Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зато су у Дневнику 2 десетак минута посветили наркоманку Еленском и животу украјинских избеглица у Пољској. Колико је то важно за грађане Србије. Дошло ми да разбијем тв.
srecom nemam tv u BGD ali da mi naplacuju 299 dinara za medija rts servis
i to je istina i sto je najvaznije , brojilo se vodi na pokojnoga oca i samo on , moze da se zali.

Da problem je što vi Rvati nemate baš ni jedan stvarni razlog da mrzite Ruse, osim tog da su Srbi na njihovoj strani ! Kod mene u mojoj brigadi za vrijeme tog ludila u Bosni došla su četvorica mladića iz Rusije da de bore sa nama i jedan se čak i oženio sa našom djevojkom! Nešto nisam vidio da su Ukrajinci dolazili da bi se uključili u redove HVOa, tako da neku veliku obavezu da idete tamo da ginete i da im vratite dug baš i nemate! U stvari više je to zbog srpskih dobrovoljaca koji se bore u redovima Donjecke republike!

Ja ne mrzim niti Srbe niti Ruse. Nisam nešto posebno bio na strani Ukrajinaca sve do 2014. g.
Iz ovog tvog posta progovara sav vaš problem, mislite da se svijet vrti oko vas Srba.
Zamisli, mi Hrvati preferiramo Ukrajince jer se bore protiv Rusa koji imaju Srbe za saveznike!
Stvarno si glup.

Ponavljam ti, Rusi su bez razloga napali susjeda!
Što bi ti rekao da tvoj susjed upadne kroz prozor u tvoju kuću i kaže da je to sad njegova soba jer mu se baš sviđa tvoja soba jer ima pogled na more?
Susjed ima pušku i zabarikadirao se u sobu i kaže da ako misliš provaliti vrata iz hodnika da će zapaliti krov na cijeloj tvojoj kući!?

I da ti odmah odgovorim na sljedeće tvoje genijalno pitanje: ne, nisam podržavao samostalnost Kosova! Ali za to ste si sami krivi.

War In Ukraine Day 75: Russians Celebrate Victory Day With Victories On Frontlines​

The Armed Forces of Russia and the Donetsk and Lugansk People’s Republics celebrated the Victory Day (May 9) with more victories on frontlines in the east of Ukraine.

The most active military developments are taking place around Izum in the south of Kharkiv Region, in the area of the Seveorodnetsk-Lysichansk agglomeration in Luhansk Region and in the eastern countryside of Donetsk city in Donetsk Region.

nije tema ali ipak...malo je poznata činjenica da je 1920.poljska nakon bitke kod visle u konc lagerima izgladnjivala do smrti zarobljene vojnike crvene armije...njih hijade i tisuće...naravno o tome se knjige ne pišu niti filmovi snimaju..
Nemoguce da su rusi dobili po tamburi od tuznih poljaka :sad2: :sad2:
Ako jesu onda su te ruse tamburali ko je stigo :eek:

Sve je to točno, isto tako je točno i da su Rusi zastali pred Varšavom i čekali da Nijemci završe krvavi pir. Nisu stvari tako crno-bijele kako bi vi htjeli da jesu.
Od Finske do Rumunjske Rusi nemaju niti jednu susjednu naciju koja im je prijateljski naklonjena. Bjelorusi su izuzetak sa pištoljem na čelu. Niti jedan slovenski narod opet osim Bjelorusa nije na njihovoj strani. Sve je to slučajno?
Ah da, Srbi su na njihovoj strani....
Francuzi Nemci i Britanci su u medjusobnim sukobima vise od hiljadu godina,istrebljivali su se na najbrutalnije nacine i danas su na prst u doope,sta ti to govori o njima ? Da je Rusija bogata kao Nemacka ili Engleska svi slovenski narodi bi se drzali Rusije i posle te kratke epizode sa komunizmom .Prodje rat okreces se tamo gde su pare,jajarski mentalitet.Uzmi primer Ceske.Handrili su ih Hasburzi i Prusi,Hitler okupirao, a oni mrze Rusiju zbog sovjetske okupacije.Narod koji se uvek pokoravao jacem,takva je vecina slovenskih naroda u istocnoj Evropi

War In Ukraine Day 75: Russians Celebrate Victory Day With Victories On Frontlines​

The Armed Forces of Russia and the Donetsk and Lugansk People’s Republics celebrated the Victory Day (May 9) with more victories on frontlines in the east of Ukraine.

The most active military developments are taking place around Izum in the south of Kharkiv Region, in the area of the Seveorodnetsk-Lysichansk agglomeration in Luhansk Region and in the eastern countryside of Donetsk city in Donetsk Region.

Najveca pobeda.:maramica:

0288d522cd066cc7389e39791973631a.jpg

Koja bre Francuska, o čemu ti pričaš?
Pa više je srpska vojska, koju vi rvati pogrešno nazivate partizanima, imala boraca, nego cela francuska "armija".
To što su se uguzili među pobednike je druga priča.
Pirgavi su se ukakili debelo kad su švapske podmornice hebale kevu čmarikanskim konvojima na Atlantiku.
Tek kad su rešili taj problem i čmarovi počeli da im šalju ogromne količine oružja i sirovina, počeli su da dižu glavu.
Pa su onda, puni sebe, probali sa Operacijom Market Garden i usrali se još gore, pokazali svu svoju nesposobnost.
Ili je onih par Kanađana rešilo rat iskrcavanjem u Normandiji?

Da nije bilo Srba i Rusa švabe bi dobili WW2, to je istorijska činjenica.

Srbi su bili presudni, ne bih ja ipak davao preveliko znacenje sovjetima...

Страшно јесте , али је још страшније што се нико не буни .

Они ће да пробају да ти продају отров уместо лека , али на теби је да ли ћеш да га узмеш .

РТС је јавни сервис грађана и немају право да нам подмећу западну пропаганду, да нам трују децу.

Народ мора да се побуни против тога .
kada imas , peerdere na vlasti i doneli su obavezno placanje toga javnoga servisa i to preko elektrodistribucije na elektricno brojilo a u mom slucaju otac je odavno preminuo i ne mozes ista uraditi osim da pokrenes upravni spor i kostat ce te ...mnogo vise

Bože budale i oni ga nazivaju nekakvim stručnjakom...
Jel DW beše skraćenica od "Deutsche Welle"?
Trtlja kako bi izgradnja gasovoda koštala ogromnih 2 milijarde dolara i slične idiotizme.

Pa jel toj budali jasno da Rusija zarađuje milijardu dolara dnevno od nafte i gasa?
Neće moći da odvoji dvodnevnu zaradu?

Da li je toj budali jasno da se gasovodi grade u deonicama koje se rade istovremeno?
Ili on misli da će neko da počne gasovod u Sibiru, pa onda polako kilometar po kilometar do Indije i Pakistana?

Imaš li nekog pametnijeg da citiraš?

Da problem je što vi Rvati nemate baš ni jedan stvarni razlog da mrzite Ruse, osim tog da su Srbi na njihovoj strani ! Kod mene u mojoj brigadi za vrijeme tog ludila u Bosni došla su četvorica mladića iz Rusije da de bore sa nama i jedan se čak i oženio sa našom djevojkom! Nešto nisam vidio da su Ukrajinci dolazili da bi se uključili u redove HVOa, tako da neku veliku obavezu da idete tamo da ginete i da im vratite dug baš i nemate! U stvari više je to zbog srpskih dobrovoljaca koji se bore u redovima Donjecke republike!

С-300 1995. на Јаруну није мала ствар. :ok:

Вредност имовине западних компанија у Русији је око 1260 милијарди долара.

То тек чека да промени власника.

Ma daaaa, kako ga izračuna

Ukupne direkne strane investicije u Rusiju za 20 godina su nešto preko 500 milijardi
https://data.worldbank.org/indicator/BX.KLT.DINV.CD.WD?end=2020&locations=RU&start=2000&view=chart

teško da sve to u šta je inestirano danas vredi 2,5 puta više, neke stvari su davno amortizovane i potrošene

Što bi ti rekao da tvoj susjed upadne kroz prozor u tvoju kuću i kaže da je to sad njegova soba jer mu se baš sviđa tvoja soba jer ima pogled na more?
A šta bi ti rekao kad bi Srbi povratili svoje vekovne teritorije i onda proterali vas rvate?

Kad neka država proteruje svoje državljane samo zato što su druge nacionalnosti?
Kao naprimer rvatska i ukrajina?

Dao garancije, gde to pise? To su obicne lazi koje sada koriste pojedini nasi analiticari.... Nato je glomazna organizacija koja odlucuje samo ako se sve clanice sloze i nemoguce je da da takve garancije... Ne moze pogotovo nato da kaze "e necemo dozvoliti ovoj zemlji da bude kandidat"... To su gluposti... ALi naravno da Rusija nije za to da Ukrajina udje u nato, jer ima oduvek pretenzije na njenu teritoriju...A i Ukrajina nije ispunjavala uslove da postane kandidat za glanstvo, a kamoli clan... Da je bar kandidat postala pa da je Rusija napadne tad bi ova pricica za vas prostake i imala neki smisao....
Sto se tice uslova za prijem u nato, ni bugari ni rumuni nisu ispunjavali uslove a boga mi ni hrvati - pa su primljeni.
Prostak ti je onaj roditelj Koji te Tako vaspitao da ne znas uljudno komunicirati.

....., ja pratim isključivo istoriju, dakle bez hrvatskih izmišljotina i laži.
......
Slabo ti pratiš išta osim možda vremenske prognoze.

Sad kad si mi sve lijepo objasnio, odi stani pred prvo ogledalo i vikni iz sve snage "Akhmat Sila"
Ali onako jako najjače što možeš, za Rusiju, za Putina i Kadirova.
Pa poslije ostani gledati u svoj odraz, možda ti što naiđe...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back