Ravna zemlja

Ma šta kažeš genijalac.:hahaha:
Šta si ti ovde? Neki vrhunski stručnjak za fotošop? Pa ako jesi izvoli prezentuj to svoje znanje na tim slikama od Zemlje da svi vidimo šta je to fotošopirano....ili si tu glupost o fotošopu samo video na nekom retardiranom ravnozemljaškom klipu?

Nego, stručnjak gde su slike vaše ravne zemlje? Nešto ih nema? Kako to majku mu? z:lol:

Gotovo da je nemoguce napraviti dobru preglednu i upotrebljivu fotografiju iz svemira, a da ne bude fotosopirana. Pogotovo neke planete u ovom slucaju Zemlje... Kada bi to pokusali da uradimo obicnim telefonima uglavnom bi smo dobili okruglu nepreglednu mrlju... Vecina tih slika ne bi vredele nicemu...
Eto pomogao sam ti, dalje razmisljaj sam da bi tvoju svest uspeo da uklopis u stvarnost...

Ti očigledno imaš nekih prepreka da me razumeš.
Tema je "ravna zemlja".
Ako misliš da je ravna, dokaži da jeste. Polako, svojim rečima. Objasni ono što ti znaš, a mi ne znamo.
NE DOKAZUJ KAKVA NIJE. DOKAŽI KAKVA JESTE.

Stvarnost, dokazi da nije lopta, nije fotosop.... kao mala deca. Pacici.

Treba vam jos onaj Zoran, onda bi ste bili komplet pilici sa kvockom.

img_01_01.jpg

Sunce izgleda kao veliki palacinak.
Isijava svetlo kao sijalica, ali i greje kao kvarcna lampa.
Kvarcni delovi se vide jasno na mapi, vise su crveni.
Svaki od preko dve milijarde piksela moze se koristiti za grejanje, osvetljavanje ili za oboje, a moguce je podesavati i nagib piksela, radi preciznijeg usmeravanja.
Ovo je strogo pov informacija.

IvjI2OG.jpg

Naravno jer su obe terije (okrugla i ravna) samo teorije. Zvanicno.

Dajem vam dokaze da nije loptasta sto vodi tome da se torija Zemlje kao lopte ne moze svrstati cak ni pod teoriju.
Zvanično je Zemlja geoid, ili slična lopti. ZVANIČNO.
I ti to dobro znaš. I nije teorija jer je to eksperimantalno dokazano. I to znaš.
Druga stvar je što si ti odlučio da ne veruješ u to.

Ravna Zemlja nema nijednu premisu koja bi je podržala. Ima samo loše izvedene YouTube eksperimente kojima se ceo svet smeje.

Zvanično je Zemlja geoid, ili slična lopti. ZVANIČNO.
I ti to dobro znaš. I nije teorija jer je to eksperimantalno dokazano. I to znaš.
Druga stvar je što si ti odlučio da ne veruješ u to.

Ravna Zemlja nema nijednu premisu koja bi je podržala. Ima samo loše izvedene YouTube eksperimente kojima se ceo svet smeje.
Eksperimentalno se svaka teorije okrugle zemlje moze srusiti sto je i profesor Bozidar izneo na jednim od svojih predavanja.

Eksperimentalno se svaka teorije okrugle zemlje moze srusiti sto je i profesor Bozidar izneo na jednim od svojih predavanja.
Znaš li ti šta znači eksperimentalno? Sumnjam.

Profa je ovde samo pokazao kako ne možeš da koristiš samo jedan dokaz da bi nešto dokazao, jer samostalni dokaz uvek može imati i drugo objašnjenje. Skup kompatibilnih dokaza je ono što odnosi pobedu u dokazivanju.

Upravo je to ono što ti ne možeš da ukapiraš, to što ćeš svaku činjenicu o loptastoj Zemlji pojedinačno izvrtati da bi je oborio nema nikakvu težinu jer vi nikada ne možete da oborite celinu. Treba da nam ponudite jasnu i kompletnu hipotezu Ravne Zemlje koja objašnjava sve, koju je moguće proveriti i koja nema ogromnih rupa. Vi to nemate i zato ostajete klovnovi koji služe za podsmeh.

Znaš li ti šta znači eksperimentalno? Sumnjam.

Profa je ovde samo pokazao kako ne možeš da koristiš samo jedan dokaz da bi nešto dokazao, jer samostalni dokaz uvek može imati i drugo objašnjenje. Skup kompatibilnih dokaza je ono što odnosi pobedu u dokazivanju.

Upravo je to ono što ti ne možeš da ukapiraš, to što ćeš svaku činjenicu o loptastoj Zemlji pojedinačno izvrtati da bi je oborio nema nikakvu težinu jer vi nikada ne možete da oborite celinu.
Koju celinu, to da je Zemlja lopta? Ne zelim tako nesto da obaram, narocito kada sam video slike Zemlje iz kosmosa na kojoj nema zvezda.

Koju celinu, to da je Zemlja lopta? Ne zelim tako nesto da obaram, narocito kada sam video slike Zemlje iz kosmosa na kojoj nema zvezda.
Na stranu što si ograničen ko tepsija, ali ne trebaju uopšte nikakve slike iz kosmosa da bi znao koji je oblik Zemlje. Postoje fizički uređaji koji uzimaju svojstva naše planete, kao što su: žirokompas, veštački horizont u avionima, ekvatorial mount (paralaktička montaža), radari brodski, satelitske antene....
Naravno, sve pojave u prirodi trivijalno se objašnjavaju na sfernoj Zemlji kao što su dan/noc, zalazak i izlazak, pomračenja Sunca i Meseca, Mesečeve mene, zvezdano nebo ..... dok naravno RZ ne može da objasni ni dan/noć, zalazak Sunca, a kamoli nešto ozbiljnije.
Svakom iole normalnom čoveku koji ima nešto znanja je savršeno jasan oblik Zemlje. Ko je vama tepsijanerima kriv što ste neobrazovani i što vam logika nije jača strana, ali to treba da ostane samo vaš problem.

Хајде да прихватимо да је Земља равна плоча, али како објаснити Сунце?Оно нас греје прилично дуго, и по теорији равноземаша, оно би морало бити много мање и много ближе Земљи, него што тврди модерна астрономија.

Како нас толико дуго греје један прилично мали објекат, много мањи од Земље?

Ubeđivati ravnozemljaša da Zemlja nije palačinka navođenjem nekih naučnih činjenica isto je kao pokušaj da imbecila izlečiš čitanjem umne literature.

Ti: "....u rukama Mandušića vuka, svaka puška biće ubojita. Eto... to je kraj. Šta misliš o poemi Gorski vijenac, koje su njene poruke?"

Imbecil: "GROK!" *usere se u gaće*

Jadni ravnozemljaši (ali “ravnozemljaši, aha ha ha ha ha ha ha, kako neko sam sebe može tako da nazove), izmislili su kako je profesor i doktor fizike Božidar Nikolić ravnozemljaš... pa kad je jadni profa saznao za to morao je da ih demantuje...

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/dj...ar-tvrdi-da-je-zemlja-ravna-ploca-evo/p2j8q1h

Kako ih je razbio. Šta li će sada izmisliti?

Uzgred, ovom video klipu -
- nedostaje kraj (namerno, tačnije zlonamerno, je isečen), gde profesor završava priču time da je Zemlja lopta i da je namerno provocirao studente ne bi li više mislili svojom glavom. Na šta se primaju neznalice. Dno dna.

“Na kraju je iznet zaključak da je Zemlja, naravno, lopta, ali na Youtube se pojavio snimak iz koga je taj zaključak isečen. I šta je ostalo? Doktor Nikolić ravnozemljaš...” :sad2:

Ovo pokazuje kakve su njihove namere i kakvi su to ljudi... mislim na takozvane “ravnozemljaše”. Ravnozemljaši. :rida: Ali “ravnozemljaši”. :cepanje: Koliko miligrama mozga mora imati neko ko živi u XXI veku pa da sam sebe ovako nazove i da veruje u ove srednjovekovne nebuloze? :bljak: Fuj.

Na stranu što si ograničen ko tepsija, ali ne trebaju uopšte nikakve slike iz kosmosa da bi znao koji je oblik Zemlje. Postoje fizički uređaji koji uzimaju svojstva naše planete, kao što su: žirokompas, veštački horizont u avionima, ekvatorial mount (paralaktička montaža), radari brodski, satelitske antene....
Naravno, sve pojave u prirodi trivijalno se objašnjavaju na sfernoj Zemlji kao što su dan/noc, zalazak i izlazak, pomračenja Sunca i Meseca, Mesečeve mene, zvezdano nebo ..... dok naravno RZ ne može da objasni ni dan/noć, zalazak Sunca, a kamoli nešto ozbiljnije.
Svakom iole normalnom čoveku koji ima nešto znanja je savršeno jasan oblik Zemlje. Ko je vama tepsijanerima kriv što ste neobrazovani i što vam logika nije jača strana, ali to treba da ostane samo vaš problem.
Moze se koristiti i koristi se ziroskop i svasta nesto, ali ako su astronauti ili nekakvi vojadzeri bili u svemiru, mogli su snimiti bar jednu sliku Zemlje iz svemira. Ali slike jos uvek nema.

Znam, to te nece spreciti da i dalje verujes u nekog coveka sto ti kaze da je koristio ziroskop kada je slikao Zemlju iz svemira.

Back