Ratni profiteri

Nisu profiteri samo prodavci bedzeva, nego i prodavci satora

images55.jpg

vidis sad dobih ideju :rotf:

ima da izvucem taj bedz iz prasine minulih vremena, zakacim ga ponosno na rever i odem medju blokadere kao veteran studentskih protesta i prvoborac ... nesto kao spanski borac u drugom svetskom ratu medju partizanima......ima i N1 da me intervjuise da dam osvrtu kako je bilo nekad a kako je sad...cu da postanem popularan :super:

Da li su prodavci bedzeva ratni profiteri? :mrgreen:
Беџеве углавном раде факултети, да ли сами, или преко донација, и деле их својим студентима бесплатно.
Такође их продају, а новцем од тога финансирају своје активности.
И не само беџеве, рецимо знам да код моје ћерке на факултету на 3Д принтеру израђују пиштаљке. ;)

ima da izvucem taj bedz iz prasine minulih vremena, zakacim ga ponosno na rever i odem medju blokadere kao veteran studentskih protesta i prvocborac borbe... nesto kao spanski borac u drugom svetskom ratu......ima i N1 da me intervjuise da dam osvrtu kako je bilo nekad a kako je sad...cu da postanem popularan :super:

Takodje da das osvrt kako si smenjivao 2000. godine iste ljude koji su sad na vlasti

Беџеве углавном раде факултети, да ли сами, или преко донација, и деле их својим студентима бесплатно.
Такође их продају, а новцем од тога финансирају своје активности.
И не само беџеве, рецимо знам да код моје ћерке на факултету на 3Д принтеру израђују пиштаљке. ;)
ja ispred svakog fakulteta vidim prenosni stocic koji prodaje te bedzeve, eno ima ih i sad kod londona :D

ima da izvucem taj bedz iz prasine minulih vremena, zakacim ga ponosno na rever i odem medju blokadere kao veteran studentskih protesta i prvoborac ... nesto kao spanski borac u drugom svetskom ratu medju partizanima......ima i N1 da me intervjuise da dam osvrtu kako je bilo nekad a kako je sad...cu da postanem popularan :super:
Међу блокадере? Мислиш на оне што су блокирали Пионирски парк и Трг Николе Пашића?
Мислим да ти то није добра идеја ;)
Мада, дефинитивно би постао популаран да то урадиш :mrgreen:

Da li su prodavci bedzeva ratni profiteri? :mrgreen:
Pa i ne baš, kontam da bi neko spao u kategoriju ratnog profitera da bi morao da prodaje nešto poput sirovina koje su slabo dostupne po enornim cenama (tipa hranu za vreme rata) ili pak oružije/oruđe koje može da utiče na sam rat.
A i pošto ovo nije rat onda teško da mogu da budu ratni profiteri.
Kontam da su samo oportunisti, a ako se debelo opare onda su profiteri

meni oni prodavci bas i ne deluju kao neki studenti :kez:
Нисам рекао да САМО студенти продају беџеве. Наравно да су многи искористили прилику за трговину, продају се беџеви, пиштањке, вувузеле и остали протестни реквизити. :D
Али беџеве са ознакама факултета или њиховим препознатљивим паролама (као чувено ”Машинци против машинерије”) су углавном радили и дистрибуирали сами студенти.

uspomena na moje revolucionarne dane :mrgreen:
Sine, kako se ne umoris da budes revolucinar preko 30 godina... umesto da setas decu (ok, skoro unucice), pijes sa drustvom kafu/pivo u omiljenom kafeu, sadis paradajz na placu, vozis camac po Dunavu (neces valjda po onoj drugoj reci u BGD), administriras sajt ili radis sasvim nesto 20-to, umesto svega toga ti nas'o da opet budes revolucionar. Uslo u krv?

Back