Ратка Младића су спасили италијански војници током др. св. рата

Мени је ђед из Херцеговине причао да су Италијани оставили сво оружје Србима када су капитулирали и да су и пре тога лепо сарађивали.

479107_201011300022279_1661504875_o.jpg

Позоришни комад у Гацку италијанских војника 1943. У публици и Гатачки четници...

Srbin sam ali za mene je Mladic veliki zlocinac.
Necu sad da pisem je l' u Srebrenici ubijeno 8000 ili 350 civila. Pa cak iako je pobijeno 100 civila za mene je to veliki zlocin.Svaki zivot je vazan...
Onda dalje ne zelim da pisem je l' Mladic naredio ubijanje ili nije. Mladic je bio general i autoritet vojsci tako da Mladic mora da ispasta za svaku gresku...

Necu sad da pisem je l' u Srebrenici ubijeno 8000 ili 350 civila. Pa cak iako je pobijeno 100 civila za mene je to veliki zlocin.Svaki zivot je vazan...
Onda dalje ne zelim da pisem je l' Mladic naredio ubijanje ili nije. Mladic je bio general i autoritet vojsci tako da Mladic mora da ispasta za svaku gresku...
moze li jos neko da potvrdi da si srbin? ima ih ovde mnogo takvih

Сад си лупио глупост. Једна је ствар да ли је неки дански генерал наредио да убијају људе, а друга је ствар ако је нека група данских војника у његовој зони одговорности вршила злочине, па је он посредно одговоран за то.

Заиста невероватна људска судбина. Спасили га смрти италијански војници дакле фашисти, а четници хтели да му убију мајку.
На крају постао симбол српског национализма, без обзира што је остао веран комунистичкој идеологији и чак је у Хагу носио кравату са иницијалима руске комунистичке партије.

Очигледно је да Србима није битна идеологија и савезник је свако ко се бори против комшија непријатеља.

Са непуне две године Ратко је изгубио оца, убили су га усташе крајем 1944. године. Један италијански војник је о њему тада бринуо. О томе Ратко сведочи, а Љиљана Булатовић верно записује: „ Иако су у почетку били наши непријатељи у Другом светском рату, мени су живот спасли италијански војници, који су једно време били смештени у нашој кући, на Калиновику, где сам рођен.

Били су то војници из италијанске дивизије „Мурђе“, која је пре тога била десеткована од усташа у кањону Неретве. Мајка ми је била оболела од тифуса и усахло јој је млеко. Један војник, иначе отац петоро деце, хранио ме је и одржао у животу. Жао ми је што нисам успео да га пронађем све ове године. Мислио сам – биће времена...“

Кад је Ратко напунио три године у свом селу избегао је, он и његова породица, сигурну смрт. Љиљана Булатовић каже: „Негде 1945 - 1946. године , у његовом селу је било доста четника, али у Босни и Херцеговини нису четници били тако строго одељени од партизана као овде (мисли у Србији-нап.аутора) , имали смо, каже Ратко, једну краву која нас је подизала.

Све време рата хранила и онда су их тог дана, колико не знам њих али четника, увели су мајку у стају, децу ставили около и завезали јој једну плетеницу за рог од те краве а другу плетеницу за стуб за коју је била крава везана у стаји. Изашли су и запалили ту стају. Спасили су их комшије који су притрчали и угасили ватру.“

За овај нови западни поредак он је злочинац, али шта ако сутра се врати стари поредак па га рехабилитују ?
Све је то политика, нема љубави за другу страну.

Сад си лупио глупост. Једна је ствар да ли је неки дански генерал наредио да убијају људе, а друга је ствар ако је нека група данских војника у његовој зони одговорности вршила злочине, па је он посредно одговоран за то.

Verovatno znas za snimak gde se vrsi ubijanje cetri decaka i dva mladica koji je objavljen 2005. godine. Jasno se u snimku cuje glas srpski vojnika...
A sad zamisli sta su radili iza kamere...
Ja ne gledam sa strane Srbin,Bosanac ,ja gledam sa strane ljustva...

Verovatno znas za snimak gde se vrsi ubijanje cetri decaka i dva mladica koji je objavljen 2005. godine. Jasno se u snimku cuje glas srpski vojnika...
Који снимак?

4000 муслимана је страдало у сукобима војске Алије Изетбеговића и војске Фикрета Абдића. Ајде прво ту табу тему да отворимо западу, да подигнемо споменике страдалима, па тек онда да причамо о Сребреници.

Док год политика намеће кривицу само једном народу, тај народ ће из ината бранити све своје војнике, чак и паравојску. Нажалост тако је када нема правде.
Прво правда за све жртве, ево рецимо ја сам један од ретких Срба који жели правду за жртве из муслиманско-муслиманског рата.
Шта мислиш колико западњака је чуло за тај рат ?

Зашто је то табу тема ? Па зато што руши мит о муслиманима као највећим жртвама, а заправо то су највећи зликовци на Балкану.

4000 муслимана је страдало у сукобима војске Алије Изетбеговића и војске Фикрета Абдића. Ајде прво ту табу тему да отворимо западу, да подигнемо споменике страдалима, па тек онда да причамо о Сребреници.

Док год политика намеће кривицу само једном народу, тај народ ће из ината бранити све своје војнике, чак и паравојску. Нажалост тако је када нема правде.
Прво правда за све жртве, ево рецимо ја сам један од ретких Срба који жели правду за жртве из муслиманско-муслиманског рата.

Зашто је то табу тема ? Па зато што руши мит о муслиманима као највећим жртвама, а заправо то су највећи зликовци на Балкану.

Читава ујдурма око КРИВИЦЕ СРБА за све и свашта у бившој СФРЈ је САМО ПРАЊЕ КРВАВИХ ЗЛОЧИНАЧКИХ РУКУ ЗАПАДА - ништа друго.
Свако нормалан то одмах разуме - а ове навијаче и кретене тешко је уразумити.......

Ja imam veoma veoma lepo misljenje o muslimanima...Turci nas nisu dirali za vreme okupacije,za Srbiju je bolje sto je pala pod Turcima nego da je pala pod Vizantijom...Kad smo bilo pod Turcima,samo platis porez i tebe niko ne dira...

Ja imam veoma veoma lepo misljenje o muslimanima...Turci nas nisu dirali za vreme okupacije,za Srbiju je bolje sto je pala pod Turcima nego da je pala pod Vizantijom...Kad smo bilo pod Turcima,samo platis porez i tebe niko ne dira...

Znači Turci nisu dirali Srbe za vreme dugačke okupacije. Koja si ti budala.

Какве везе Турци тачније Османлије имају са босанским муслиманима које ја спомињем и овом темом о Р.М.?

Бежиш од теме или шта ?

Чак и да се сложим са тобом у вези твоје тезе о Османлијама или чак данашњим Турцима, то опет не мења чињеницу да једни муслимани, а сви знамо да мислим на БиХ муслимане, да су то највећи зликовци на Балкану, као и њихова исламска браћа шиптари.

Какве везе Турци тачније Османлије имају са босанским муслиманима које ја спомињем и овом темом о Р.М.?

Бежиш од теме или шта ?

Чак и да се сложим са тобом у вези твоје тезе о Османлијама или чак данашњим Турцима, то опет не мења чињеницу да једни муслимани, а сви знамо да мислим на БиХ муслимане, да су то највећи зликовци на Балкану, као и њихова исламска браћа шиптари.

Je l' moras biti toliko glup da mislis da je Bog stvorio razliku medju ljudima?
Da si citao Bibliju znao bi da je Isus odrastao u naj nemoralnijem gradu ali je i dalje bio moralan... Postoje: Srbi cetnici,Bosanci balije, Hrvati ustase, siptarski teroristi i naravno postoje Srbi, Bosanci, Hrvati, Siptari koji zele da zive u miru...
Mi prvo moramo da napravimo korak dalje, a to je da shvatimo da smo svi razliciti ali jednaki i da postoji medjusobno postovanje. Kad napravimo taj korak onda mozemo pricati o ratu...

Za mene su Bosanci Bosnaci...
Muslimani je covek koji se drzi svoje vere...

Znači Turci nisu dirali Srbe za vreme dugačke okupacije. Koja si ti budala.

Procitaj pisane dokumente koji su napisani od strane Srba za vreme Turaka.
Procitaj sta je pisao Mehmed Pasa Sokolovic koji je doprineosrpskoj crkvi.
Ili sta je pisao Stefan Lazarevic veliki patriota, koji je pomogao Turcima u bici kod Ankare... Kad procitas onda ces shvatiti da Turci su osvajali ali nisu vrsili genocid nad Srbima... A da smo pali u ruke Vinzatiji onda bi bila druga prica...

Poslednja izmena:
А, снимак Шкорпиона. Но, какве то везе има са Ратком Младићем?
И чему лагање, међу убијенима није било дечака.

Pet clanova 'Skorpiona' je krivo za genocid, je l' stvarno mislis da je pet ljudi fiziki sposobno da izvrši genocid?
Kad pises, pisi sa logikom nekom...

Je l' moras biti toliko glup da mislis da je Bog stvorio razliku medju ljudima?
Da si citao Bibliju znao bi da je Isus odrastao u naj nemoralnijem gradu ali je i dalje bio moralan... Postoje: Srbi cetnici,Bosanci balije, Hrvati ustase, siptarski teroristi i naravno postoje Srbi, Bosanci, Hrvati, Siptari koji zele da zive u miru...
Mi prvo moramo da napravimo korak dalje, a to je da shvatimo da smo svi razliciti ali jednaki i da postoji medjusobno postovanje. Kad napravimo taj korak onda mozemo pricati o ratu...

Za mene su Bosanci Bosnaci...
Muslimani je covek koji se drzi svoje vere...
Немам ја проблем са Турцима, Чеченима или Палестинцима они су добри муслимани, већ са БиХ муслиманима и шиптарима.

Ја ти гарантујем да сви босански муслимани су злочинци, јер не желе да својим жртвама, а то је 4000 страдалих у муслиманско-муслиманском рату, да им подигну споменик и да сваке године одржавају помен, јер ипак то је мала Сребреница, тачније пола Сребренице, коју су сами направили.

Какав је то народ који може да ратује против свог народа и онда тај рат, односно жртве тог рата крије као змија ноге ? Шта рећи него да су зликовци.

Када они направе тај корак, онда можемо причати о међусобном поштовању, прошлости и будућности. До тада они су бедни лицемери који тргују својим жртвама.

Pet clanova 'Skorpiona' je krivo za genocid, je l' stvarno mislis da je pet ljudi fiziki sposobno da izvrši genocid?
Kad pises, pisi sa logikom nekom...
Не могу да пишем са твојом логиком. Пишеш о Ратку Младићу и говориш да је ратни злочинац, а затим кажеш да те не интересује да ли је он наредио убијање или не, а даље наводиш примере јединица над којима он није имао команду. WTF? Мислим логика ти је.... Добро ниси рекао да те не интересује ни да ли је био жив у том тренутку, јер је његово суптилно тело плутало ту негде.

Back