Frtajler
Legenda
- Poruka
- 58.227
Znači još uvijek vrdaš.Ne pokusavas da shvatis sta sam napisala, a trazis odgovor od mene... Kao sto sam ti vec napomenula, neces zloupotrebljavati moje postove. Sto pre to SHVATIS, manje ces se nervirati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači još uvijek vrdaš.Ne pokusavas da shvatis sta sam napisala, a trazis odgovor od mene... Kao sto sam ti vec napomenula, neces zloupotrebljavati moje postove. Sto pre to SHVATIS, manje ces se nervirati.
Znaš ti znašNemam pojma, ali znam da je Putin rekao da može biti u Kijevu za 14 dana, samo ako poželi.
Ali eto, nije poželio![]()
Iz koje laži?Znaš ti znaš
Prvi američki general
Šta ćemo sad? Kako se izvući iz još jedne laži? Nikako.
Očaj.
![]()
Izgubio rat koji još traje?Putin je već izgubio ključnu bitku
Harari zaključuje da se ne zna kako će se rat dalje razvijati jer ovisi o budućim odlukama, ali u jednom je pogledu ukrajinska pobjeda već odlučna i nepovratna. "Rat je nastavak politike drugim sredstvima. Ne pobjeđuje onaj tko osvoji više zemlje, razori više gradova ili ubije više ljudi, nego onaj tko ostvari svoje političke ciljeve. A u Ukrajini je već jasno da Putin nije uspio ostvariti svoj glavni ratni cilj – uništenje ukrajinske nacije", piše Harari za Financial Times.
On podsjeća da je Putin u brojnim govorima i esejima tvrdio da Ukrajina nikad nije bila prava nacija. U svom dugom eseju "O povijesnom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca" iz srpnja 2021. Putin je tvrdio da je Ukrajina lažna tvorevina kojom strane sile žele oslabiti Rusiju. Rat je pokrenuo da dokaže svijetu kako ukrajinska nacija ne postoji i da će se Ukrajinci, čim dobiju priliku, rado vratiti u "Majčicu Rusiju".
"trodnevne SVO" koju stalno ponavljašIz koje laži?
Rekao američki general svoje mišljenje.
Čuo sam i za mišljenje "do ujutro je gotovo"
Šta je tu laž?
Izgubio je rat jer je potpuno nemoguće da će ostvariti svoje proklamirane ciljeve.Izgubio rat koji još traje?
Izgubio ga zato jer nije osvojio Kijev za 3 dana kako je rekao američki general?
I naravno izgubio ga zato jer je (za sada) osvojio samo četvrtinu Ukrajine.
Samo neka nastavi tako gubiti rat![]()
Let me guess, kad se to desi, Rusija pada koliko najkasnije sutra?Vance: US authorities are discussing the possibility of supplying NATO Tomahawk missiles for transfer to Kyiv, the final decision is up to Trump.
Xexexe
Ovim postom si dobio ulaz bez kotizacije 23.10. u Lisinskom.Putin je već izgubio ključnu bitku
Harari zaključuje da se ne zna kako će se rat dalje razvijati jer ovisi o budućim odlukama, ali u jednom je pogledu ukrajinska pobjeda već odlučna i nepovratna. "Rat je nastavak politike drugim sredstvima. Ne pobjeđuje onaj tko osvoji više zemlje, razori više gradova ili ubije više ljudi, nego onaj tko ostvari svoje političke ciljeve. A u Ukrajini je već jasno da Putin nije uspio ostvariti svoj glavni ratni cilj – uništenje ukrajinske nacije", piše Harari za Financial Times.
On podsjeća da je Putin u brojnim govorima i esejima tvrdio da Ukrajina nikad nije bila prava nacija. U svom dugom eseju "O povijesnom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca" iz srpnja 2021. Putin je tvrdio da je Ukrajina lažna tvorevina kojom strane sile žele oslabiti Rusiju. Rat je pokrenuo da dokaže svijetu kako ukrajinska nacija ne postoji i da će se Ukrajinci, čim dobiju priliku, rado vratiti u "Majčicu Rusiju".
Ne, vrlo sam eksplicitna.Znači još uvijek vrdaš.
Pa upravo vi ponavljate iste fraze kao i Hitler 1943 i 1944.Izgubio je rat jer je potpuno nemoguće da će ostvariti svoje proklamirane ciljeve.
Jednako kao što si mogao biti siguran da je Hiter izgubio rat 1944-te, a gle čuda, rat je još trajao.
Podržavaš li cenzuru?Ne, vrlo sam eksplicitna.
Komentar :
Koje fraze kao Hitler?Pa upravo vi ponavljate iste fraze kao i Hitler 1943 i 1944.
Pogodi ko ga je porazio
Ah da, Ukrajina nije izgubila rat, jel tako?
![]()
Kakav spin? Vjeruješ li sebi ili svojim očima?Komentar :
The population of Stary Oskol in 2024 is 217,000, so we get 392 / 217,000 * 143,500,000 (Russia’s population in 2024) = 259,225 killed - roughly in line with international estimates. In addition, this does not include those reported missing, of whom there are quite a lot.
Neki tamo u komentarima dolaze do cifre i do 500.000 poginulih Ruskih vojnika u Ukrajini.
Kako je pronašao da je na pločama ovog memorijala 392 imena, otkriveno 04.09.2025., ovde Ruski izvori, jedan izvor 330 i druga dva izvora 300 imena, zajedno i Avganistan i Čečenija i SVO, jedna ploča oko 30. imena vojnika poginulih Avganistan i Čečija, dakle oko 300 i možda i manje imena poginulih vojnika SVO.
https://ok.ru/go31belgorod/topic/158882006039537
https://mirbelogorya.ru/region-news...le-otkryli-knigu-pamyati-pavshikh-geroev.html
https://vk.com/video-24303368_456275359?ysclid=mg3t7dnm5511497033
https://vk.com/video-24303368_456275359?ysclid=mg3t7dnm5511497033
Старый Оскол stanovnika oko 217.000, ali je ovaj grad centar Старооскольского городского округa koji broji oko 250.000 stanovnika, i ako se izvede broj stanovnika Rusije dobije se prosek oko 170.000 poginulih vojnika, ali cifra može da bude i manja za nekoliko desetina hiljada imena poginulih vojnika jer se ne zna tačan broj imena poginulih vojnika na ovim pločama, varira od 300 - 330.
Tako, opet su to grube brojke, ali opet ista tendencija da je broj poginulih Ruskih vojnika u Ukrajini negde između 100 - 200 hiljada, sa time da je tendencija zasad prema oko 150 hiljada i manje.
E moj Frtko..... propade ti još jedan spin....![]()
Gube rat jer sporo pobjeđujuOpet skoro dvije godine da kozmicka supersila nije u stanju da osvoji neko vece naselje, koliko ima da su osvojili Avdejevku.
AhahahahahaDžaba vrdaš dečko
![]()
Matematika, samo čitaj brojeve, i onda matematički prosek.Kakav spin? Vjeruješ li sebi ili svojim očima?
Opet si gadno provaljen u lažiAhahahahaha
Ja vrdam, a ti opet ne znaš šta bi odgovorio. Kakve Hitlerove fraze?
Ahahahahahaha
A ko je spominjao konkretne brojeve?Matematika, samo čitaj brojeve, i onda matematički prosek.![]()
Koja laž?Opet si gadno provaljen u laži
Histerija tu ne pomaže
Probaj grickanje noktiju.
![]()
Činjenica?A ko je spominjao konkretne brojeve?
Ja sigurno ne.
Činjenica je da je u 3 godine u Ukrajini Rus ostavio kosti neusporedivo više nego u 9 godina rata u Afganistanu koji su, onako usput, ispušili.
Džaba vrdaš dečko, provaljen si. Gotovo jeKoja laž?
Jesi pripit u 6 popodne?