Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Војна опрема се масовно испоручује на Змијско острво​

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1713642-zmeinyi/
„Судећи по локацији возила на острву, реч је о размештању система ПВО, радарских станица и, највероватније, опреме за електронско ратовање. Постоје сугестије да би на острву могли да буду распоређени и противбродски системи, међутим, стручњаци сумњају у сврсисходност овога“, наводи се у саопштењу портала.
Раније је објављено о присуству плутајуће платформе са дизалицом на северу острва. Званично, њена намена још није пријављена, али је пре неки дан, уз њену помоћ, из воде подигнут потопљени војни чамац или мали десант.
Судећи по сателитским снимцима, скоро сва војна инфраструктура Змејина је елиминисана, тако да је нејасно да ли има смисла користити острво за постизање стратешке предности.

Dok se Komšiju i ostali obožavaoci zločina raduju, istina je mnogo tužnija za njih.

In Video 18+: More Than 300 Corpses Of Ukrainian Fighters Found In Azovstal​

More than 300 corpses of Ukrainian servicemen were found on the territory of Azovstal in Mariupol after the surrender of the AFU fighters.

Pogledajte prilog 1161912
KADA SU ŽIVE SPALJIVALI ONE CIVILE U DOMU KULTURE U ODESI ONDA SU BILI SILA ?

artem.png

KO MAČEM SEČE MAČEM ĆE BITI POSEČEN !

KO DRUGE SPALJUJE - BIĆE I SAM SPALJEN?

Šta ovde nekome nije jasno ?

Pogledajte prilog 1161942

Криза је енергената. Ова стрвина је еквивалент бар 2 коњске снаге. Док има снаге да ради толико га и држати.

После

1653816413201.png

Pogledajte prilog 1161942

i sad ova NACISTICKA DROGIRANA ISTETOVIRANA OLOS SU POLICIJA I BEZBEDNOSNE SNAGE UKRAJINE, HEROJI ZA FRTAJLERA, KOMSIJU, MSTISLAVA, I OSTALE anti srpske dusmane ovde...

sve jasno...

udri putine da samo dugmici ostanu...

Украјина је планирала за 8. марта план Б у Донбасу, саопштио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу РТ.

„Оно што смо сада открили на положајима украјинске војске, током војне операције, потврђује да смо једва стигли на време са операцијом која је почела 24. фебруара. Јер, већ за 8. март је био планиран план Б. Огромна група Оружаних снага Украјине која се налазила у том тренутку, средином фебруара, на линији раздвајања са Донбасом, планирала је силом да заузме ту територију“, рекао је Лавров.

Према речима министра, то је било планирано уз најгрубље кршење Минских споразума и резолуције СБ УН.

„Међутим, не сумњам да би, ако би план успео, цео запад прогутао сва та кршења. Као што је гутао занемаривање реализације споразума током протеклих осам година“, изјавио је Лавров, преноси Спутњик.

https://www.in4s.net/lavrov-rusija-...ajina-planirala-zauzimanje-donbasa-za-8-mart/

Dok se Komšiju i ostali obožavaoci zločina raduju, istina je mnogo tužnija za njih.

In Video 18+: More Than 300 Corpses Of Ukrainian Fighters Found In Azovstal​

More than 300 corpses of Ukrainian servicemen were found on the territory of Azovstal in Mariupol after the surrender of the AFU fighters.

Pogledajte prilog 1161912
nacisticka olos je spaljivala ljude a za frtajlera mej bregamija i komsiju su to HEROJI!!!

ne moras biti ruski agent pa biti za slobodu, pravdu i zakonistost

ja bih bio za usa i nato kada ne bi napadali, otimali i krali, kada bi postovali nas ustav

a nisu ga postovali ni 1991. kada su rasturili sfrj, savremenu evropsku drzavu, srednje razvijenu, osnivaca UN i clanicu OEBS. kao sto ne postuju ni ustav srbije

dve su strane, dobro i zlo. pa ti vidi

Ne treba da se svađate, mi u NATO guzznim zemljama živimo normalan život, vi u Rušističkim despotijama proživljavate, te mislite da tako mora da bude. Ako je vama crkla krava, nama neće gospodo ruso guzzna. Neće vam pomoći ni to, da napravite svoj pol, jer ne želite da živite u globalnom svetu, jer prezirete vrednosti liberalizma i slobode. Tek tako će da budu razlike još veće. I subsaharska Afrika će da bude bolja od vas.
Izgubili ste, pomirite sa tim, pokrenite svoje lene guzice i počnite da radite nešto, jer NATO guzzija (čitaj razvijene zemlje sveta) neće da dele stečeno bogatstvo sa vama.
KADA JE TAKO ZASTO JE BAJDEN U POSETAMA ZEMLJAMA ISTOKA REKAO DA TREBA DA SE PRAVI BLOK PROTIV KINESKOG JACANJA, I DA KINA PREDSTAVLJA KAO EKONOMSKA SILA VELIKU OPASNOST U BUDUCNOSTI?

odgovor lezi u tome da je kina postala velika ekonomska sila, super moderna, sa tendencijom nezadrzivog rasta u buducnosti. privreda njena raste neumoljivo.
rusija ogormna zemlja sa ogromnim prirodnim kapacitetima i prirodnim bogatstvom je takodje u buducnosti nena.jebivo ispred amerike, kojoj preti kolaps zbog ovih cinjenica.

svi normalni ljudi znaju da je ovo poslednji pokusaj zapadnjacke bagre i vatikana da uniste pravoslavlje i rusiju.

to nece proci.

amerikcko engleskim robovlasnicima i kopilanima ne odgovara da drugi preuzmu primat u ekonomiji.

vi ste na izdisaju.

mi smo na sirotinju navikli a vasi krediti i svi poslovi ce vrlo brzo da utihnu, kada ostanete bez ruske nafte u tankerima i naftovodu, gasa i slicnog...

rusija i kina su ekonomski jake, znaju sta rade. vreme vatikanskih anglosaksonskih kolonista je proslost.

cackate mecku i namerno uvodite balticke zemljeu nato pruzajuci sapu na granice rusije. finska svedska i ostali ce platiti za to. lepo vam je receno nemojte stavljati nato na granice rusije i mirna bosna. ali amerika mora da unisti rusiju jer joj preti kolaps.

to nece uspeti jer je rusija prirodno bogata, i pokazala je da ce odbraniti svoje granice a nato razjebati sto dalje od nje.

vama ostaje da lazete i kmecite...

a rusi uzimaju ono sto je njihovo i brisu naciste sa lice zemlje.

Ruska vojska: Preuzeli smo kontrolu nad Limanom​

Predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je da su oružane snage Ruske Federacije i samoproglašene Donjecke narodne republike preuzele potpunu kontrolu nad strateškim gradom Liman na istoku Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

DAKLE MAURIOPOLJ, LIMAN...

odesa na redu, ide donbas dje mu je mjesto...

jbg 2014te su *****************i nasilno srusili vlast izabranu od ukrjainskog naroda.

donbas takvu vlast ne zeli i rusi naciste.

Ne mozes ti ubediti mene jer nisi u pravu. Lupetas i lazno optuzujes Ruse.

S pocetka rata i kod nas je bilo slicnog povlacenja civila. Naprimer moj stric pravoslavac je evakuisan u Split. Ali to nije etnicko ciscenje vec evakuacija iz ratnog podrucja. A spaljivanje praznih domova izbeglih jeste jer se tako sprecava povratak izbeglica
Kod nas a ni u Ukrajini nije bilo proterivanja, havala sto si mi otvorio oci.

meni je zanimljivo da brojni analitičari kada govore o ulasku finske i švedske u NATO zanemaruju činjenicu da su one države koje na granici s rusijom imaju teren koji onemogučuju manevar i upotrebu večih borbenih jedinica kao i da su ranjive pošto su izolirane od neophodnih resursa u slučaju rata kao i da sama finska npr nema stanovnika koliko predgrađe st petrsburga...i htio bih još nešto napomenuti zapad NEMA logističke resurse za vođenje rata NEMA ni plin gas ni naftu sve se to nalazi daleko od njih i podložno je prekidu...samo treba napomenuti da je iran zaprijetio da će prekinut transport blisko istočne nafte ukoliko se njima onemogući izvoz...e sada zamislite da se to desi imali uopće kapaciteta da zapad ratuje konvencionalno sa rusijom na duži period ( naravno i rusija može zatvoriti hormuški tjesnac kalibrima iz kaspijskog mora)
:klap:

Ne treba da se svađate, mi u NATO guzznim zemljama živimo normalan život, vi u Rušističkim despotijama proživljavate, te mislite da tako mora da bude. Ako je vama crkla krava, nama neće gospodo ruso guzzna. Neće vam pomoći ni to, da napravite svoj pol, jer ne želite da živite u globalnom svetu, jer prezirete vrednosti liberalizma i slobode. Tek tako će da budu razlike još veće. I subsaharska Afrika će da bude bolja od vas.
Izgubili ste, pomirite sa tim, pokrenite svoje lene guzice i počnite da radite nešto, jer NATO guzzija (čitaj razvijene zemlje sveta) neće da dele stečeno bogatstvo sa vama.
Шта раде опијати?!

Kod nas a ni u Ukrajini nije bilo proterivanja, havala sto si mi otvorio oci.
Džaba tebi oči kad ne razlikuješ evakuaciu i spaljivanje kuća. Ispravna je odluka evakuacija civila iz ratne zone. Onaj ko to ne dozvoljava je zlikovac.

A spaljivanje praznih kuća izbeglica ili nasilno proterivanje raznim metodama onih koji su ostali su čin "etničkog" čišćenja.

e sto jes jes , taman je nafta pocela da joj se cena smanji kada, ec fon lazvica iznela zahtev da se sto vise nafta kupuje od RUSIJE ili kako jevrekla od Putina , jel ce tako on da izgubi.
i evo , oma je svet reagovao i nafta je osla preko 119 dolara za barel .
neg , jel sam i pomenuo i da NAFTA SE MORA KUPOVAI TJ PLACATE U RUSKOJ RUBLJI.
jaooo, jao si ga PUTINE.. :whistling: :whistling:

World oil prices rise slightly​

Short link
May 29, 2022, 08:08

World oil prices in the course of trading are slightly growing.
World oil prices rise slightly

• AP
The price of July futures for Brent crude oil is growing by 1.73% to $119.43.
June WTI futures rose 0.86% to $115.07.
Earlier, the director of the Energy Development Fund, Sergei Pikin, commented in an interview with the FBA "Economy Today" on the situation with Russian oil.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back