razlika kvaliteta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mladi_princ

Početnik
Poruka
47
evo neka slika uradjene sa canon t90 fotoaparatom.Voleo bih da date ocenu, kritiku i eventualno savet za sam kvalitet ili sta vec.... I pitanje sta bi bolje uradio neki profi digitalac ili kompakt digitalac.

Poslednja izmena:
Hteo sam ovu slikuu da stavim.Greska!!!!

Prilozi

• foto2.jpg
    foto2.jpg
    19 KB · Pregleda: 39
pre svega, ovo je snapshot... da li bi ovu temu i ovaj odredjeni portret neko drugi bolje uradio moj odgovor je- DA... ne zato sto bi radio DSLRom, kompaktom, mobilnim ili zato sto je u pitanju profesionalac nego zato sto onom koje ovo slikao nedostaje kreativnosti i domishljatosti koja se na ovoj fotografiji ne vidi... mozda autor jeste kreativan, ali onda treba znati razliku izmedju fotografija koje treba da se pokazuju shiroj javnosti i fotografija koje su privatne prirode i koje uglavnom idu u album ili koje se brishu sa kartice ili preko takvog frejma na negativu samo prelazi okom bez dalje rasprave ili kontempliranja nad njima...

...sa stanovishta kvaliteta fotografije kada je u pitanju chisto tehnologija ne moze se previshe zameriti... umetnichki kvalitet- apsolutno nedostaje ako se prikazuje ovakva kakva jeste... (ukoliko bi se stavila u neki kontekst (kao sto je recimo serija fotografija) mozda bi imala vishe znachenja... ovako sama ne znachi nista osim onoga sto se vidi...)

...jos jednom- uvek sebe treba zapitati: da li bi i sta drugi ljudi nasli zanimljivo u ovome...

Za mene je umetnicki i kada napravim malu dubinu na fotografiji...Skoro sam nasao na netu neku skolu fotografije pa sam procitao nesto o dubini, svetlosti i tim forama.Sad isprobavm sa nekim calovim aparatom mada me smara da razvijam film.....Inace taj aparat je ispratio celo moje detinstvo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back