- Poruka
- 65.233
Vidiš da nije normalan.Tvoje objasnjenje primera koji sam naveo "zabetoniralo" me je. Ne znam sta da ti odgovorim i da li uopste vredi dalje se ubedjivati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidiš da nije normalan.Tvoje objasnjenje primera koji sam naveo "zabetoniralo" me je. Ne znam sta da ti odgovorim i da li uopste vredi dalje se ubedjivati.
Pa ako tako zakljucujes da je i zemlja ravna... Ne nije oaza vec prelamanje svetlosti kroz atmosferu. Imas tekst, ako te interesuje procitaj. Lep je tekst, meni barem.To sto se vidi Italija, to je kazes, oaza?Moram ti dati reputaciju.
Isti je fenomen ali sa suprotnim efektom, vrela površina savija zrak naviše i gledajući u daljinu vidiš nebo na zemlji (fatamorgana, izgleda kao voda) a hladna površina savija zrak naniže i prati krivu planete pa gledajući u daljinu dobijaš mogućnost gledanja iza horizonta.Rekao si u vezi Italije da se radi o fenomenu koji se desava i u pustinjama kada se vide oaze koje se pricinjavaju zbog atmosferskih prelamanja svetlosti.
Znaci to sto se vidi Italija a sto je dokaz da je Zemlja ravna, ti kazes da se ne vidi Italija vec se prelama svetlost u atrmosferi.
Isti je fenomen ali sa suprotnim efektom, vrela površina savija zrak naviše i gledajući u daljinu vidiš nebo na zemlji (fatamorgana, izgleda kao voda) a hladna površina savija zrak naniže i prati krivu planete pa gledajući u daljinu dobijaš mogućnost gledanja iza horizonta.
Nisam to napisao, pročitaj ponovo i potrudi se da razumeš. Pročitaj i linkovan tekst.Nesto kao oci otpozadi, vidite i iza horizonta preko nizeg zraka zakrivljene planete. Ekstra.
Da rezimiramo, to ste se vidi Italija kazete da se u stvari ne vidi Italija vec da je to oaza (fatamorgana).
Ovo je fatamorgana i ona se razlikuje od Italije. Kod fatamorgana slika nekog objekta ili pejzaza je kao kroz staklo. To sa italijom nije slucaj, jasno da se radi o Italiji a ne iluziji da se vidi Italija.Nisam to napisao, pročitaj ponovo i potrudi se da razumeš. Pročitaj i linkovan tekst.
Em si vegetarijanac em mislis da je zemlja ravna.... Nije tebi lako.....Ovo je fatamorgana i ona se razlikuje od Italije. Kod fatamorgana slika nekog objekta ili pejzaza je kao kroz staklo. To sa italijom nije slucaj, jasno da se radi o Italiji a ne iluziji da se vidi Italija.
Pogledajte prilog 796676
Isti je fenomen ali sa suprotnim efektom, vrela površina savija zrak naviše i gledajući u daljinu vidiš nebo na zemlji (fatamorgana, izgleda kao voda) a hladna površina savija zrak naniže i prati krivu planete pa gledajući u daljinu dobijaš mogućnost gledanja iza horizonta.
Objašnjeno ovde: https://www.online-sciences.com/the-waves/the-reasons-for-the-occurrence-of-mirage-phenomenon/
Da, razlikuje se od Italije, kao što sam napisao u prvom postu. Ne znam zašto kao magare ponavljaš da fatamorgana i Italija nisu isto kada nisam ni napisao da su isti.Ovo je fatamorgana i ona se razlikuje od Italije. Kod fatamorgana slika nekog objekta ili pejzaza je kao kroz staklo. To sa italijom nije slucaj, jasno da se radi o Italiji a ne iluziji da se vidi Italija.
Ne znam sta ti treba da se objasnjavas s njim, on ce poverovati u nauku tek onog trena kad padne s ivice doticne tepsije..Da, razlikuje se od Italije, kao što sam napisao u prvom postu. Ne znam zašto kao magare ponavljaš da fatamorgana i Italija nisu isto kada nisam ni napisao da su isti.
Isti je fenomen ali sa suprotnim efektom
ovde ne raspravljamo o odlasku na Mesec. to je posebna tema. Veliko je pitanje da li je ;čuveno sletanje na Mesec lažirano. Ali to nema nikakve veze sa time da li je Zemlja ravna ploča ili lopta..Ajde da pitam ove sto veruju u sve sta kaze NASA i ostali lazovi. Kako je rover na mesecu dovezen , to jest kako je stao u kapsulu kad jos malo pa je kao kapsula veliki?????? A gde su tu druge stvari daleko bitnije za zivot od rovera?? Jel vidite na kraju krajeva koliko su glupi ti amerikanci da ne umeju ni da laziraju:
Pogledajte prilog 797430
Pogledajte prilog 797431
Pa zar nisi procitao da je Mesec ustvari hologram na kilometar od zemlje?Tako ce sveCki globalisti i satanisti da ga naprave cetvrtastog ako hoce...Neka mi neko objasni Mesečeve mene u modelu ravne Zemlje.
ako je ravna onda moraju da kopaju dubljePostoji sajt FLY RADAR 24 na kome se vide letovi svih aviona na planeti od svoje polazne tacke do krajnje destinacije. I pri tome se vidi njihova tacna putanja u realnom vremenu. Ono sta je bitno za ovu pricu su upravo te REALNE putanje aviona.
Svaki avion leti najkracim putem kako bi potrosnja goriva bila sto manja. E sad interesantno je da ako pratite najkracu putanju izmedju dva odredista videcete da se realna putanja na flyradar 24 poklapa sa modelom ravne zemlje a ne poklapa sa modelom kako nas uce u skolama da je zemlje loptasta. A evo i dokaz.
Najpre pogledajmo kako izgleda realna putanja aviona na flyradar24 koji ide od Njujorka do Telaviva na prvoj slici.
Zatim pogledajte najkraci put na modelu ravne zemlje i onda na modelu globusa.
Videcete da se na modelu ravne zemlje apsolutno pokla realna putanja sa flyradar24. Znaci avion ide preko Turske, Bugarske, Ceske, Skotske, pa dodiruje obalski deo kontinentalne Kanade.
A kad pogledate najkracu putanju izmedju Njujorka i Telaviva na globusu kojim nas uce u skoli ona ide preko Grcke, Obale Hrvatske, preko francuske, ne dotice nimalo Veliku Britaniju a kamoli da dotice Skotsku, Ne dotice kontinatalnu Kanadu i dolazi do Njujorka!!!
Prema tome Ni jedna avio kompanija nece leteti duzim putem sto znaci da je realna putanja bas ona koju vidimo na FLYRADAR24 a ta putanja se apsolutno poklapa sa putanjom najkracom na ravnoj zemlji a ne poklapa se na modelu da je nasa zemlja globus.
Pogledajte prilog 671367