Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Руси ће ићи до граница Пољске. А тврдим да ће Пољска напасти Русију, исто уз обилату помоћ НАТО пакта у свему. А кад би теоретски била заузета Пољска, НАТО би онда гурнуо Немачку у рат.
А како ће Русија заузети Пољску са војском од 60.000 , већином састављене од Калмика, Бурјата и других неруских етничких група? Прави руски војници не желе да учествују у овом покољу и гину из неких политички нејасних мотива којима кремаљски злочинци обмањују народ.
Нацисти још нисмо видели у Украјини осим многих фотографија неких људи са тетоважама свастике, које се лако могу видети у свакој европској земљи, укључујући и Русију. Који после тешких разарања у Маруипољу, Ирпену и Харкову и даље верује у добре намере руске владе да спроведе ове неизбежне „ослободилачке“ операције.

А како ће Русија заузети Пољску са војском од 60.000 , већином састављене од Калмика, Бурјата и других неруских етничких група? Прави руски војници не желе да учествују у овом покољу и гину из неких политички нејасних мотива којима кремаљски злочинци обмањују народ.
Нацисти још нисмо видели у Украјини осим многих фотографија неких људи са тетоважама свастике, које се лако могу видети у свакој европској земљи, укључујући и Русију. Који после тешких разарања у Маруипољу, Ирпену и Харкову и даље верује у добре намере руске владе да спроведе ове неизбежне „ослободилачке“ операције.
Ево нациста у руском затвору. Много више их је загнојило малоруски и новоруски чернозем, а неки су још привремено на слободи и у животу.

Poslednja izmena:
Руси ће ићи до граница Пољске. А тврдим да ће Пољска напасти Русију, исто уз обилату помоћ НАТО пакта у свему. А кад би теоретски била заузета Пољска, НАТО би онда гурнуо Немачку у рат.
Nitko ne planira napasti Rusiju, ta raspala država nikoga ne zanima.
To te Informer slagao, a ti povjerovao.

Zašto ne bi Ukrajinci mogli kapitulirati? Suočeni su s nuklearnom silom, ono, istina je da Rusi ne znaju gdje im je rep a gdje im je glava, ali to na duže staze u vojnom smislu ništa ne znači, oni će mljeti dok ne samelju Ukrajinu, Ukrajina je u ovom ratu underdog, i to teški, kapitulacija Ukrajine je realan scenarij...

Što se tiče ruskih 'dugih staza', tu će u ekonomskom, političkom, društvenom i svakom drugom smislu, ispušiti na veliko, mogu oni čučati u Sibiru i trgovati s Kinom i Indijom, ali prekid veza sa zapadom će obogaljiti rusko društvo, u to nema nikakve sumnje, zapravo već svi Rusi koji mogu bježe na zapad, jbg, neće nitko u Kinu i Indiju, ne znam zašto, svi bježe na zapad...
Naveo sam primjer okupacije Golana, Sirijci nisu kapitulirali i priznali okupaciju, ali Golan drži Izrael i to je do daljnjeg tako. Ovdje je situacija nešto složenija, jer bi Ukrajina vjerovatno stalno pokušavala vratiti teritorij, što bi onda moglo provocirati Ruse. Međutim za neku akciju sličnu ovoj više ne bi bilo uvjeta jer će ih Zapad u međuvremenu puno temeljitije naoružati.
Što se tiče Ruskog preživljavanja pod sankcijama, sve ovisi o općoj spremnosti stanovništva da podnese pad standarda. Ali ne treba zaboraviti da je svjetski biznis izvanredno profitirao u Rusiji, sada bi ti benefiti u cijelosti mogli pripasti Kini i zemljama BRICS-a. U Rusiji je kapitalizam, doduše u fazi koju je Zapad prevazišao, ali to je sistem u kojem okretni i promićurni uspijevaju, pa nema razloga ne očekivati da ih i tamo ima. Čini mi se da je mnogo važnije pitanje koliko će Ameri moći držati države zapadnog kruga da ih se pridržavaju. Zapravo američki ulog u ovom nadmetanju je mnogo veći od ruskog. Rusija je ustvari samo po posjedovanju NO-a bila velesila, tako da pad na skali uspješnosti država je za njih puno manje tragičan nego što je gubitak pozicije svjetskog hegemona za Ameriku. Kina vjerojatno drži oba palca Rusiji, mada im ne bi preporučio da idu na Tajvan, tamo nema prokineskog življa kao u Donbasu, a Tajvanci su potpuno zadovoljni svojim statusom.

Jel ti stvarno misliš da vojnik, pogotovo profesionalni, može da bira dali hoće ili neće da učestvuje u ratu? Ono, da otkaz kao pekar jer ga mrzi da ustaje nasabajle.

Руси су се баш захухтали!

FUQ8YBVWUAAXI8r (1).png

Руска војска оборила украјински авион Су-25 код Николајева​

Кијев:Русија мора да гарантује безбедност поморских рута
677z381_su-25-avion-yt.jpg

(Видео исечак)
Министарство одбране Русије саопштило је да је руска војска оборила украјински авион Су-25 у Николајевској области, јавио је Ројтерс.
Навели су и да су гађали командне пунктове украјинске војске у близини Харкова.
Униан преноси да је током ноћи погођена библиотека средње школе у Харкову и да су ватрогасци током гашења пожара пронашли тело једне особе.
„Руска авијација током војне операције у Украјини успешно користи модернизоване авионе Су-25СМ3. Они су опремљени системом електронске борбе 'Витебск-25' који их штити од ракетних напада преносивих противавионских ракетних система противника“, пишу руски медији, позивајући се на војне изворе.
Како је прецизирано, та модификација јуришне летелице користи се углавном у јужном правцу и у Донбасу.
„Системи 'Витебск' налазе се на подвесним носачима авиона Су-25СМ3 и показују високе перформансе и генерално прилично успешно извршавају своје задатке“, наводе руски извори а преноси Спутњик.
Такође је саопштено да се такви системи инсталирају и на хеликоптере Ка-52 и Ми-8.

Ево нациста у руском затвору. Много више их је загнојило малоруски и новоруски чернозем, а неки су још привремено на слободи и у животу.

А где кажу да су нацисти?И шта су у затвору? Зато што бране своју земљу?
Зар ниси разумео да мени не иде филм који гледаш? Одакле ја долазим, ти тек сада идеш тамо... конташ ?

Гађан тунел испод Карпата који спаја Украјину и Словачку​

677z381_16541515041db7eac087f2d9ca3c5de81a3bec6553c81bdf71561af4938fa4230d68bee9f5.jpg

(Pixabay)
Из Црног мора изведен је ракетни напад на железничко чвориште у Лавовској области, а према украјинским изворима, циљ је био Бескидски тунел, стратешки објекат и највећи тунел који је изграђен у Украјини после 1991. године, јавља Спутњик.
Тунел пролази испод Карпата и спаја Украјину и Словачку, а дуг је два километра.
До почетка специјалне војне операције Русије, кроз њега је пролазило 60 одсто терета из Европе.
За сада нема званичних информација о синоћњем нападу,

Како је промена тактике спасила на хиљаде руских војника: Картаполов објаснио шта се десило​

02-06-2022
Русија је практично престала да трпи губитке током специјалне војне операције у Украјини, то је резултат промене у приступу вођењу непријатељстава, изјавио је за РИА Новости Андреј Картаполов, председник Комитета за одбрану Државне думе.
„Практично смо престали да губимо људе. Екстремне бројке које је Министарство одбране објавило у марту су 1351 мртвих. Од тада Министарство одбране није саопштавало податке и објаснићу зашто. Наравно, има рањених, али нема толики број мртвих. И то је резултат промене приступа тактици ратовања“, рекао је Картаполов.

Зар ниси разумео да мени не иде филм који гледаш? Одакле ја долазим, ти тек сада идеш тамо... Разумеш ?
Sve si rekao,drzi se toga gde si i ne petljaj o necemu o cemu pojma nemas....

Руси су се баш захухтали!

Pogledajte prilog 1164525

Rusi oko Harkova zele maksimalno da izbegnu unistenje grada i gradske borbe . Jer Harkov je stari ruski grad.

I jako bitan ruski grad.

Zato ulaze i izlaze nonstop tj bore se sa ***********ima samo na otvorenom . Cilj im je u ovoj fazi unistenje totalno ***********icke NATO soldateske a ne puko osvajanje teritorije p osvaku cenu.

Kad uniste NATO naciste do temelja, i ovi se predaju - cela Ukrajina ce im pasti u ruke ko gnjila kruska.

Зар ниси разумео да мени не иде филм који гледаш? Одакле ја долазим, ти тек сада идеш тамо... конташ ?
Sta si se razgalamio,sa fasistima treba jos ostrije,bez milosti...

Политичка суђења против Наваљног и других активиста и бизнисмена (као што је Ходорковски) доказују да су Jeжов, Вишински и други злочинци још увек живи у срцима званичника Кремља.
Лупеташ, Максиме, а нигде на видику дивизје ...

Pitam s(v)e:

Da li su Bajdenove "pametne" rakete do Moskve dospele i razorile je, posve, ili je Bajden, Mengele, iz svoje laboratorije u Ukrajini opet ispustio virus Corone?

Putine, brate, šalji na taj sotonin brlog sve ruske Sarmate! Vreme je da zli Ameri za sve svoje zločine plate i da ljudi, širom sveta, prestanu da pate ... Da odu u pakao, pravo, i da se od tamo, nikada više, ne vrate ....

Азовци су неонацисти парекселанс. Осим укроонациста у њивим редовима је било пуно страних неонациста. Тако да је Азов нека врста неонацистичке интернационале.

Azov_Battalion_Nazis (4).jpeg

Putin je upravo naložio Kabinetu ministara da krene sa petogodišnjim planom izgradnje puteva sa ulaganjem 13000 milijardi odnosno 13 triliona ili trilijardi ne znam više ni sam, izgubi se čovek sa tolikim nulama, Rubalja, uglavnom, neki su izračunali da je to ekvivalent 400 milijardi dolara.
Najveći projekat u ovoj cifri je autoput Moskva- Kazanj. To će da košta 600 milijardi Rubalja. Šta će sve da bude izgrađeno sa ostalih 12,4 trilijarde Rubalja nemam predstavu, ali ulaganje je ogromno.
Eh, šta uradiše ove sankcije od Rusije

Nekako mi je zapelo za oko kako 69-to godišnjak na samrti, neizlečivo bolestan, čita bez đozluka.

Putin je upravo naložio Kabinetu ministara da krene sa petogodišnjim planom izgradnje puteva sa ulaganjem 13000 milijardi odnosno 13 triliona ili trilijardi ne znam više ni sam, izgubi se čovek sa tolikim nulama, Rubalja, uglavnom, neki su izračunali da je to ekvivalent 400 milijardi dolara.
Najveći projekat u ovoj cifri je autoput Moskva- Kazanj. To će da košta 600 milijardi Rubalja. Šta će sve da bude izgrađeno sa ostalih 12,4 trilijarde Rubalja nemam predstavu, ali ulaganje je ogromno.
Eh, šta uradiše ove sankcije od Rusije

Nekako mi je zapelo za oko kako 69-to godišnjak na samrti, neizlečivo bolestan, čita bez đozluka.

kako sad to mej bregami i ostala nato guzija je govorila da ruska rublja ima da implodira nakon par dana a ruska ekonomija da bude u bankrotu nakon 7 dana :cepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back