Nebojsa.bg
Veoma poznat
- Poruka
- 11.003
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Konstantinovka ce biti gadna. Tamo su se ukopali kao faraoniPosle Pokrovska, kad ga Rusi najzad zauzmu, tek slede dve krvave bitke oko Kramatorska i Slavjanska. Nema kraja ovoj pogibelji.
Kako to vide Ukrajinci:Rus nikad ne laže.
On samo iznosi vojne dezinformacije.
Pdobro, znam i ja cherry picking...Kako to vide Ukrajinci:
Искрцавање ГУР Спецназа. Први резултати.
Као што смо известили синоћ, данас можемо сумирати прве резултате искрцавања ГУР Спецназа у близини Покровска.
Прво, два хеликоптера Црни јастреб учествовала су у искрцавању, које је снимило неколико камера, укључујући и руске FPV дронове који су спавали на путу.
Друго, искрцавање се догодило на пољу у крајњем северозападном делу Покровска. Ово је једина друга локација где је могло бити извршено, с обзиром на густо присуство руских оружаних снага у Покровску.
Тренутно, пропагандисти са обе стране расправљају о циљевима десантних снага. Иако су још увек потпуно нејасни, свакако је мало вероватно да су се радило о некој врсти мисије постављања заставе, јер су ризиковали, између осталог, хеликоптере, који су ретка роба. Истовремено, од почетка је било јасно да 11 неће променити ситуацију у самом граду, с обзиром на интензитет борби виђен на претходном видеу. Стога је могуће да је ово била нека врста мисије обезбеђивања коридора за евакуацију за некога.
У сваком случају, мисија је била изузетно ризична. Група је одмах била под интензивном ватром, а до мрака, видео снимци са руске стране, снимљени са беспилотних летелица, потврдили су делимично уништење групе.
Видео снимци показују да су појединачни системи за електронско ратовање добро функционисали; први дронови (стандардни FPV) нису успели да досегну своје циљеве.
Међутим, када се квалитет слике побољшао (дронови су користили оптичка влакна), почели су да се појављују видео снимци уништења. Видео снимци доступни на мрежи потврђују губитак 5-6 људи.
Ујутру је руско Министарство одбране саопштило: „ Спречено је хеликоптерско слетање групе за специјалне операције Главне обавештајне управе (ГУР) у подручју приближно 1 км северозападно од периферије села Красноармејск. Свих 11 људи који су слетели из хеликоптера је погинуло.“
Упоређујући видео снимке дрона, може се закључити да је саопштење руског Министарства одбране највероватније тачно; мало је вероватно да је група завршила своју додељену мисију...
https://t.me/s/ZeRada1
Postavim ti ukrajinski izvor, ti uzvracas navodom iz Ukrajinske pravde kojima je izvor covek iz GUR-a, organizatora neuspelog desanta. Da li si ozbiljan?Pdobro, znam i ja cherry picking...
Izvor iz vojne obavještajne službe za Ukrainsku Pravdu rekao je da su izvješća o uništenju ukrajinske desantne skupine lažna, dodajući da su na navedenom području u tijeku stabilizacijske mjere koje vodi osobno šef GUR-a Kirilo Budanov.
"Ova informacija je jednako lažna kao i izvješće (op. a., načelnika ruskog Glavnog stožera Valerija) Gerasimova Putinu prije nekoliko dana da je Pokrovsk opkoljen", rekao je izvor.
Joj, životePdobro, znam i ja cherry picking...
Izvor iz vojne obavještajne službe za Ukrainsku Pravdu rekao je da su izvješća o uništenju ukrajinske desantne skupine lažna, dodajući da su na navedenom području u tijeku stabilizacijske mjere koje vodi osobno šef GUR-a Kirilo Budanov.
"Ova informacija je jednako lažna kao i izvješće (op. a., načelnika ruskog Glavnog stožera Valerija) Gerasimova Putinu prije nekoliko dana da je Pokrovsk opkoljen", rekao je izvor.
, 10 - 15 desantna grupa, uočena od strane Rusa, opkoljen grad i područje, i imamo stabilizacijske mere, šta Ukrajinci poslali još 50 helikoptera i desantne grupe da stabilizuju dok okolo sve Rusi i dronovi.
Nije da nisu znali da dolazeJoj, živote, 10 - 15 desantna grupa, uočena od strane Rusa, opkoljen grad i područje, i imamo stabilizacijske mere, šta Ukrajinci poslali još 50 helikoptera i desantne grupe da stabilizuju dok okolo sve Rusi i dronovi.
Ovo ko poveruje.....![]()
"Шта је познато о руском нуклеарном торпеду – Посејдон"Прилeт ФАБ-3000 по ПВД 38 обр ВСУ у рејону г. Мирноград.
Шта је познато о руском нуклеарном торпеду – Посејдон Петак, октобар 31, 2025 frontal.rs
Руски предсједник Владимир Путин је 29. октобра објавио успешно тестирање подводног пројектила "Посејдон" на нуклеарни погон.
![]()
Ово оружје има неограничен домет, постигнут захваљујући свом нуклеарном погонском систему од 8 до 10 мегавата.
"Посејдон" такође може да ради у режиму уштеде горива, као и у режиму прикривености, приближавајући се тачки детонације брзином од 7 чворова или мање. Ова карактеристика, у комбинацији са употребом система погона на водени млаз који не кавитира и премаза који апсорбују звук и вибрације, смањује акустичну потпис возила десетине пута.
Сонарни системи (AN/SSQ-53C) на америчким разарачима класе Арли Берк потенцијално су способни да детектују "Посејдон" само ако се приближи на неколико километара. А то је само у повољним хидролошким условима – у олуји би таква могућност практично не постојала. То значи да ракете "Посејдон" имају огроман потенцијал да избегну противподморничку одбрану НАТО.
Не постоје прецизни подаци о снази нуклеарне бојеве главе Посејдона. Међутим, према Путиновим речима, она значајно премашује комбиновану снагу свих бојевих глава на једној ракети Сармат, која се процењује на приближно 7,5 мегатона. То значи да би бојева глава Посејдона могла достићи снагу од 15-20 мегатона.
Подједнако занимљив је аутономни систем навођења, заснован на инерцијалном навигационом систему са корелацијом дна, допуњен алгоритмима вештачке интелигенције. Са овим, Посејдон је потенцијално способан да онеспособи пуноправне ударне групе носача авиона, па чак и веће комбиноване поморске формације непријатеља, као и да удара по приобалним подручјима.
Познато је да је Посејдон (раније познат као Статус-6) концептуално потомак совјетског пројекта Т-15 – масивног нуклеарног торпеда дизајнираног за ударе по приобалним подручјима Сједињених Држава. Информације о овом оружју први пут су се појавиле 2015. године, а 2016. године објављени су извештаји о тестирањима овог подводног возила са подморнице Б-90 Саров.
Nije dobio naređenje da pod svaku cenu sačuva gradJos malo cherry picking sa ukrajinskih kanala
️#Инсајдер
Наши извори у Генералштабу су известили да је први талас контраофанзиве на Покровск пропао, али је Сирски добио наређења од Јермака да по сваку цену сачува град. Изгубили смо специјалне снаге ГУР-а и неколико елитних јединица украјинских оружаних снага, док је Азовски батаљон поново одбио да уђе у кратер Покровска.
https://t.me/s/rezident_ua
Pdobro, znam i ja cherry picking...
Ne upetljavaj se jos vise. Ti znas kakvo je ko naredjenje dobio?!Nije dobio naređenje da pod svaku cenu sačuva grad
Nego su Rusi dobili naređenje da pod svaku cenu okupiraju grad
I šta ćemo sad
Zaboravio si da nalepis tekst
To pise The Sun, cije su novinare ukrajinci mobilisali kad su otisli da izvestavaju sa prve linije.Ne upetljavaj se jos vise. Ti znas kakvo je ko naredjenje dobio?!
Mogu da idu na potpuno opkoljavanje. Već sad su je stavili u poluokruženje.Konstantinovka ce biti gadna. Tamo su se ukopali kao faraoni