Ravna zemlja

Posmatranja jesu dokaz, da bi nešto bilo dokazano ne mora biti objašnjeno. Jasno je da su mnogi sateliti u Sunčevom sistemu u sinhronoj rotaciji, to se vidi i jasno je. Objašnjenje procesa sinhronizacije nema veze sa onim što ti od starta negiraš, nemoj da menjaš temu.

Uzmimo za primer Saturn i njegove mesece za koje imamo decenije podataka i najvažnije od svega - direktne observacije koje je tokom 13 godina radila Kasini sonda koja je bila u orbiti oko planete. Njegovih 15 satelita je u sinhronoj orbiti, recimo Titan na koji je spuštena sonda se okrene oko Saturn i oko svoje ose za 15.9 dana. Dao sam ti spisak tih tela koji možeš da proveriš na bilo kom sajtu posvećenom astonomiji.

Kako se usuđuješ da to negiraš i jednostavno napišeš "ne, to nije tačno"?
To NIJE dokaz........Čak u tekstu koji si mi preporučio jasno kaže, da ti ne citiram nadji sam " sinhronost nekada potiče od nesavršenosti posmatranja, jer se nebeska tela poosmatraju u istim pozicijama koje ne mogu biti relevantne za sve pozicije tokom revolucije".
Takodje, a ti si opet izvukao neku pretpostavku, sonda je spuštena na Titan, pa je ona izmerila period rotacije Titana....
To je moram reći potpuno nepotrebno zbog tog podatka, jer satelit(koji je bio u orbiti Titana i Saturna) da bi primao kvlaitetne podatke od sonde bilo je dovoljno da udje u stacionarnu orbitu ili oko Titana ili oko Saturna, i to bi bilo dovoljno da se izvuče potreban zaključak.....Čim je po tebi potrebno da se lansira sonda na površinu i zbog toga, tu neko nešto mulja i laže, odmah da ti kažem.
Da ne pričam o tome kako je neko posmatranje "izrodilo" onoliko radova( na linku koji si mi dao) koji navodno podržavaju rezultate posmatranja, ali nažalost samo pojedina i samo onda kada se to njima svidja.
Evo dao si mi link, nadji mi vrednost konstanti u formuli iz linka, u pitanju su tri konstante(dve koje kaže možemo zanemariti i treča označena sa "a"),pa da ih ubacimo u jednačinu i vidimo kada će se zaključati orbita Zemlje?
Ako radovi valjaju, ako je teorija koju su izneli tačna, ajde da je proverimo, ne samo na Zemlji nego i na ostale "otključane" planete i satelite.
Uistinu ne mogu da shvatim da pokušavaš da braniš nešto što čak nije ni celokupna teroija, i to proglašavaš za dokaz?
Ja tvrdim, i stojim iza toga da to nije istina, i da je sinhronost rotacija dva nebeska tela DOKAZ umešanosti više inteligencije u arhitekturu svemira oko nas, a nikako prirodnih procesa, a da je veliki broj "naučnih" radova i teorija često upregnuto da to mešanje sakriju, najčešće obimnošću i nekom komplikovanom formulom koju prost narod neće želeti i znati da koristi.
To je ono što sam od početka tvrdio.

Ja ću da postanem glavni ravnozemljaš na svetu ako budem video sazvežđe Južni Krst iz Evrope. Da smo na ploči, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa. Dajem ti priliku da me preobratiš... i zaradiš na tome...

Dakle...

Kad je na severnom polu dan na južnom je noć, i obrnuto, dok na ekvatoru u toku cele godine dan i noć traju skoro tačno po 12 sati. To je nemoguće na ravnoj ploči, već je moguće samo na lopti. Tačka.

Kad mi budeš pokazao tačku u Evropi sa koje se može videti sazvežđe Južni Krst, em što ću ti dati 5000 €, em što ćeš me ubediti da je Zemlja ravna ploča, jer da jeste, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa, ne bismo imali polove, ekvator i godišnja doba. Dakle? Ti si na potezu.

U čemu je problem? Đe ba zapelo?

Pošto je ovde od strane protivnika zdravog razuma i logike pomenuta logika...

Svi vrlo dobro znamo da Sunce ovako zalazi...

sunset10.jpg

Ako bismo bili na ploči - kad jednom zađe Sunce cela “ploča” bila bi u mraku. :hahaha:

Svi vrlo dobro znamo da nije tako, već da imamo časovne zone. Čista logika.

To NIJE dokaz........Čak u tekstu koji si mi preporučio jasno kaže, da ti ne citiram nadji sam " sinhronost nekada potiče od nesavršenosti posmatranja, jer se nebeska tela poosmatraju u istim pozicijama koje ne mogu biti relevantne za sve pozicije tokom revolucije".
Takodje, a ti si opet izvukao neku pretpostavku, sonda je spuštena na Titan, pa je ona izmerila period rotacije Titana....
To je moram reći potpuno nepotrebno zbog tog podatka, jer satelit(koji je bio u orbiti Titana i Saturna) da bi primao kvlaitetne podatke od sonde bilo je dovoljno da udje u stacionarnu orbitu ili oko Titana ili oko Saturna, i to bi bilo dovoljno da se izvuče potreban zaključak.....Čim je po tebi potrebno da se lansira sonda na površinu i zbog toga, tu neko nešto mulja i laže, odmah da ti kažem.
Da ne pričam o tome kako je neko posmatranje "izrodilo" onoliko radova( na linku koji si mi dao) koji navodno podržavaju rezultate posmatranja, ali nažalost samo pojedina i samo onda kada se to njima svidja.
Evo dao si mi link, nadji mi vrednost konstanti u formuli iz linka, u pitanju su tri konstante(dve koje kaže možemo zanemariti i treča označena sa "a"),pa da ih ubacimo u jednačinu i vidimo kada će se zaključati orbita Zemlje?
Ako radovi valjaju, ako je teorija koju su izneli tačna, ajde da je proverimo, ne samo na Zemlji nego i na ostale "otključane" planete i satelite.
Uistinu ne mogu da shvatim da pokušavaš da braniš nešto što čak nije ni celokupna teroija, i to proglašavaš za dokaz?
Ja tvrdim, i stojim iza toga da to nije istina, i da je sinhronost rotacija dva nebeska tela DOKAZ umešanosti više inteligencije u arhitekturu svemira oko nas, a nikako prirodnih procesa, a da je veliki broj "naučnih" radova i teorija često upregnuto da to mešanje sakriju, najčešće obimnošću i nekom komplikovanom formulom koju prost narod neće želeti i znati da koristi.
To je ono što sam od početka tvrdio.
:confused:
"Sile univerzuma...." ...gravitacija....
Gravitacija...?:confused:
Gravitacija...:think:

.....GRAVITACIJA ! :D:zskace:

tenor.gif

Не видим ниједан разлог зашто би некога спречавали да верује да је Земља равна, да око океана постоји ледени зид који спречава воду да се не проспе преко ивице.

Људи верују у много глупље ствари, на пример да ће невидљива рука тржишта решити све проблеме, па их нико не осуђује због тога.

Nije humano uvaljivati nekoga u zabludu.

Jadni ravnozemljaši (ali “ravnozemljaši, aha ha ha ha ha ha ha, kako neko sam sebe može tako da nazove), izmislili su kako je profesor i doktor fizike Božidar Nikolić ravnozemljaš... pa kad je jadni profa saznao za to morao je da ih demantuje...

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/dj...ar-tvrdi-da-je-zemlja-ravna-ploca-evo/p2j8q1h

Kako ih je razbio. Šta li će sada izmisliti?

Uzgred, ovom video klipu -
- nedostaje kraj (namerno, tačnije zlonamerno, je isečen), gde profesor završava priču time da je Zemlja lopta i da je namerno provocirao studente ne bi li više mislili svojom glavom. Na šta se primaju neznalice. Dno dna.

“Na kraju je iznet zaključak da je Zemlja, naravno, lopta, ali na Youtube se pojavio snimak iz koga je taj zaključak isečen. I šta je ostalo? Doktor Nikolić ravnozemljaš...” :sad2:

Ovo pokazuje kakve su njihove namere i kakvi su to ljudi... mislim na takozvane “ravnozemljaše”. Ravnozemljaši. :rida: Ali “ravnozemljaši”. :cepanje: Koliko miligrama mozga mora imati neko ko živi u XXI veku pa da sam sebe ovako nazove i da veruje u ove srednjovekovne nebuloze? :bljak: Fuj.

Postoji sajt FLY RADAR 24 na kome se vide letovi svih aviona na planeti od svoje polazne tacke do krajnje destinacije. I pri tome se vidi njihova tacna putanja u realnom vremenu. Ono sta je bitno za ovu pricu su upravo te REALNE putanje aviona.

Svaki avion leti najkracim putem kako bi potrosnja goriva bila sto manja. E sad interesantno je da ako pratite najkracu putanju izmedju dva odredista videcete da se realna putanja na flyradar 24 poklapa sa modelom ravne zemlje a ne poklapa sa modelom kako nas uce u skolama da je zemlje loptasta. A evo i dokaz.
Loksodroma i ortodroma
Osnovni kvaliteti Merkatorove projekcije su jednostavan oblik konstrukcija matematičke mreže i konformnost. Za navigaciju važno je i to, da je na njoj loksodroma prava linija. Loksodroma je na površini lopte ili elipsoida zapravo kriva spiralna linija, koja sve podnevke seče pod istim uglom. Pošto je ova na Merkatorovoj projekciji prava, to dozvoljava jednostavno merenje kursa plovidbe. Ipak, loksodroma nije uvek najkrače rastojanje na Zemlji. Na sferičnim površinama najkrače rastojanje je luk največeg kruga koji je moguče povuči između dve tačke. To je krug koji se dobija presecanjem Zemlje jednom ravni u kojoj leži njen centar.
Ona se naziva ortodroma. Ortodroma i loksodroma poklapaju se samo po liniji ekvatora i linijama svih podnevaka. Ortodroma je jedino tada prava linija na Merkatorovim kartama. U svim drugim slučajevima ona je izvijena linija ispupčena prema bližem polu. Ukoliko su krajnje tačke na različitim poluloptama, ortodroma ima oblik slova „S“, sa prelomnom tačkom na preseku sa ekvatorom.
Razlike dužina loksodrome i ortodrome neznatne su na kratkim rastojanjima. Na dugim rastojanjima su velike i tada se plovidbe i letovi planiraju pravcem ortodrome. Kako je ova kriva linija koja nema na celoj dužini isti azimut, ona se deli na manje delove čije se krajnje tačke povezuju kračim loksodromama. Te kratke loksodrome koriste se za određivanje kursa plovidbe. Često se kao ilustracija razlika u dužinama loksodrome i ortodrome koristi rastojanje između Rta Dobre Nade i Melburna. Pravcem loksodrome ona je 6.020, a pravcem ortodrome 5.450 morskih milja. Razlika je 570 milja ili 1.050 km.

1590227904114.png

Da zato što postoje dokazi zapisivani kroz istoriju...
Filozof koji je ziveo u buretu, a na kojeg se izmedju ostalog pozivate, jer su od takvih i zapisivane reci, i nije dao neke dokaze da je Zemlja lopta. Njemu jeste bilo sve lopta jer je spavao u sfericnom buretu, ali vama u 21. veku da se pozivate na njega bas i ne prilici. Diogen se zvao.

Back