Razlicite cene - prevara potrosaca ili nemar prodavca

Milooos

Primećen član
Poruka
553
Kako se ponasate kada dodjete kuci iz nedeljne nabavke ili uopste i vidite da neke cene nisu na racunu onakve kakve su pisale na rafu ili akciji. Obicno je to neka cifra beznacajna za nas kupce tipa trebalo da kosta 280 din a na kasi ukicali 320 vi u guzvi i brzini i ne primetite jer imate puna kolica. ... Dodjes kuci i razmisljas dal da se cimas za 40 din ... nije u redu al ... zaboravis to vec za pola sata dok skuvas kafu. Koliko danas jedna takva velika trgovina "prevari" potrosaca?

Kako se ponasate kada dodjete kuci iz nedeljne nabavke ili uopste i vidite da neke cene nisu na racunu onakve kakve su pisale na rafu ili akciji. Obicno je to neka cifra beznacajna za nas kupce tipa trebalo da kosta 280 din a na kasi ukicali 320 vi u guzvi i brzini i ne primetite jer imate puna kolica. ... Dodjes kuci i razmisljas dal da se cimas za 40 din ... nije u redu al ... zaboravis to vec za pola sata dok skuvas kafu. Koliko danas jedna takva velika trgovina "prevari" potrosaca?
Varaju..i to namjerno,ne slučajno.
Najviše u parfimerijama.Napišu npr.cijenu nekog ruža velikim slovima,ali to se odnosi npr.na samo jednu boju iz kolekcije,koje nekad i nema,dok su svi ostali druge ,više,cijene.Kad dođeš na kasu...e,to nije cijena tog,nego ti pokazuju šifru,koju ni mikroskopom ne možeš vidjeti,nego onog skupljeg.
A par puta mi u marketu,kad imam dosta kupljenih artikala,ubace na račun i nešto što nisam kupila.
Znaju da na licu mjesta nemaš vremena u onoj gomili,provjeravati.A kad dođeš kući već je kasno.
A za drugačije cijene na kasi je uvijek izgovor da nisu stigli da nivelišu.

Stanes sa strane proveris racun,imaju oni forice sa cenama za pakovanje a sitno sa strane za kilo,ili metro cena bez i s porezom,cena za komad ,5 ili 10 komada,u veru se desavalo da ne sklone cenu s akcije pa bude po staroj na racunu,tako da moze da se resi odmah samo polako

U veru su najveci prevaranti. Tu mi se desilo najvise puta,.a nikad nisu vratili razliku u novcu kao sto treba po zakonu nego samo da vratim robu, a oni meni pare ili da uzmem po vecoj ceni. Zato vise gotovo da i ne idem tamo.
U svim drugim radnjama su mi vracali razliku u novcu u Tempu, Maksiju, Idei i Lidlu. Samo u Veru ne.

Samo jednom sam iz revolta ostavio nekih 10ak namernica koje sam nameravao da kupim da moze da stornira racun.
I da te price nismo stigli da skinemo staru cenu ne pije vodu to je cista obmana.
Kao sto je cokolada (razne vrste) smrsale sa 100gr na 90 pa na 80gr i kao super cena. Pa nije ! Varate nas na perfidan nacin.
E zato sam ja stara drndava krompircina koja gleda i datum trajanja i cenu i sve i pratim na kasi da ne kuca dalje ako i pomisli da mi naplati vise nego sto stoji uz artikal sa sve barkodom.

Svesno poturaju "akcije" ali i potrosaci su vise manje lakoverni

Prevara je na mnogo nivoa...prevarante najpre identfikovati,a onda zaobilaziti posto samo gubite vreme i zivce.
Npr parfemshop rs.sajt strogo zaobilaziti,jer su prevaranti....prodaju kopije po ceni originala.....objasnjenje-verovatno sam drugi parfem prosula po ovom😠
IMG_20210317_085843.jpg
veoma lose iskustvo

Trgovina je odavno prestala da bude pošten posao.
Putujem puno i svugde je slično, samo nekako na višem nivou nego kod nas. To kucanje nepostojećeg artikla, ili "metle" koja se kao slučajno našla na kasi...Je najprimitivniji vid potkradanja i naš specijalitet.
U Germaniji je sad masovna prevara kupaca , jer prodaju kinesku robu kao svoju...Pogotovo tehničku robu, jer Čajnizi sve prave "no name" i po želji vam odštampaju ime firme koju god želite...Kod nas je to "Tesla", "Beorol"...Otišli su toliko daleko da su i otvorili male fabrike u Nemačkoj, Poljskoj... Gde sklapaju svoju bofl robu i naravno legalno naznače "made in Germany". Banda crvena !
A marže astronomske - u stvari čista, legalna prevara.
IMG-bc971e37b52f54eb22d2c00f86eb6d3d-V.jpg
IMG-3c909080283b0f34bd8db82852880194-V.jpg

Danas u Idei kupim pileci paprikas.
Dodjem kuci ono nije piletina unutra nego svinjetina sa sve kostima.
A nije ni paprikas nego djuvec.
Ladno su imali djuvec i svinjski vrat przen koji im je ostao, niko nije hteo da ga kupi i onda su ga isekli na komade sa sve kostima i umesali u djuvec i to prodaju kao pileci paprikas.
Ovo nema nigde.
Ovo treba sto bi rekao Dare Mitrovic komisijski streljati.

Back