Razlika izmedju etnickog ciscenja i genocida

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.410
Nije vezano za trenutnu politiku, ali dodje mi do ruke video i neki dokumenti USA porekla, gde se jasno objasnjava u dokumentu razlika izmedju etnickog ciscenja i cleansing i genocida, i navodi se da zapadni mediji uopste ne prave razliku ili ne razlikuju ta dva pojma..

Etnicko ciscenje je u tim tekstovima a i video materijalima navedeno kao teritorijalno prebacivanje ljudi drugih nacionalnih pripadnosti , a ne njihovo fizicko ili ekonomsko unistenje...

Cak , kao podrsku tog pojma, ja licno znam za kulturu , tj obicaj koji postoji u bosni da kad nastupe mutna vremena, svaka nacionalnost ide na teritoriju gde cini vecinu da se podele po nacionalnom i da tako ne dovode sebe u opasnost niti provociraju druge da moraju da ih stite od radikalnih pojedinaca , agresivnog tipa..

Tako da etnicko ciscenje u smislu privremeno pomeranje radi jednonacionalnog sastava na nekoj teritoriji i tako sprecavanja spijunaze i sabotaze stvarno poznaje bosanska stvarnost ...ili recimo obicaj...

Cudno je sto ti dokumenti jesu stariji od 10 godina, i jasno je da kreatori dokumenata jasno razlikuju , a znam da danas ni Srbi u Srbiji ne razlikuju ciscenje od genocida...jer uz ciscenje podrazumevaju i neko nasilje , a uopste se ne ubraja u to...
Mada nema neki znacaj jer narav i mentalitet svih balkanskih plemena i dalje onemogucava dobru nameru u razjasnjavanju i boljoj komunikaciji izmedju plemena...

Nije vezano za trenutnu politiku, ali dodje mi do ruke video i neki dokumenti USA porekla, gde se jasno objasnjava u dokumentu razlika izmedju etnickog ciscenja i cleansing i genocida, i navodi se da zapadni mediji uopste ne prave razliku ili ne razlikuju ta dva pojma..

Etnicko ciscenje je u tim tekstovima a i video materijalima navedeno kao teritorijalno prebacivanje ljudi drugih nacionalnih pripadnosti , a ne njihovo fizicko ili ekonomsko unistenje...

Cak , kao podrsku tog pojma, ja licno znam za kulturu , tj obicaj koji postoji u bosni da kad nastupe mutna vremena, svaka nacionalnost ide na teritoriju gde cini vecinu da se podele po nacionalnom i da tako ne dovode sebe u opasnost niti provociraju druge da moraju da ih stite od radikalnih pojedinaca , agresivnog tipa..

Tako da etnicko ciscenje u smislu privremeno pomeranje radi jednonacionalnog sastava na nekoj teritoriji i tako sprecavanja spijunaze i sabotaze stvarno poznaje bosanska stvarnost ...ili recimo obicaj...

Cudno je sto ti dokumenti jesu stariji od 10 godina, i jasno je da kreatori dokumenata jasno razlikuju , a znam da danas ni Srbi u Srbiji ne razlikuju ciscenje od genocida...jer uz ciscenje podrazumevaju i neko nasilje , a uopste se ne ubraja u to...
Mada nema neki znacaj jer narav i mentalitet svih balkanskih plemena i dalje onemogucava dobru nameru u razjasnjavanju i boljoj komunikaciji izmedju plemena...

Pitanje koje si postavio je potpuno pogrešno, zato što etničko čišnjenje uopšte nije krivično delo. Moguće je vršiti etničko čišćenje sasvim zakonito i da za to niko nikada ne odgovara. U literaturi postoje čak i dva termina za to. Nazivaju se konstruktivno etničko čišćenje i benigno etničko čišćenje. Dve su sintagme koje se koriste da bi se jasno razlikovale od malignog etničkog čišćenja, koje je obično propraćeno različitim zločinima, koji jesu (svaki pojedinačno) krivično delo, odnosno sa elementima kriminaliteta. Niko nikada i nigde nije bio osuđen za etničko čišćenje; nijedan pojedinac, nijedna država, ništa. Niti postoji ikakva pravna odredba, bilo u nekom nacionalnom ili u međunarodnom krivičnom pravu, koja to definiše na taj način.

Pa sta se onda zaebavamo , tj zaebavaju i tako cesto mesaju te pomeraje sa genocidom, jer znam tacno da sam procitao genocid je zato sto se tim pripadnicima uskracuje mogucnost zivljenja na maticnom mestu , lokalitetu, ...sto ne bi trebalo da se tako zove cak i kad je prisilno trajno evakuisanje sa nekog terena, kao sto smo imali evakuaciju Srba iz krajine iz Hrvatske...

Naravno to pokazuje da postoji saradnja medija Srbije u to doba i medija sveta koji su antisrpski izvestavali birajuci pogresne reci i procene ili krivice...

skoro sva etnicka ciscenja (koje prema zenevskoj konvenciji i nisu zlocini) prate:

ubistva
silovanja
batinanje
unistavanje imovine

a to su zlocini

Ovo prvo to ne verujem, jer smisao etnickog ciscenja je da sklonis coveka zivog , da ne bi dovodio sebe u situaciju odbrane ili sukoba zbog istog...

Silovanja to je vec reakcija poluljudi....to su oportunisti trenutka....posebna paznja treba da se pokloni tome kad se radi etnicko ciscenje..

Batinanje...hm, to je mislim pratece sredstvo , jer druga strana ne razume sta je funkcija etnickog ciscenja i protestvuje sto nije na mestu , jer nema protesta kad vecinsko stanovnistvo zeli da odradi etnicko ciscenje....tada nema prigovora...
Tako da to verujem da se desava cesto jer ljudi koji se etnicki udaljuju ne shvataju sta se desava....

Unistavanje imovine, to moze da se spreci....preko kompenzacije , ne unistavaj imovinu.oterao si ljude..to pali , video sam u praksi..

Pa sta se onda zaebavamo , tj zaebavaju i tako cesto mesaju te pomeraje sa genocidom, jer znam tacno da sam procitao genocid je zato sto se tim pripadnicima uskracuje mogucnost zivljenja na maticnom mestu , lokalitetu, ...sto ne bi trebalo da se tako zove cak i kad je prisilno trajno evakuisanje sa nekog terena, kao sto smo imali evakuaciju Srba iz krajine iz Hrvatske...

Naravno to pokazuje da postoji saradnja medija Srbije u to doba i medija sveta koji su antisrpski izvestavali birajuci pogresne reci i procene ili krivice...

Genocid je po definiciji koju je UN prihvatila fizičko istrebljivanje ljudi; njihovo doslovno lišavanje života, ili kidnapovanje dece i njihovo rasturaje i integracija u druge kulture.

Promene etničke strukture nije genocid. Ako i na najsuroviji način okupiš 20 miliona ljudi, sve sabiješ u vagone i istovariš s druge strane granice, to nije genocid po opšte prihvaćenoj definiciji.

skoro sva etnicka ciscenja (koje prema zenevskoj konvenciji i nisu zlocini) prate:

ubistva
silovanja
batinanje
unistavanje imovine

a to su zlocini
Apsolutno. SSSR i četvrtina Njemačke 1944.- 1946., Turci u Cipru u 20. str, sada Azeri u Gorskom Karabahu, Srbija i CG prema Albancima u Balkanskim ratovima, Albanci prema Srbima na Kosovu u 21. st

Etnicko ciscenje su Bljesak i Oluja, a Jasenovac je genocid.

Posto je parlament Srbije pod kontrolom Aleksandra Vucica i SNS 2x odbio da izglasa rezoluciju o Jasenovcu, verovatno su odlucili da je to bio samo radni logor.

Sad opet izadjite na izbore i opet glasajte za srpske ustase, AV i SNS :kafa:

Back