Ravna zemlja

Taj lik iz nazovi slobodnog univerziteta je samo jedan u nizu tepsijanera koji nemaju veze s mozgom. Slušao sam malo tu debatu, ovaj profesor Sakan im je sve objasnio, ali ovi nista ne kapiraju. Meni je žao tog profesora, pojma nije imao s kime se upustio u "debatu".
S tim likovima nema rasprave, totalno gubljenje vremena.

Taj lik iz nazovi slobodnog univerziteta je samo jedan u nizu tepsijanera koji nemaju veze s mozgom. Slušao sam malo tu debatu, ovaj profesor Sakan im je sve objasnio, ali ovi nista ne kapiraju. Meni je žao tog profesora, pojma nije imao s kime se upustio u "debatu".
S tim likovima nema rasprave, totalno gubljenje vremena.
šta ti je bre ona astrofizičarka objasnila sve u par rečenica. Dala žena studentima određene eksperimente da naprave s. modelima ravne i okrugle Zemlje Zašto se niko nije pojavio s nečim i rekao "evo ovo u slučaju ravne Zemlje štima a okrugle-ne?"? >Zato što je- nemoguće.

Meni ih je žao. Ali oni svi izgleda u ovoj debati strašno uživaju i nemaju
nameru da je okončaju.
Mmmmda. Ali je isto tako ocigledno da to ovde nikom nije zanimljivo-osim tebi...Mislim-6 YT klipova po sat i po 2 + ko zna koliko sati diskusije na Forumu-sve u cilju osporavanja necega sto je dokazano pre vise stotina godina... Urnebesno.

Evo, i ovaj Japanac veli da je Zemlja okrugla. Video je svojim očima, a napravio je i fotku sa svojim telefonom

zemlja.jpg

Evo, i ovaj Japanac veli da je Zemlja okrugla. Video je svojim očima, a napravio je i fotku sa svojim telefonom
ladno lici na tepsiju

nego, u koje svrhe vi gledate te emisije? sigurno ne lecite komplekse sa bezmozgovicima

ah da znam, u nameri da meni zalepite etiketu te....
tepsijanera koji nemaju veze s mozgom
samo nastavite da gledate te emisije, ja nikad nisam morao, jer znam da je zemlja: _________

ulovio sam ga sada, ne znam kako mi je ovo promaklo, kljucan dokaz da pisac laznog otkrivenja nije dobio ovo od Hrista:

The idea that the Earth was a sphere was developed by the Greeks in the 6th century BCE, and by the 3rd century BCE this was generally accepted by educated Romans and Greeks and even by some Jews.[59] The author of Revelation, however, assumed a flat Earth in 7:1.[60]

dakle u jevandjelju Isus kaze:
i sabrace izabrane njegove od cetiri vjetra, od kraja do kraja nebesa.

i sabrace izabrane svoje od cetiri vetra, od kraja zemlje do kraja neba.

ali, pisac laznog otkrivenja veruje u ravnu zemlju, pominje njene uglove
Otkrivenje 7,1, Potom vidjeh četiri anđela gdje stoje na četiri ugla zemlje

kako je moglo ovo da mi promakne? eto, sad opletite po ravnozemljasima, i da kazete da je ovo dokaz da je knjiga otkrivenja laz, zagovara ravnu zemlju

ili da se odreknu hriscani laznog otkrivenja [vidi moj potpis], ili da se proglase opasnim jer sire opasne teorije zavera o ravnoj zemlji

da se bre zabrane RAVNOZEMLJASI, eto to hocu

Zar si i ti ravnozemljaš sine Brute?
ravnozemljasi vam prete nuklearnim armagedonom inspirisani piscem laznog otkrivenja koji je bio ravnozemljas

ja sam sine brute, na suprotnoj strani, NAUCNOJ, i trazim od vas da stisnete petlju i trazite da se ravnozemljasi pa bar raskrinkaju - odakle im ideja, ko ih je zatrovao, tj. kako su se odrzali do danas ako citamo iz istorije da su i pre Hrista znali da je zemlja sfericna

ravnu zemlju zagovara lazno otkrivenje, i rimokatolici, ali kod nas pravoslavnih je jedino lazno otkrivenje zabranjeno na lituirgiji,

Poslednja izmena:
ravnozemljasi vam prete nuklearnim armagedonom inspirisani piscem laznog otkrivenja koji je bio ravnozemljas

ja sam sine brute, na suprotnoj strani, NAUCNOJ, i trazim od vas da stisnete petlju i trazite da se ravnozemljasi pa bar raskrinkaju - odakle im ideja, ko ih je zatrovao, tj. kako su se odrzali do danas
A dobro je.

Pa ideja je jasna, izađeš na livadu, pogledaš levo i desno, i ono sve ravno.

Zar si i ti ravnozemljaš sine Brute?

u redu, okrugla je, kako onda objašnjavaš da je ova planina visoka oko 670m
CELA VIDLJIVA sa daljine od 90km? ne bi trebala biti vidljiva UOPŠTE!
a ona je vidljiva CELA, eto to me samo zanima, bez vredjanja, sprdanja, omalovažavanja
i svega ostaloga što jedino znate da radite kada se nadjete pred zidom
geomtrija znači.

Subject: Mt Wellington to Great Barrier Island (Mount Hobson)
Height: 135M to 627M
Distance: Aprox 93KM / 57 Miles (Yes actually, work it out yourself if you don’t believe me :P )

računaljka zakrviljenja Zemlje, na 90km oko 660m tačno CELA PLANINA
https://earthcurvature.com/

a ona se vidi CELA!
aj....čekam!

ravno zemljaši nemaju odgovor na recimo Severnjaču koja se zaista ne vidi sa južne polulopte
al mene zanima vaš okruglo zemljaški odgovor na ovo prosto ko pasulj pitanje
naravno, pre 100 godina nikome ni na pamet nije padalo da će se pojaviti optika od samo 1000eur
koja će hvatati 100km!

Pa ne vidim da se sve vidi, ne vidi se npr podnozje i sve ostalo. Takodje visina sa koje je posmatrao je sam kaze 135m, ako dodamo da je drzao recimo na stalku visine 1.5m visina kamere je bila 136.5m, po toj racunici "skriven" deo bi bio oko 210m sto znaci da se vidi nekih 420m..

Poslednja izmena od moderatora:
Pa ne vidim da se sve vidi, ne vidi se npr podnozje i sve ostalo. Takodje visina sa koje je posmatrao je sam kaze 135m, ako dodamo da je drzao recimo na stalku visine 1.5m visina kamere je bila 136.5m, po toj racunici "skriven" deo bi bio oko 210m sto znaci da se vidi nekih 420m..

135m - 630m = - 500m
zakrivljenjem na 90km se skida 630m, dakle ne bi trebalo da se vidi NIŠTA, al kako je snimano sa 135m visine
videće se barem tih 130m, nek bude i 200m
premotaj na 1:50 i reci sam sebi da li ti ovo što vidiš sa 90km daljine izgleda kao 200m ili kao 650m?
računaj da 90km se recimo 50m visine, nečega, i ne vidi
i ovo nije jedini ima brdo snimaka preko tih jezera, kanala, da uopšte se ne vidi zakrivljnesto.
kako to?

135m - 630m = - 500m
zakrivljenjem na 90km se skida 630m, dakle ne bi trebalo da se vidi NIŠTA, al kako je snimano sa 135m visine
premotaj na 1:50 i reci sam sebi da li ti ovo što vidiš sa 90km daljine izgleda kao 200m ili kao 650m?
i ovo nije jedini ima brdo snimaka preko tih jezera, kanala, da uopšte se ne vidi zakrivljnesto.
kako to?
Fali ti da računica uračuna visinu posmatrača koja je ovde 136m, ovaj tvoj kalkulator računa da je visina posmatrača 0m.

Evo ti bolji kalkulator, rezultat je da je skrivena visina 207m:

https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=93&h0=136&unit=metric
1685013337988.png

135m - 630m = - 500m
kako to?
Lupetas ne racuna se tako zakrivljenost.

https://www.omnicalculator.com/physics/earth-curvature

Dakle na tom snimku se vidi samo planina. Lik je na visini od kako sam kaze 135m. Nije tesko izracunati

Lupetas ne racuna se tako zakrivljenost.

https://www.omnicalculator.com/physics/earth-curvature

Dakle na tom snimku se vidi samo planina. Lik je na visini od kako sam kaze 135m. Nije tesko izracunati

ti se dečko nepismen, iskreno se nadam da ovu raspravu vodim sa nekim ko ima barem 3. stepren mašinske struke
ako si neki kuvar ili krojač, sve mi je jasno....

šta sam ja ovde rekao:
135m - 630m = - 500m

kako to?

šta kaže ova računaljka za koju nisam ni znao, iskreno rečeno
kaže da je skriveno 207m,
a ja šta sam rekao?
200m.....

Fali ti da računica uračuna visinu posmatrača koja je ovde 136m, ovaj tvoj kalkulator računa da je visina posmatrača 0m.

Pogledajte prilog 1347259

ti se dečko nepismen, iskreno se nadam da ovu raspravu vodim sa nekim ko ima barem 3. stepren mašinske struke
ako si neki kuvar ili krojač, sve mi je jasno....
Obrazovaniji od tebe, dosao do doktorskih al odustao. Ti... Bojane bolje da cutis
šta sam ja ovde rekao:

šta kaže ova računaljka za koju nisam ni znao, iskreno rečeno
kaže da je skriveno 207m,
a ja šta sam rekao?
200m.....
Nisi nista rekao niti odgovorio. Ja sam tebe pitao jel vidis nesto osim planine? Odgovor moze biti samo da ili ne. Ako je ne onda sve sto je ispod tih 200m je takodje ispod horizonta.

Nisi ti bas bistar...

Obrazovaniji od tebe, dosao do doktorskih al odustao. Ti... Bojane bolje da cutis

Nisi nista rekao niti odgovorio. Ja sam tebe pitao jel vidis nesto osim planine? Odgovor moze biti samo da ili ne. Ako je ne onda sve sto je ispod tih 200m je takodje ispod horizonta.

Nisi ti bas bistar...

ovde se priča o onome IZNAD obzorja, a ne ispod, al ako si došao do doktorskih....to menja sve iz korena...

Pogledajte prilog 1347259

što će reći da je OTKRIVENA visina ~450m
što ima logike i sve objašnjava.
blagodarim!

Back