Razlika izmedju C++ i Visual C++ ?

Osnovni C++ 'radi' u tekst modu, i ako hoces da pravis windows programe, moras sam da pravis komponente korisnickog interfejsa. Sa druge strane Visual C++ vec ima ugradjene komponente (MFC) i taj deo je olaksan. Takodje imas i masu drugih klasa koje je neko napravio a ti ih samo koristis, za grafiku, baze podataka ili druge namene, to je sve nadogradnja na standardni jezik.
 
Ne, 'osnovni' C++ ne radi ni u kakvom modu.

C++ je jezik/kompajler - sve shto mozhesh da napravish i pokrenesh u 'obichnom' C++u, mozhesh i u VisualC++u.
Ono shto razlikuje razlichite pakete (recimo VisualC++ od Borland C++) je shta je josh spakovano pored samog kompajlera - IDE (tj. editor, menadhzer projekta itd.), biblioteke klasa (recimo MFC u VisualC++, ili VCL u Borlandu). U osnovi, shto reche prethodnik, shta je josh 'nadogradjeno' preko samog kompajlera - ako si pochetnik, shto vishe user-friendly stvari je ubacheno lakshe ce i tebi biti.

Mali savet - NEMOJ da uchish C++ uz verziju 6 VisualC++a! Uzmi BILO KOJI drugi kompajler novijeg datuma, recimo DevCPP ili CodeBlocks (googlaj...), ili novi Miscrosoft Visual C++ Express (koji je besplatan!) je mnogo bolji izbor jer kompajler koji stizhe uz VisualStudio 6 je vec zastareo i ne poshtuje gomilu standarda - samo cesh glavobolje imati kao pochetnik.
 

Back
Top