Ratni oblaci nad Iranom

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dust:
Slažem se da Irancima neće biti lako, ali ja mislim da su podsvesno, kao i svi fundamentalisti, oni ti koji žele rat. Videli su da su se Ameri o njih opekli kod krize talaca
i misle da mogu da dobiju eventualni rat. Ameri će misliti da je to novi Irak, ili još bolje, Avganistan, pa se mogu zaleteti. Ali, kad se ide u rat, sve se sprema-sanitet. resursi, izrađuje se taktika,... Tako da se Iranci ne plaše, bez obzira na ishod, pa BBC je emitovao anketu iz Teherana gde su mladi ljudi rekli da se ne plaše rata, štaviše, da bi ga i voleli. A lepo je neko gore rekao-ko želi da se odbrani, odbraniće se, pa makar gerilskim napadima.
Jedini koji žele rat, u ovoj priči, su ameri.. a ti razmisli zašto..

Ma cela poenta je u tome da aje iranu jasno da ili ce uspeti da napravi nuklearnu bombu ili ce ih ameri i izraelci kad tad obrisati sa lica zemlje kao irak. A u iraku ti sada americki vojnik uzme i siluje zenu i ode , bole ga uvo ,ja sam sada u njujorku i znam kakav ovde olos ide u armiju i u irak... pa bolje u rat da odes nego da ti rade ono sto rade svojim zarobljenicima u zatvorima

Шест година касније...санкције нису сломиле Иран, нити ће, јер се не ради о санкцијама УН, већ парцијалним санкцијама ѕападних држава.
Иран се прилично наоружао, бомбишка ће бити направљена, а иѕбор је иѕмеђу Хусеина и Мите Рома.

Back