Ратка Младића су спасили италијански војници током др. св. рата

Mladicev caca je bio partizanski komesar. Ubili su ga Srbi (tako se pricalo). Evo sad nadjo da je poginuo u borbama sa SS jedinicom 1945. god.
Није тачно убиле су га усташе, а у кући Раткове мајке живели су Италијани који су помагали породицу која је једва преживљавала и где су деца умирала од тифуса.

Da Hercegovci su pametniji i mnogo manje iskompeksirani od Bosanaca ,naime ako pravoslavnom ili katoličkom Hercegovcu kažeš da je Hercegovac on će to sa ponosom potvrditi ,dok ako njihovom komšiji Bosancu iste nacije kažeš da je Bosanac on će krenuti da skiči i kmeči kako on nije Bosanac nego je on Srbin ili Hrvat ,kao da to jedno drugo isključuje .To nam govori da su Bosanci (ne svi naravno ) stvarno glupi kao što se priča i da ih tresu kompleksi od porekla ,umesto da se ugledaju na Hercegovce .
Зато што су муслимани од географског идентитета Босанци, створили национални идентитет, нешто попут Југословена, дакле лажни наднационални идентитет. Зато су Срби и Хрвати почели да одбацују и да се стиде тог географског идентитета који им са правом припада.
Херцеговина је остала неукаљана и чак шта више муслимани је мрзе, доживљавају је као неки окупаторски идентитет који њима не припада и да могу укинули би је. То даје још више повода да Срби и Хрвати буду поносни на херцеговачко порекло.

Srbin sam ali za mene je Mladic veliki zlocinac.
Necu sad da pisem je l' u Srebrenici ubijeno 8000 ili 350 civila. Pa cak iako je pobijeno 100 civila za mene je to veliki zlocin.Svaki zivot je vazan...
Onda dalje ne zelim da pisem je l' Mladic naredio ubijanje ili nije. Mladic je bio general i autoritet vojsci tako da Mladic mora da ispasta za svaku gresku...

Kako moze vojno sposobni muskarac u toku rata da bude “civil” ?
To sto su vojni zarobljenici streljani jeste zlocin i za to su odgovorni pohapseni i poslati na robiju.

Sto se tice teme i Ratka, eto moze ostatak robije da sluzi u Italiji kad vec Slobi nije prosuo mozak kad je imao sansu.

Kako moze vojno sposobni muskarac u toku rata da bude “civil” ?
To sto su vojni zarobljenici streljani jeste zlocin i za to su odgovorni pohapseni i poslati na robiju.

Sto se tice teme i Ratka, eto moze ostatak robije da sluzi u Italiji kad vec Slobi nije prosuo mozak kad je imao sansu.

Dobro,nikad u ratu nije bilo civila koji su vojno sposobni...

Srbin sam ali za mene je Mladic veliki zlocinac.
Necu sad da pisem je l' u Srebrenici ubijeno 8000 ili 350 civila. Pa cak iako je pobijeno 100 civila za mene je to veliki zlocin.Svaki zivot je vazan...
Onda dalje ne zelim da pisem je l' Mladic naredio ubijanje ili nije. Mladic je bio general i autoritet vojsci tako da Mladic mora da ispasta za svaku gresku...
nisi ti srbin. cak i da te majka roila, sto sumnjam

Ratko Mladic je narodni heroj. A Bakir i Dzaferovic i Komsic su teroristicka banda SDA koja je uzela oruzje u politicke svrhe da rusi drustvo i drzavu. I jos su zivi. I vladaju. Niko ih jos nije koknuo. Nema vojske, nema drzave otkad su demokrate dosle. Bande i njihove ***** na vlasti.
Svak normalan je navijao da ih Ratko sve pobije do zadnjeg, ako treba pet milion nek je pet miliona.

• Podržavam
Reactions: 27E
Ja bi objasnio psihologiju djelovanja Ratka Mladica bez za ili kontra propagandi. Naime, on je isao po principu kao i amerikanci i britanci. Ameri i britanci su govorili u drugom svjetskom ratu da postoji 'uzrok' i posljedica' s toga njihove akcije nemogu biti zlocini.

Onda ubiju 250.000 civila i ko zna koliko beba u hirosimi i nagasakiju, a jos toliko od radijacije, trovanja tla i vode. Oni su za to dobili medalje!!!

Britanci i njihov general avijacije 'Bomber Harris' otvoreno kaze da ce baciti zapaljive bombe na Hamburg i Dresden nebi li izazvali pozar i time dimom ugusili stanovnike, pa da eto njemacki civili osjete sta je to teror. Njegove rijeci. Ovdje priznaje i namjeru za genocid, sto je bitna stavka kod osude za genocid. Ubijeno oko 63.000 civila u Hamburgu, i oko 40.000 u Dresdenu.

Da ne govorim o crncima i rasnim zakonima koji su bili isti kao oni koji su bili u njemackoj protiv zidova, indijanci genocid, milion vijetnamaca genocid, Turci i milion Armenaca, Fasisticka Italija nije bila procesuirana, genocidno otomansko carstvo, i nastavi niz...jer zlocin nad civilima ne zastarjeva!!!

Svi oni su dobili za ovo medalje!!!! I nije bilo nikakvih haskih sudova!!!

Mladic, znajuci za 500 godina gazenja srba od muslimana, muslimane u ndh u crnoj legiji i pokolje oko livna i drugdje, SS handzar divizija, pa 90'tih pokolji oko Srebrenice, ide po principu da i tu postoji uzrok i posljedica, a Srebrenica 1995 je posljedica.

Medjutim, Srbi nisu amerikanci ili britanci, s toga Mladic dobiva samarcinu od amera i britanaca, biva proglasen zlocincem i prije haga, formira se hag, ostalo znate.

Nije problem osuda Mladica, problem je neosuda ovih velikih koji su napravili stvari gore od mladica, a oni dobiju medalje i nadju se suditi Mladicu. Po pravdi, treba i za ove velike formirati haske sudove.

Ironija? Licemjerje? Aj budimo fer. Srbi, NIKADA ne prihvacajte presude haskog suda. Pisite istinu po udzbenicima historije za osnovne i srednje skole koliko god kontra zvucale od haskog suda. Oni koji su napravili neuporedivo veca zla stotinama godina po svijetu bi sad VAS proglasavali genocidnim kroz neke NJIHOVE sudove. To se NE SMIJE prihvatiti. Oni neka pricaju jedno, a Srbi trebaju pricati istinu, oni neka ziveu svom svijetu lazi, Srbi neka zive u istini!

Back