Ratni zlocini prema civilima

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Uzmimo za primer drugi svetski rat. Bilo je toliko nehumanih dejstava vojnika svih zemalja, priznali oni to ili ne. Za Japan znamo da su vojnici silovali kineskinje, Rusi nemice, Nemci jevrejke i druge zene osvojenih zemalja...

Sta je to sto pokrece ove muskarce na tako nesto? Da nije rata, oni to ne bi cinili. Nesto neljudsko se probudi u njima. Je li to nesto sto mi ljudi imamo skriveno u sebi i samo cekamo da se ukaze sansa? Jesmo li toliki sadisti?

Suštinski većina ljudi nije baš normalna, da se ne lažemo. To se najbolje vidi na komentarima vesti tipa "neki tip silovao neko dete", ok taj tip koji je silovao dete je definitivno bolesnik, ali kad vidiš šta ti ljudi pišu u komentarima kako mu treba i šta mu treba raditi, nisu oni ništa puno bolji. Kao i to, pod "opravdanjem" pa i nama su ubijali naše, ljudi uhvate pa muče, seku, siluju zarobljenike, šta im sve rade Bože sačuvaj pa gori smo od svake životinje... I lav ubije antilopu, ali je prosto proburazi, drži zubima, ona umre a on je onda jede, dok mi to dižemo na nivo da nas se Bog postidi.

Odgovor je da, jesmo, više nego očigledno.

Suštinski većina ljudi nije baš normalna, da se ne lažemo. To se najbolje vidi na komentarima vesti tipa "neki tip silovao neko dete", ok taj tip koji je silovao dete je definitivno bolesnik, ali kad vidiš šta ti ljudi pišu u komentarima kako mu treba i šta mu treba raditi, nisu oni ništa puno bolji. Kao i to, pod "opravdanjem" pa i nama su ubijali naše, ljudi uhvate pa muče, seku, siluju zarobljenike, šta im sve rade Bože sačuvaj pa gori smo od svake životinje... I lav ubije antilopu, ali je prosto proburazi, drži zubima, ona umre a on je onda jede, dok mi to dižemo na nivo da nas se Bog postidi.

Odgovor je da, jesmo, više nego očigledno.
mora se biti vecim bolesnikom od samoga bolesnika pandan onomu veci papa od samoga pape

Čini mi se da rat izvuče iz svakog pojedinca ono najgore. Ne važi za svakog.
barem se neprikriveno ispolji ovako mislis ono ugladjeni ljudi a u sebe gaje manijakalne sklonosti no rat ti izazovu ti ugladjeni i onda gledaju kako se raja kolje u ime ideala a u stvari od ideala nema ni i
kad znas da je kaznena politika stavljenja na ler pa sto te sprecava ako nisi u porodicu dobio neko vaspitanje ne mora to bit religioznim proseravanjem

barem se neprikriveno ispolji ovako mislis ono ugladjeni ljudi a u sebe gaje manijakalne sklonosti no rat ti izazovu ti ugladjeni i onda gledaju kako se raja kolje u ime ideala a u stvari od ideala nema ni i
kad znas da je kaznena politika stavljenja na ler pa sto te sprecava ako nisi u porodicu dobio neko vaspitanje ne mora to bit religioznim proseravanjem
Mogu samo da zamišljam kako je ljudima koji prežive rat. Nagledaju se mrtvih prijatelja koji su stradali na raznorazne načine, nagledali se zločina, silovanja. Neizbežno je da ako tvoja jedinica (neko) siluje, da ćeš to videti i ko si ti da zaustaviš njih 10? To ti sve uđe u podsvest, ne zaboravlja se. Nemo posmatraš i ne činiš ništa da nekome pomogneš.

Mogu samo da zamišljam kako je ljudima koji prežive rat. Nagledaju se mrtvih prijatelja koji su stradali na raznorazne načine, nagledali se zločina, silovanja. Neizbežno je da ako tvoja jedinica (neko) siluje, da ćeš to videti i ko si ti da zaustaviš njih 10? To ti sve uđe u podsvest, ne zaboravlja se. Nemo posmatraš i ne činiš ništa da nekome pomogneš.
roknuce te odma ako im se uzprotivis a ismejavace te ako se ne pridruzis
zato sam se ja pozvo na grizu savjesti i ostavilo me se na miru
a vidim sad nije ni obavezna vojna sluzba
to ne znaci da ti koji nisu prosli obuku ne bi cinili zlodjela
i opet kako se tehnika usavrsava zlodela ce biti masovnija i vise efikasna nece ih se nestati pojavom tehnologije
klanje ili bioteror koja je razlika ovo prvo je kao sirovije
sto je slozeniji ljucki mozak slozeniji su i sistemi mucenja odnosno pogubniji po psihu mucenika

roknuce te odma ako im se uzprotivis a ismejavace te ako se ne pridruzis
zato sam se ja pozvo na grizu savjesti i ostavilo me se na miru
a vidim sad nije ni obavezna vojna sluzba
to ne znaci da ti koji nisu prosli obuku ne bi cinili zlodjela
i opet kako se tehnika usavrsava zlodela ce biti masovnija i vise efikasna nece ih se nestati pojavom tehnologije
klanje ili bioteror koja je razlika ovo prvo je kao sirovije
sto je slozeniji ljucki mozak slozeniji su i sistemi mucenja odnosno pogubniji po psihu mucenika
Oduvek su ljudi iznalazili načine da muče druge ljude iz različitih razloga, često radi zabave. Nikad, nikad ne bih silovao, makar me svi ismejavali. Užas.

Oduvek su ljudi iznalazili načine da muče druge ljude iz različitih razloga, često radi zabave. Nikad, nikad ne bih silovao, makar me svi ismejavali. Užas.
pa to ti je inicijacijom i u mirnodopski uslovi....recimo fudbaleri idu grupno u javnu kucu nije da siluju ali to im je neki vid dokazivanja
pa u haremi to se podrazumjevalo podvodjenje suverenu pa onda omaste brk i nizi cinovnici

u ratu ljudi uvek dehumanizuju onu drugu stranu(ko god to bio neprijatelj je neprijatelj i ništa više od toga),jednostavno ubede sebe da to nisu ljudi kao ostali ljudi,da im nekako fali nešto što bi ih činilo ljudima na način na koji oni to jesu i zato njihovi životi manje vrede a u ratu je nekako lako da se takav način razmišljanja potvrdi kao opravdan kada se sa obe strane svakodnevno ubijaju...

Back