio clan saveza komunista pa mi palo na pamet da istrazim ima li neko da ih je nasledio i da li idalje postoje komunisticke partije ovde
prvo sam naravno naisao na komunisticku partiju ciji je predsednik titov unuk joska broz i on je ujedno i narodni poslanik kao deo koalicije SPS-JS

oni imaju tu neka skupljanja, peticije za ulicu ce gevare, kongrese, okupljanja itd
onda ima i neka nova komunisticka partija jugoslavije

ove nisam bas razumeo sta su i ko su a tu je i neka komunisticka partija srbije

i koliko vidim niko se ne voli od ovih medjusobno a ja ne razumem u cemu je razlika i zasto se ne slazu, ko je najaktivniji, ko koga zastupa itd
ima li neko da obrazlozi?

Samo je jedna prava.Sve ostale su fals.Otvori cetvoro ociju pri odlucivanju kojoj ces da prisupis.

Poslednja izmena od moderatora:
Verovatno najstariji zapis komunističkih ideja:

"I nijedan ne govoraše za imanje svoje da je njegovo, nego im sve bješe zajedničko. Jer niko među njima ne bješe u oskudici, pošto svi koji imađahu njive ili kuće, prodavahu i donošahu novce od prodanoga. I polagahu pred noge apostolima; i davaše se svakome prema potrebi koju je imao".
(Dela apostolska)

Poslednja izmena:

Back