Razdvojeni bračni život

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mika

dream catcher
Poruka
24.291
Raspričali se juče na slavi, priča ide ovako: muž radi u inostranstvu 30 godina, ovde ima ženu i dva sina od po 40tak godina, pre neku godinu se jedan od sinova ženi, i otac dolazi na svadbu sa treci sin (od neke druge žene) od 16god.
Ovi su valjda znali, ali ne prica se o tome, dodje ponekad na na nedelju dve, kao gost, u medjuvremenu salje im novac, oni su pokriveni i to je to.

Inace ovo je drugi ovakav slucaj koji sam cula u mesec dana. Prvi je prijatelj iz detinjstva mm, nisu se sreli godinama, sad se skoro srecu i kaže mu da mu je otac umro (majka je preminula vec godinama), i da su sad saznali da u Češkoj, gde je otac živeo i imao svoju firmu x godina, ima drugu ženu, i kcerku od 12-13 god. Da firma, vozila firme, stan u Češkoj, stan u Crnoj gori i sve ostalo ide njegovoj kceri, njima ovde ostaje samo kuca u koju žive.

I ovo nisu samo ova dva slucaja, godinama vec slusam slicne price, ovo je najnovije.

E sad, juče kažu ovi stariji: danas mladi ne trpe to.
Ja kažem: a zašto ste vi trpeli, zašto ne bi pošli gde je on?
Kažu: pa nije bilo takvo vreme. Ako te ne zove, kako da ideš?

Molim?!
Da cekam da me pozove? Pa ne treba mi pokana, pitaš za adresu i ides. Ako on može da dolazi ovde kao gost, možemo i mi kod njega u goste. Ako tamo zateces "takvo i takvo" stanje... Cao bela

Da cuvas vasu decu sama, da mu gledas roditelje, a on da živi svoj život negde na miru

Vase mišlenje, biste li trpeli, pravili se da ne znate?

*Ako tema nije za ovde, premestite gde god mislite, ja sam razmisljala prvo za Porodicu, ali ovo je nePorodica :mrgreen:

da bi neko mogao da pojmi ovakav "zivot" potrebno je da prvo bude vencan :)
a onda sta bogda ...

Da li postoji ijedan mozak da moze da veruje da covek/zena na radu u inostranstvu
daleko od kuce i primarne porodice ne dodje u iskusenje da nesto "kljucne" ?

Cudno jeste ali taj nacin zivota nije od juce... gasterbajterska je tuga pregolema

Svako ko je otišo da radi u inostranstvu ubrzo je hteo da se asimiluje i
da zaboravi odakle je došao.
Moja dobra prijateljica živi ovako dugo u zamenu za stan i alimentaciju.
On tamo ima još jednu porodicu.
Ne znam kako je moguće da imaju venčani list u dve države…
pozitivno je jedino to što svi daju finansijsku potporu svojim siromašnim srpskim rodjacima

da bi neko mogao da pojmi ovakav "zivot" potrebno je da prvo bude vencan :)
a onda sta bogda ...

Da li postoji ijedan mozak da moze da veruje da covek/zena na radu u inostranstvu
daleko od kuce i primarne porodice ne dodje u iskusenje da nesto "kljucne" ?

Pa to mi je pitanje, pretpostavljam da svako zna, ali da li bi se pravio da ne zna, i produzio takav "zivot' ko da je sve u redu? A nije.

A i to "da nesto kljucne" i da zivi novi život sa drugu ženu i ima deca s njom, nije isto
Cudno jeste ali taj nacin zivota nije od juce... gasterbajterska je tuga pregolema
Ma da, tuga nad tugama

pozitivno je jedino to što svi daju finansijsku potporu svojim siromašnim srpskim rodjacima
Razvedena je od njega?

Pa to mi je pitanje, pretpostavljam da svako zna, ali da li bi se pravio da ne zna, i produzio takav "zivot' ko da je sve u redu? A nije.

A i to "da nesto kljucne" i da zivi novi život sa drugu ženu i ima deca s njom, nije isto

Ma da, tuga nad tugama

pa vidi ... cudis se jer nemas u blizoj okolini slican primer
ali se neko raspricao na slavi ...
da te ljude poznajes godinama i u sitna crevca
onda bi mogla da razumes "novu porodicu" i sve sto uz to ide u pecalbi
meni nije cudno tebi jeste ... i zamisli oboje smo u pravu :)

Ako je promenio ime u novoj drzavi, i dobio drzavljanstvo, onda moze, ali je idalje ilegalno;Jos uvek ga kaci zakon o bigamiji. Pitanje je , da li je motiv za odlazak na rad u inozemstvo ekonomski, ili je malo kompleksniji (ja cu ih izdrzavati, ali mi to daje pravo da radim sta hocu)

Možeš da izbaciš čoveka iz "sela", ali "selo" iz čoveka nikad...

ako je rodom iz Sarajeva onda tesko da je selo
jel da ?
osim ako postoji neko selo Sarajevo za koje ja nisam cuo

sto te toliko povredjuje tema ? znas kako se se osti ogorcenost na ovu temu
kad postujes ... malo se opusti , pricamo ne svadjamo se
jer se ne radi o nama vec "suva teorija" sta se desava ljudima u zivotu

Poslednja izmena:
Очигледно да су те жене знале и било им је ок, јер су добијале шушке.
И ко смо онда ми да судимо?
Ја лично не бих, али оне су можда сувише лење да би радиле за себе и своју децу.
Љубави ту свакако није било, чист интерес.

То су у већини случајева бракови из интереса. Знам неке који тако функционишу. Он ради у иностранству и углавном тамо борави, има паралелну везу, обично неку домаћу која му је помогла око језика и папирологије. Овде пицнута кућа, кола изнад просека, дође да прослави наше празнике и донира цркву :lol: Евентуално оде са званичном женом на море. Лицемерно језиво. Зашто пристају на то не знам. Оне које површно познајем воле удобност. Нису лење, то су врло вредне жене које све лепо одржавају али нису биле у радном односу а када се удаш са 20 и око 40-45 он оде а настави да ти пружа удобност вероватно те промене теже иду. Можда она полако губи и сексуална жељу, окреће се унуцима, има свој неки микро друштвени живот и не види потребу да ишта мења.

Да, сви све знају, а сви се праве да нико ништа не зна. Да ли бих ја? Мислим да не бих. Мене би нервирало његово присуство када се једном одвикнем. То би био први разлог, у низу других што интимних што моралних.

Па то је исто као отворени бракови. Брак је имиџ, слика за јавност а живот који суштински воде нешто друго.
Зар не знате оне парове који се тематски сликају са децом, сви у пиџами са ирвасима, испред јелке, породична идила, кроз слику осетиш мирис колача са циметом а заправо је то нешто сасвим друго.
Није да тога нема. Што нашој природи није блиско је друга ствар.

Raspričali se juče na slavi, priča ide ovako: muž radi u inostranstvu 30 godina, ovde ima ženu i dva sina od po 40tak godina, pre neku godinu se jedan od sinova ženi, i otac dolazi na svadbu sa treci sin (od neke druge žene) od 16god.
Ovi su valjda znali, ali ne prica se o tome, dodje ponekad na na nedelju dve, kao gost, u medjuvremenu salje im novac, oni su pokriveni i to je to.

Inace ovo je drugi ovakav slucaj koji sam cula u mesec dana. Prvi je prijatelj iz detinjstva mm, nisu se sreli godinama, sad se skoro srecu i kaže mu da mu je otac umro (majka je preminula vec godinama), i da su sad saznali da u Češkoj, gde je otac živeo i imao svoju firmu x godina, ima drugu ženu, i kcerku od 12-13 god. Da firma, vozila firme, stan u Češkoj, stan u Crnoj gori i sve ostalo ide njegovoj kceri, njima ovde ostaje samo kuca u koju žive.

I ovo nisu samo ova dva slucaja, godinama vec slusam slicne price, ovo je najnovije.

E sad, juče kažu ovi stariji: danas mladi ne trpe to.
Ja kažem: a zašto ste vi trpeli, zašto ne bi pošli gde je on?
Kažu: pa nije bilo takvo vreme. Ako te ne zove, kako da ideš?

Molim?!
Da cekam da me pozove? Pa ne treba mi pokana, pitaš za adresu i ides. Ako on može da dolazi ovde kao gost, možemo i mi kod njega u goste. Ako tamo zateces "takvo i takvo" stanje... Cao bela

Da cuvas vasu decu sama, da mu gledas roditelje, a on da živi svoj život negde na miru

Vase mišlenje, biste li trpeli, pravili se da ne znate?

*Ako tema nije za ovde, premestite gde god mislite, ja sam razmisljala prvo za Porodicu, ali ovo je nePorodica :mrgreen:
Prosle godine je na rts u emisiji pravljena kuca zeni i cetvoroma djece. Mozda ih je i petoro bilo.
Muz otisao u Njemacku da zaradi i zaradio se tamo sa nekom drugom, ove otkacio. Zive na socijalnoj pomoci.
To je nesto sta nikako ne mogu da razumijem. Ni ponasanje muskarca niti prihvatanje toga od njegove porodice. Na kraju, ni tu drugu zenu. Cemu se ona nada.
I onda nase drustvo skace na pomen samostalnosti zene, emancipacije koja se predstavlja unistiteljem pravih vrednosti.
Kako je jedan kolega govorio, u Rusiji mozes da opstanes ako odes u paru, sta ne uzme ruskinja uzece alkohol. Zapanjujuce je koliko je njih tamo zivjelo zivotom slobodnih momaka. Prave vrijednosti na djelu.

Ako uzme Ruskinja neka uzme, ako uzme alkohol, neka uzme. Prave i vredne stvari, čuvaju se same, ne možeš ti da ih sačuvaš
Hipotetički, ako ode, neka ode...volim ja njega, ali sebe volim više...sebična? Možda..ali ko nije za sebe, nije ni za druge
Исто размишљам. Нити бих имала нерава да некога чупам из порока нити бих се могла наљутити ако се заљубио. Путуј...

Мени је једна жена из уводне ситуације рекла ”Ми смо луди једно за другим”. А зна за ону странкињу и зна да ја знам. И шта ћу, аминујем њену изјаву. Ако она верује у то, верујем и ја. Он је био онако даса, па зезнуо кичму и тамо на лечењу се спетљао са том медицинском сестром. И обе га трпе таквог кљакавог :lol:

Back