Gedeon
Elita
- Poruka
- 17.333
Tako je. Naravno, pokvarila se navigacija na raketama sa nuklearnim bojevim glavama. Niederlande pretvoriti u ribnjak... Sve to treba raz.ebati.little britain potonuti
Pogledajte prilog 1782368
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako je. Naravno, pokvarila se navigacija na raketama sa nuklearnim bojevim glavama. Niederlande pretvoriti u ribnjak... Sve to treba raz.ebati.little britain potonuti
Pogledajte prilog 1782368
Dobro jutro radni narode Crne Gore!Rusija dronovima upala u Poljsku, nekoliko je oboreno: Vlasti pozvale građane da ne napuštaju kuće
Na godisnjem sam jbg.Dobro jutro radni narode Crne Gore!
Nisam ni očekivala da će tvoj odgovor biti pametniji. Potpuno je nebitno šta ja pišem na forumu, ali, sorry, bitnije mi je šta piše ukrajinski novinar od onoga što napiše penzionisano piskaralo iz Croatie.Ti si primjer da svatko može svašta napisati na internetu..
Pada ukrajina pa im je sada doslo stani pani. Videcemo sta ce biti … bilo kako bilo Rusi su dobro odradili jer da nisu intervenisali u Ukrajini sada bi imali rat sa NATO-om na svojim granicama.NAJVAŽNIJE pitanje, piše Sky News u analizi incidenta u Poljskoj, jest što je bila ruska namjera kada su dronovi ušli u poljski zračni prostor. Poljski premijer Donald Tusk rekao je da je riječ o “velikom broju” letjelica te da su one koje su predstavljale prijetnju oborene.
>> Razvoj događaja pratite uživo na Indexu
Prema analizi Sky Newsa, sada se procjenjuje je li to bilo namjerno ciljanje Poljske i ako jest – s kojim ciljem. Tusk smatra da se radi o “velikoj provokaciji”, svojevrsnom testiranju Zapada i NATO-a. Isti dojam imaju i Ukrajinci, a slaže se i potpredsjednica Europske komisije. Ako je to točno, upozorava Sky News, riječ je o ozbiljnoj eskalaciji.
Članak 4 NATO-a
Sky News podsjeća da jedna od opcija za Varšavu jest aktiviranje članka 4 NATO-a, kojim svaka članica može zatražiti konzultacije saveznika kada smatra da joj je sigurnost ugrožena. Poljska je to već učinila 2022. nakon početka rata u Ukrajini, a razmatrala je i kasnije iste godine nakon što je projektil ubio dvoje ljudi u pograničnom mjestu – sve dok se nije pokazalo da je najvjerojatnije riječ o ukrajinskoj raketi protuzračne obrane.
Drugi mogući odgovor, navodi Sky News, jest dodatno jačanje granica i protuzračne zaštite. Europska unija već razmatra uspostavu tzv. “zida od dronova” na svojoj istočnoj granici. Uz to, priprema se i novi, 19. paket sankcija Rusiji, a europski čelnici očekuju i od SAD-a da ispuni najave o strožim mjerama protiv Moskve.
"Ovo je test i to ne samo Poljske, nego i SAD-a"
Estonski političar Marko Mihkelson poručio je, kako prenosi Sky News, da Rusija ulaskom dronova u poljski zračni prostor testira ne samo Poljsku nego i Sjedinjene Države kao glavnu silu odvraćanja u NATO-u.
Na kraju, zaključuje Sky News, Savez se nalazi pred osjetljivom zadaćom: mora odgovoriti dovoljno odlučno kako bi pokazao da je spreman braniti svoje članice, a pritom izbjeći korak koji bi dodatno potaknuo eskalaciju rata.
A šta je ovo, ako nije rat Rusije sa NATO paktom na granicama Rusije?Pada ukrajina pa im je sada doslo stani pani. Videcemo sta ce biti … bilo kako bilo Rusi su dobro odradili jer da nisu intervenisali u Ukrajini sada bi imali rat sa NATO-om na svojim granicama.
Meni ne izgleda kao sletanje ili pad drona, više mi liči da ih je neko doneo i pažljivo spustio na zemlju, tako da nema nikakvih tragova zakucavanja u oranje ili zemljuNAJVAŽNIJE pitanje, piše Sky News u analizi incidenta u Poljskoj, jest što je bila ruska namjera kada su dronovi ušli u poljski zračni prostor. Poljski premijer Donald Tusk rekao je da je riječ o “velikom broju” letjelica te da su one koje su predstavljale prijetnju oborene.
>> Razvoj događaja pratite uživo na Indexu
Prema analizi Sky Newsa, sada se procjenjuje je li to bilo namjerno ciljanje Poljske i ako jest – s kojim ciljem. Tusk smatra da se radi o “velikoj provokaciji”, svojevrsnom testiranju Zapada i NATO-a. Isti dojam imaju i Ukrajinci, a slaže se i potpredsjednica Europske komisije. Ako je to točno, upozorava Sky News, riječ je o ozbiljnoj eskalaciji.
Članak 4 NATO-a
Sky News podsjeća da jedna od opcija za Varšavu jest aktiviranje članka 4 NATO-a, kojim svaka članica može zatražiti konzultacije saveznika kada smatra da joj je sigurnost ugrožena. Poljska je to već učinila 2022. nakon početka rata u Ukrajini, a razmatrala je i kasnije iste godine nakon što je projektil ubio dvoje ljudi u pograničnom mjestu – sve dok se nije pokazalo da je najvjerojatnije riječ o ukrajinskoj raketi protuzračne obrane.
Drugi mogući odgovor, navodi Sky News, jest dodatno jačanje granica i protuzračne zaštite. Europska unija već razmatra uspostavu tzv. “zida od dronova” na svojoj istočnoj granici. Uz to, priprema se i novi, 19. paket sankcija Rusiji, a europski čelnici očekuju i od SAD-a da ispuni najave o strožim mjerama protiv Moskve.
"Ovo je test i to ne samo Poljske, nego i SAD-a"
Estonski političar Marko Mihkelson poručio je, kako prenosi Sky News, da Rusija ulaskom dronova u poljski zračni prostor testira ne samo Poljsku nego i Sjedinjene Države kao glavnu silu odvraćanja u NATO-u.
Na kraju, zaključuje Sky News, Savez se nalazi pred osjetljivom zadaćom: mora odgovoriti dovoljno odlučno kako bi pokazao da je spreman braniti svoje članice, a pritom izbjeći korak koji bi dodatno potaknuo eskalaciju rata.
Rusi te dronove uopće ne koriste kad zasipaju Ukrajinu.Meni ne izgleda kao sletanje ili pad drona, više mi liči da ih je neko doneo i pažljivo spustio na zemlju, tako da nema nikakvih tragova zakucavanja u oranje ili zemlju
![]()
![]()
![]()
Dušice draga, malo si podkapacitirana jer ne shvaćaš šta ti se hoće rećiNisam ni očekivala da će tvoj odgovor biti pametniji. Potpuno je nebitno šta ja pišem na forumu, ali, sorry, bitnije mi je šta piše ukrajinski novinar od onoga što napiše penzionisano piskaralo iz Croatie.
Eno Rusi napustili Ukrajinu zbog toga, DomoljUpče
Da lumen, totalno si u pravu, Rusi su se krivo izjasnili, skoro izvinuli Poljicima za te famozne dronove. U stilu nismo gađali Poljsku teritoriju.Meni ne izgleda kao sletanje ili pad drona, više mi liči da ih je neko doneo i pažljivo spustio na zemlju, tako da nema nikakvih tragova zakucavanja u oranje ili zemlju
Uzgred, to nisu Geranijum dronovi, nego Gerbera, koje rusi koriste kao mamce za neprijatejsku PVO
![]()
![]()
![]()
Šta napisa grdni, jel bar tebi jasno?Da lumen, totalno si u pravu, Rusi su se krivo izjasnili, skoro izvinuli Poljicima za te famozne dronovi. U stilu nismo gađali Poljsku teritoriju.
Kada ti kažeš da to nije tako ko smo mi da ti ne vjerujemo.
Neka ti netko stariji pomogne..Šta napisa grdni, jel bar tebi jasno?
Prvo napiši nešto smisleno i pismeno da bi drugima solio pamet. Sumnjam da si i osnovnu završio.Neka ti netko stariji pomogne..
Mora da ima barem osnovnu školu.
Pa jeste ako gledamo "nove" granice, ali za sada hibridni. Mogli su imati UKR i NATO na starim granicama.A šta je ovo, ako nije rat Rusije sa NATO paktom na granicama Rusije?
Moram ti reci da si nepristojan, ali je to tvoj najmanji problem.Dušice draga, malo si podkapacitirana jer ne shvaćaš šta ti se hoće reći
Internet je pun svakojakih izjava, tekstova, priča i pričica.
Ti si naišla na facu koji piše šta tebi trenutno odgovara, lik je totalno nebitan, relevantan izvor od nula bodova.
Ti nisi očito .Prvo napiši nešto smisleno i pismeno da bi drugima solio pamet. Sumnjam da si i osnovnu završio.