Tuzni_patak
Elita
- Poruka
- 18.247
Hoces zelju ,odnos, ispoljavanje ili komunikaciju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Patak koju boju voliš?
Hoces zelju ,odnos, ispoljavanje ili komunikaciju?
Pa onda hoces komunikaciju........to se zove spam ako je na temi...
I podseti me danas kasirka....kaze donesu isporucioci robe i caste 10 lubenica, pekari krofne i strudle, ali ko bude tu od radnika zdimi i to nestane za 5 min....
svako svoje u dzep.....
Ja rekoh zar na svakom cosku Srbija......Ona rece...
Nije srbija vise u srcu , sad je Srbija u glavi...
I stvarno srbija je sad u glavi i svako je nosi sa sobom....i bice sve vec vidjeno , prepisano i ovde...
TP ne voli ni jednu boju , nema nikakvo dusevno oznacje...totalno praznu dusu....sve sto mu treba iz duse pozajmi od tuznog patka...TP je logicko analiticka masina Tuznog patka, ali nema ego, ne smeta joj kad je patak ne ukljucuje zbog zena i zabave....iako zna da joj stete neprospavane noci i preterivanja....to mi kaze , ali kao info....
Idealan comp.....alat, ne nista drugo...
Mislis dorian grej estetiku , a TP intelekt....?
Taj odgovor je vec u toj poruci , ali nije vezan za temu...
E sad ako ostanem dosledan eho i halo efektu, onda pretpostavljam da ovde ima drugih konotacija u smislu prosecne ljudske zelje za pretvaranjem i narocito motiva za pretvaranjem.Takodje nije tema, ali nema.Moj stav je definitivno da emocija danas truje i zahteva deformisanje svakog iznosenja i analize.
To vec jeste nalo u vezi teme,jer vrlo cesto u realnosti se desava jasan pritisak i neverbalni ,stereotipni zahtev, a to predstavlja onu komponentu prisile ispoljavanja, a ocigledno utice i na zelje i odnose koji se promene posle toga ili u toku toga.
Znaci nije samo osnovni zahtev pribliziti se percepciji drugoga, kao da to nije samo po sebi vec prilicno tezak zadatak, pribliziti ideju koju ce drugi sistem da filtrira na svoj nacin i uradice upravo ono sto pokazah na temi, posaljem belu svetlost procice samo zelena,vec je sad postavljen dodatni zahtev da to bude u formi ugodnoj za ego i sujetu prijemnog subjekta.
A pritom se u realnom sve vise razvija i jaca sujeta i ego (razlikujem ego i ego...ego sto je zaokruzen skup karakteristika nazvan tako da bi se sagledao kao sistem , sinteticki kreativ radi ko zna kog razloga, i ego sistem sa naglasenim deformacijama licnosti ka "samo" delu, samopostovanje, samodopadljivost itd...
Iako nije uvek agresivan i glasan, takav zahtev je uvek javan, tj rezultati su vise nego uocljivi odmah.
Ako nije uskladjeno sa sujetnim kod sagovornika, desava se ne samo prekih komunikacije vec i sankcije...
Upravo zbog toga ne mesam dva prekida (ali cisto sumnjam da ce biti jasno , kad ovo do sad nije bilo) komunikacije....onaj koji nastupa zbog ucene ili zbog zastite sopstvene ego emocije......i onaj koji nastupa u vezi sadrzaja koji deformise kontekst, a preko konteksta i celokupnu sadrzinu odnosa (novokreiran odnos ciji je cilj posmatranje jedne teze,teme)....
Cak nisam siguran da se ljudi trude da imaju novokreiran odnos, a svaki stari je nepotrebno zaprljan nekim emotivnim predrasudama ili ocekivanjima ili nekim relacijama...
Sve ovo zbog nemogucnosti da se ljudi decentriraju , vec u sve unose kontekst, i sto je jos gore emotivni zahtev...dok sam ja u razvoju ostao na znanju kao vrhuncu i alatu za dalju kreaciju (ovde takodje moram da zbog konteksta pojasnim da ovde znanje znaci plasticno trenutno postavljanje modela,a ne znanje kao induktivno , deduktivno , ituitivno ili nekom drugom misaonom metodom provereno postavljen model...)
Decentracija je odvlacenje od centra , brisanje akcentuacije percepcije, razdvajanje ega od toga.
Izvorno decentracija je pojam iz astralne projekcije i znaci odvajanje od tela, gde um postaje kamera koja se slobodno rotira pod kontrolom volje a telo zaseban kontrolabilni subjekt takodje sa sopstvenom voljom i emocijom u potpunosti.....
Ovaj poddeo donosi pitanje da li fenomen u temi mora da bude u vezi sa neregulisanim odnosima ili sa sukobom u odnosu....
To su dve totalno razlicite stvari...
Do sada sam ja licno izjavio da izgleda da je neregulisan odnos u konstrukciji ovog fenomena...
Ovde se postavlja pitanje da li i sukob u odnosu predstavlja uzrocnik ovakvog fenomena...
Ja mislim da ne....sukob postoji od samog starta, to je neki sukob, sukob interesa, sukob u postojecem odnosu ,zbog razlicitih odluka i afiniteta....
Sam karakter neregulacije je razlicit od neigradjene regulacije...i na taj nacin neregulacije...
Mozda je previse opsirno ubrojiti i ove druge, neizgradjene neregulisane odnose....jer tu imamo sukob sa predrasudama, ocekivanjima, projekcijama.......u praksi je i to pretvoreno u sociolosku zloupotrebu.
Ali samo zbog toga, ne vidim razlog, spajati ove dve neregulacije , niti potrebu za prosirenjem oblasti, domena fenomena...
Koja je razlika izmedju obicnog resavanja kofnlikta interesa i pocetne opisane situacije...?
Pa recimo u naknadnoj deregulaciji , tj jedan od ucesnika namerno ili mozda i slucajno , treba to proveriti i vratiti se na to, vrsi deregulaciju odnosa, za koje postoji pretpostavka da su regulisani jer su od svih ucesnika tako predstavljeni....
To stvara dve stvari , gubitak kriterijuma "nesto je konkretno formirano i regulisano" i sam fenomen koji je tema...
Neko ce reci pa to je samo prljava igra, pokvarena osoba i njegove namere....
To postaje stil i pristup , ako postoji gain, korist....nema sanse da se to ne desi....svaka prestizna razlika se koristi od strane manje kvalitetnih igraca u zivotnoj utakmici....u njoj nema razmisljanja, ej, nisam toliko kvalitetan, daj da se sklonim, nego ja sam spreman da ucinim ovo , niko se nije setio ili se setio ali nemaju herca.....ili imaju ali ne moraju, e pa ja moram...
Cena osude kao neadekvatnog ponasanja je jedino sto sprecava svaku aktivnost....i kriminalnu...
Inace bi u ovakvom moralnom okruzenju imali vise obijaca banaka i samoposluga od dece u skolama...
A i ne mislim da deregulaciju odnosa rade samo pokvareni ljudi....
Mislim da rade svi....Iz neznanja oni koji nisu ni malo pokvareni, iz mesavine ostali , a iz koristi profesionalci....
Za sada tema ide u smeru deregulacija odnosa i ucinak komunikacije i ispoljavanja na stvaranje reakcije, tj reakcionog ponasanja (kao resenja anksioznog ili preventiva istog, ali ostalih emotivnih stanja koja mogu da nastanu)