Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Evo ovo je pitanje koje me duzi period zbunjuje...Na wikipediji se nalaze zasebno zrikavci i skakavci kao porodice ili sta vec...Pa me zato zanima ako je ko upucen u to da odgovori na pitanje!!!
Evo ovo je pitanje koje me duzi period zbunjuje...Na wikipediji se nalaze zasebno zrikavci i skakavci kao porodice ili sta vec...Pa me zato zanima ako je ko upucen u to da odgovori na pitanje!!!
ovo ti je skakavac
oni se najčešće čuju sa tim zrike-zrike zvukom...
nisam znao da im je slušni aparat na kolenima, tako da sam pogrešio odgovor u kvizu
pitanje je glasilo: koje živo biće ima slušni aparat na kolenima
a moj odgovr bio: moja baba kada joj ispadne aparat iz ušiju jer padne na kolena dok sedi
i nisam dobio nagradu
iako ti možda liči na ružnu bubu nalik bubašvabi ovo je ipak
CVRČAK - ukras svake livade, najlepša muzika za dušu u smiraj dana
ovo ti je skakavac
oni se najčešće čuju sa tim zrike-zrike zvukom...
nisam znao da im je slušni aparat na kolenima, tako da sam pogrešio odgovor u kvizu
pitanje je glasilo: koje živo biće ima slušni aparat na kolenima
a moj odgovr bio: moja baba kada joj ispadne aparat iz ušiju jer padne na kolena dok sedi
i nisam dobio nagradu
iako ti možda liči na ružnu bubu nalik bubašvabi ovo je ipak
CVRČAK - ukras svake livade, najlepša muzika za dušu u smiraj dana
Evo ga ipak sam na kraju nasao....pa pogledajte razliku
Правокрилци се деле на два подреда:
Краткоантенални правокрилци или скакавци (Caelifera) који имају следеће особине:
пипци су већином краћи од половине дужине тела;
легалица је кратка;
зричећи апарат се налази на задњим ногама које тару о покрилца;
пресвлаче се 6-9 пута после чега постају полно зрели.
Дугоантенални правокрилци, зрикавци и попци, (Ensifera), са особинама потпуно супротним у односу на претходну групу:
пипци су им дужи од половине дужине тела
легалица је дуга;
зричећи апарат се налази на основи предњих крила, које тару једно од друго и тако производе звук;
до постизања полне зрелости пресвлаче се 5-6 пута.
Evo ga ipak sam na kraju nasao....pa pogledajte razliku
Правокрилци се деле на два подреда:
Краткоантенални правокрилци или скакавци (Caelifera) који имају следеће особине:
пипци су већином краћи од половине дужине тела;
легалица је кратка;
зричећи апарат се налази на задњим ногама које тару о покрилца;
пресвлаче се 6-9 пута после чега постају полно зрели.
Дугоантенални правокрилци, зрикавци и попци, (Ensifera), са особинама потпуно супротним у односу на претходну групу:
пипци су им дужи од половине дужине тела
легалица је дуга;
зричећи апарат се налази на основи предњих крила, које тару једно од друго и тако производе звук;
до постизања полне зрелости пресвлаче се 5-6 пута.