Ravna zemlja

Dobro ajde neka je sfera. Znaci Gospod je razapeo sator iznad sfere po kojoj skakucu ljudi skakavci. Tako kaze Isailo.
Svejedno neces dobiti odgovor.Sve sto ne odgovara visenavedenima se jednostavno ignorise.Isto kao sto bilo koji komentar ili pitanje o grupaciji (da ne kazem sekti) koje nije zavijeno u sareni papir i ne izgleda lepo jednostavno ne postoji kao pitanje za njih.
Mada,iskreno ne vidim kakav je Biblija naucni dokaz za bilo sta,kada je ona vekovima menjana i prepisivana (prepricavana) kako kome odgovara.

Svejedno neces dobiti odgovor.Sve sto ne odgovara visenavedenima se jednostavno ignorise.Isto kao sto bilo koji komentar ili pitanje o grupaciji (da ne kazem sekti) koje nije zavijeno u sareni papir i ne izgleda lepo jednostavno ne postoji kao pitanje za njih.
Mada,iskreno ne vidim kakav je Biblija naucni dokaz za bilo sta,kada je ona vekovima menjana i prepisivana (prepricavana) kako kome odgovara.
Pa ti lepo slusam predavanja Tomislava Terzina. Ali pomno. I slusak kako nauka tek danas otkriva stvari koje su zapisane u Bibliji od, koga bese? Cobana?

Jednostavno, nikakav naucni dokaz. Moze u stvari da posluzi kao nekakv ukaz na to kako su ljudi ziveli, razmisljali, sta su jeli, oblacili i da je bilo i tada skakaaca.
A to kako je sva napisana u "moze biti, ne mora" govori samo koliko taj nacin pricanja moze da bude dobar za raznorazna tumacenja.
Citat iz jednog filma, kada su hapsili jednog mudrog starca za ubistvo i pitali ga sta ce da im kaze a on odgovori: smislicu sto vise reci da im ne kazem nista.

Dobro onda ni sfera nije mislio bukvalno vec opet nesto simbolicno.
Ne moze da sfera bude simbolicna jer Zemlja nije simbolicna stvar.
simbolicne su stvari nebeske duhovne prirode
Izvini ja sam izucavalac Biblije pa znam.
ne mozes tumaciti Bibliju tako bukvalno
moras je poznavati dobro
svu terminologiju Biblije
i tumaciti u kontekstu celog pisma

ne moze da sfera bude simbolicna jer Zemnlja nije simbolicna stvar
simbolicne su stvari nebeske duhovne prirode
Izvini ja sam izucavalac Biblije pa znam.
Pa nije ni covek pa ga naziva skakvcem. A i briga. Sto nije lepo rekao: Dragi moji ljudi, iako mi licite na skakace, ja cu i dalje da se brinem o vama na ovoj sferoidnoj planeti koja kruzi oko sunca koje kruzi oko centra galaksije i tako dalje intako blize.

A i knjiga od toliko strana, sta sve nije napisano, od potopa i Nojeve arke do cega vec i negde u nekoj recenici rec sfera i odjednom aleluja, evo dokaza da biblija uci da je zemlja sferoid.
To bi isto bilo kao kada bih se ja nacrtao ispred kosa i gadjao gadjao i posle kog pokusaja potrefio trojku i kazem: Evo, ja sam kosarkas NBA here I come.

Pa nije ni covek pa ga naziva skakvcem. A i briga. Sto nije lepo rekao: Dragi moji ljudi, iako mi licite na skakace, ja cu i dalje da se brinem o vama na ovoj sferoidnoj planeti koja kruzi oko sunca koje kruzi oko centra galaksije i tako dalje intako blize.
Simbolika je simbolika a Zemlja - hug- sfera je doslovno.

Zemlja nije simbolicna
Ok ako nije simbolična. O kakvim stupovima se radi

6 On kreće zemlju s mesta njenog da joj se stupovi drmaju;

7 On kad zapreti suncu, ne izlazi; On zapečaćava zvezde

Onda ima kod navina gde kaže da sunce zaustavlja

Ako ne znaš šta su stupovi evo ti slike
1280px-Attica_06-13_Athens_25_Olympian_Zeus_Temple.jpg

„Uboga podiže iz prašine, potrebita iz bunjišta izvlači, da ih posjedne s odličnicima i dadne im u baštinu prijestolje slave. Jer Gospodnji su stupovi zemlje i na njih je postavio svijet.“

Znači na tim stubovima je postavljena čitava vasiona

"Koji se suprote Gospodu, satrće se; na njih će zagrmeti s neba; Gospod će suditi krajevima zemaljskim, i daće snagu caru svom, i uzvisiće rog pomazaniku
svom."

Lopta ima krajeve?

Ok ako nije simbolična. O kakvim stupovima se radi

6 On kreće zemlju s mesta njenog da joj se stupovi drmaju;

7 On kad zapreti suncu, ne izlazi; On zapečaćava zvezde

Onda ima kod navina gde kaže da sunce zaustavlja

Ako ne znaš šta su stupovi evo ti slike
1280px-Attica_06-13_Athens_25_Olympian_Zeus_Temple.jpg

Мене занима ко је правио дугачке мотке да скине паушуну испод крова који је подржавао тако висок скуп стубова ?!

Мене занима ко је правио дугачке мотке да скине паушуну испод крова који је подржавао тако висок скуп стубова ?!
To su samo par stihova od stotinjak gde biblija opisuje zemlju kao ravnu, da mesec isijava svetlost kao sunce i da sve kruži oko zemlje.

Back