Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 57,1%
  • Još malo

glasova: 9 12,9%
  • Izgubiće

glasova: 21 30,0%

• Ukupno glasova
    70
Володимир Зеленски сматра да ће „победа“ за Украјину бити њен опстанак као независне државе. Ову изјаву је дао у интервјуу за амерички ТВ канал ABC News, иако је сасвим недавно поставио циљ враћања Украјине у границе из 1991. године.

Никад боље, хвала на питању
Točnije, to će biti Putinov poraz, jer u tom slučaju nema ništa od čuvene denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, osnovnim ciljevima SVO.
Kako god, Putin to neće gledati, dečko ima 72, prosječna životna dob u Rusiji je 73, a ovim tempom ruskom okupatoru treba jedno 50 godina do denacifikacije Lavova.

Opa, svitch na ćirilicu, skinule su se rukavice. Drži se teme umjesto da mi želiš pričati vicece koje mi ipak ne ispričaš
Ево вица.

Наши извори су рекли да су напад на Кабинет министара инсценирале наше специјалне службе ради неопходне међународне реакције. Стотине камера су постављене око владине четврти, али нема снимка напада, већ само снимак пожара.

https://t.me/rezident_ua/27359

Јел да да је смешан?

Фртајлеру, има један још смешнији

Месечна динамика показује да је проблем дезертерства стабилан: 18,1 хиљада случајева у јануару, 17,8 хиљада у фебруару, 16,3 хиљаде у марту, 18,3 хиљаде у априлу, скоро 20 хиљада у мају, 17 хиљада у јуну, око 17,5 хиљада у јулу и августу сваког месеца. Таква стабилност указује на то да је масовни егзодус војника из војске постао хронична појава.А ово су само званични подаци за оне случајеве који су класификовани и унети у Јединствени регистар истрага. Права бројка, како и сами војници признају, је много већа (лети је пријављено више од 400 хиљада случајева самовољног напуштања у Оружаним снагама Украјине).
Као резултат тога, Оружане снаге Украјине улазе у стање распада: ниска мотивација, недостатак поверења у команду и колосални губици чине војску неспособном да држи фронт, што је оно што и видимо.

https://t.me/rezident_ua/27366

Ево вица.

Наши извори су рекли да су напад на Кабинет министара инсценирале наше специјалне службе ради неопходне међународне реакције. Стотине камера су постављене око владине четврти, али нема снимка напада, већ само снимак пожара.

Јел да да је смешан?
Apsolutno, sve u skladu s tvojim kapacitetima.
Ali samo nisi imala sreće u životu, to je to. :ok:

Ево вица.

Јел да да је смешан?
Klicko je rekao da je ostecenje na vladinoj zgradi uzrokovano padom oborenog Gerana.
Sad sam na njemackom Die Welt cuo da jos uvijek vrijedi Putinova zapovjed da se ne gadjaju vladine zgrade u centru Kijeva.
Meni je mnogo zanimljiviji onaj napad jednim projektilom na most na Dnjepru. Pun pogodak ali nije unsiten, jos stoji.
Djeluje mi kao poruka ili nagovjestaj sto slijedi ako ...

Jer KIjev ima desetak mostova i branu na sjeveru, koje Rusi jos ni jednom nisu gadjali.

Poslednja izmena:
Klicko je rekao da je ostecenje na vladi zgrade uzrokovano padom oborenog Gerana.
Sad sam na njemackom Die Welt cuo da jos uvijek vrijedi Putinova zapovjed da se ne gadjaju vladine zgrade u centru Kijeva.
Meni je mnogo zanimljiviji onaj napad jednim projektilom na most na Dnjepru. Pun pogodak ali nije unsiten, jos stoji.
Djeluje mi kao poruka ili nagovjestaj sto slijedi ako ...

Jer KIjev ima desetak mostova i branu na sjeveru, koje Rusi jos ni jednom nisu gadjali.

"Бројне експлозије одјекнуле су у Кременчуку: нападнут је Крјуков мост преко Дњепра - двослојни друмски и железнички мост дугачак 1700 метара. Како кажу, погодио га је само један „Геран“. Ипак, након напада, мост је затворен, возови су каснили, а у граду су почели нестанци струје. Погођена је и индустријска зона."
https://t.me/s/rezident_ua

Poslednja izmena:

Stiv Forbs o rešenju za Ukrajinu: Paradoks sa kojim Tramp mora da se suoči​

Ukrajina-28-1000x667.jpg

Glavni urednik Forbes Media Stiv Forbs u autorskom tekstu objašnjava šta je potrebno da uradi Trampova administracija kako bi obezbedila trajni mir u Ukrajini.

Paradoks sa kojim Trampova administracija mora da se suoči: da bi se postigao stvarni mir u Ukrajini, Kijev mora dobiti značajno više oružja za vođenje rata. Još ružnija činjenica je da bi Putinova pobeda u ovom sukobu na kraju ugrozila i Sjedinjene Države.

Surova istina o Vladimiru Putinu jeste da on i dalje veruje da može dobiti rat za kontrolu nad Ukrajinom. Zato, bez obzira na to šta Putin može reći javno, predsedniku Trampu ili svom amaterskom specijalnom izaslaniku, on nema nikakvo interesovanje za istinske pregovore kako bi se ovaj krvavi sukob završio i Ukrajina ostala sigurno nezavisna.

Putin veruje da može da ignoriše pretnje sankcijama koje dolaze od predsednika Trampa. Uostalom, zar predsednik nije već ranije proglašavao nekoliko rokova pa se potom povlačio?

Ruski diktator veruje da će njegova užasna strategija iscrpljivanja — koja mesečno odnosi 30.000 ruskih života, u odnosu na ranijih 40.000 — u kombinaciji sa zastrašujućim raketnim i dron napadima na civile, slomiti moral Ukrajinaca. Takođe misli da će se SAD i Evropa umoriti od svog angažmana u sukobu. To bi mu omogućilo da nametne sporazum kojim bi Ukrajina postala vazal Kremlja. Nakon toga, bio bi u poziciji da izvrši pritisak na Poljsku i svede baltičke države Litvaniju, Letoniju i Estoniju na status sličan Hongkongu. Moldavija, koja je nekada bila deo Sovjetskog saveza, ponovo bi postala deo Rusije, makar formalno pod drugim imenom.

Ugrožen i NATO​

Još gore, NATO bi postao mrtvo slovo na papiru. Evropske zemlje, suočene sa sve jačim populističkim političkim pritiscima koji podstiču proruske tendencije, pomirile bi se sa popuštanjem Kremlju.

Sve ovo dodatno bi učvrstilo percepciju Kine da SAD više nemaju volje da odlučno predvode slobodni svet. Sa sopstvenim unutrašnjim problemima i verovanjem da mora raspiriti nacionalistički zanos, Peking bi mogao da preduzme poteze koji bi ozbiljno rizikovali rat sa SAD.

Ono što predsednik Tramp učini u vezi sa Ukrajinom u narednim nedeljama imaće duboke posledice po budućnost Amerike.

Ukrajina-27-1024x704.jpg

Rešenja​

Rešenja su jednostavna:

• Obezbediti Ukrajini sredstva ne samo da odbije ruske kopnene ofanzive, već i da potisne njihove armije. Gubitak teritorije srušiće verovanje da iscrpljivanje vodi ka pobedi.
  • Ukloniti sva ograničenja na vojne ciljeve unutar Rusije. To što je Pentagon tiho nametnuo takva ograničenja samo učvršćuje Putinovo uverenje da SAD zapravo žele da operu ruke od ovog rata.
  • Uvesti snažne sankcije. Uključujući oduzimanje pristupa ruskim bankama kritičnoj finansijskoj infrastrukturi koja omogućava razmenu sredstava među bankama širom sveta.
  • Iskoristiti 300 milijardi dolara zamrznutih ruskih bankarskih rezervi za finansiranje ukrajinskog naoružanja.
SAD dodatno podrivaju sopstveni kredibilitet pred Rusijom i Kinom time što oružje ne isporučuju direktno Ukrajini. Vašington želi da proda oružje zemljama NATO-a, a da one potom proslede to oružje Ukrajini.

https://forbes.n1info.rs/lideri/sti...inu-paradoks-sa-kojim-tramp-mora-da-se-suoci/
Na N1 još nisu čuli da je Bajden najuren?

🇺🇦 „Док год Путин није окупирао Украјину, ми побеђујемо“ – Зеленски је објавио нову верзију победе

Зеленски више не говори о стварној победи Украјине над Русијом, сада је изјавио да је за њега победа очување независности, пошто Путин жели да заузме целу територију Украјине.

Ne vidiš radove na proširenju te klackave džade? Ili se praviš da ne vidiš, nećeš da vidiš?
Radi se na magistrali dužine 300 kilometara, ''džada se proširuje na 4 - 6 traka
Da stavim veće slike, ebu te ti đozluci? A tu je i tabela sa podacima.
A da nabaciš veći monitor? 15'' je pre 2 decenije prestao da bude standard.

Gz60-3sasAE93Tb
Na prvoj slici je klaclava dzada kao u Australiji.

moze bit da se tamo i nalazila dokumentacija o njihovim lopovlucima
najbolji nacin da se sakrije
setite se zgrade br 7, gde se nalazila sva dokumentacija protiv companije ENROL, milijarde dolara su bili u pitanju- energija- i
odeeee zgrada u samo 9 sekundi , sa nekim plamicima i
nema odgovornosti.
da samo i podestimo , da je pentagon stradao , bas tamo gde je i bila dokumentacija istrage za 3 biliona nestalih para....
tako se to radi
Ostroumno

Back