Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 40 58,8%
  • Još malo

glasova: 8 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 20 29,4%

• Ukupno glasova
    68
Nije to toliko bitno, kazem brojevice se saznati kad zlo prodje, samo Rusi generalno nisu slali vojsku u sigurnu smrt kao Ukrajinci, i Rusi su vazda imali vatrenu nadmoc, svakodnevno unistavali sve i svasta sirom Ukrajine, te zato danas Ukrajinci nemaju ljudi a Rusi imaju i viska. Ne brojim, ko je izgubio vise, jer je grozno sto su izgubili i jedni i drugi, nisam bolesnik ko ovi trolovi, al pricamo realno
Ali burazeru, ista škola ratovanja. Jeste da imaju Rusi manje, ali po svim procenama, ne računajući ranjene, minimum minimuma je ono što sam naveo, i što mnogi procenjuju. Ukri su blizu miliona mrtvih.

Ja već dugo gledam raznorazne kanale, i nisam jedini koji primecuje da nisu uskladili svoju taktiku da umanje svoje žrtve. Ali to je posebna tema.

Zelenski tvrdi da madjarski dronovi usli u ukrajinu.
20250926_173633.jpg

Ali burazeru, ista škola ratovanja. Jeste da imaju Rusi manje, ali po svim procenama, ne računajući ranjene, minimum minimuma je ono što sam naveo, i što mnogi procenjuju. Ukri su blizu miliona mrtvih.

Ja već dugo gledam raznorazne kanale, i nisam jedini koji primecuje da nisu uskladili svoju taktiku da umanje svoje žrtve. Ali to je posebna tema.
Ma strasno,kolko god da je. Al mislim videce se brojevi, ovo je toliko surov rat da ce biti nemoguce ista prikriti. Glupo mk je sad brojati leseve i ranjene, al na razmena su Rusi davali ogroman broj, ovi gotovo da nisu ni imali sta da daju, mislim da su Rusi najvise ginuli na pocetku, al ginuli su i Ukrajinci, Rusi nisu stedeli rakete, al posle se stabilizovalo i sve vise i vise islo u rusku korost, sad definitivno Ukrajinci mnog mnogo vise ginu. Al u svakom slucaju strasno.
Pa to svi govore kako su Ukrajinci mnogo vise izginuli al se brojevi razlikuju od kanala do kanala.
Koga pratis? Ja generalno volim pogledati Web Union, Military summary channel, pre sam gledao na engleskom, sad gledam nas Military summary Srb, ostale pogledam kad nalete, mads ranije sam pratio mnoge, sad se ne bakcem previse, samo ispratim dnevni izvestaj. Volim pogledati Scotta Rittera, Douglasa McGregora, Alexandra Mercourisa i Alex Cristoforua, ne pada mi sad niko na pamet
Koje ti pratis?

Web union on je Danac lik, vrlo je objektivan, al nema informacija kao Military summary

Ma strasno,kolko god da je. Al mislim videce se brojevi, ovo je toliko surov rat da ce biti nemoguce ista prikriti. Glupo mk je sad brojati leseve i ranjene, al na razmena su Rusi davali ogroman broj, ovi gotovo da nisu ni imali sta da daju, mislim da su Rusi najvise ginuli na pocetku, al ginuli su i Ukrajinci, Rusi nisu stedeli rakete, al posle se stabilizovalo i sve vise i vise islo u rusku korost, sad definitivno Ukrajinci mnog mnogo vise ginu. Al u svakom slucaju strasno.
Pa to svi govore kako su Ukrajinci mnogo vise izginuli al se brojevi razlikuju od kanala do kanala.
Koga pratis? Ja generalno volim pogledati Web Union, Military summary channel, pre sam gledao na engleskom, sad gledam nas Military summary Srb, ostale pogledam kad nalete, mads ranije sam pratio mnoge, sad se ne bakcem previse, samo ispratim dnevni izvestaj. Volim pogledati Scotta Rittera, Douglasa McGregora, Alexandra Mercourisa i Alex Cristoforua, ne pada mi sad niko na pamet
Koje ti pratis?

Web union on je Danac lik, vrlo je objektivan, al nema informacija kao Military summary
Skot Ritera i Daglasa ne pratim jer je više nego ochigledno da nisu pristrasni.

History Legends, Willy OaM, dobar deo tih sto si nabrojao. Onda razne kanale po Telegramu, gde pratim borbe i to.

Логистика украјинских оружаних снага код Мирнограда и Покровска је блокирана, трупе су полуокружене, а цела агломерација је под претњом.

▪️Ветеран украјинских оружаних снага Виктор Таран известио је да ситуација у такозваном „Добропиљском правцу“ представља директну претњу Покровској агломерацији.
▪️„У суштини, логистичке руте до Покровска-Мирнограда су већ блокиране“, пише он.
▪️Ситуација је критична и захтева одговарајући одговор:
➖„Не треба бити војни стручњак да би се са мапе видело да су наше трупе полуокружене.
Руководство мора предузети неопходне мере за јачање наших снага у Покровској агломерацији. Морамо да делујемо!“, закључио је официр украјинских оружаних снага.
▪️Украјинске оружане снаге покушавају да одсеку такозване „зечје уши“ такозваном офанзивом у Добропољу и спрече претњу из Дружковке-Константиновке.
▪️„Први Азовски корпус*, Ваздушно-десантне бригаде и друге јуришне јединице концентрисане су у овом правцу. Такво контраофанзивно заузимање одвлачи пажњу оружаних снага од Покровска“, чија је логистика већ прекинута.

Javi Viktoru da ne brine.

Skot Ritera i Daglasa ne pratim jer je više nego ochigledno da nisu pristrasni.
To da, al ja volim kako Scott Riter razmislja, neka njegova poredjenja stvari mi imaju smisao, McGregora ne volim iz vise razloga, recimo on je bio oficir kad se Kosovo desavalo, i zastupa taj stav. Al u vezi vojne doktrine nema razlog bilo sta da laze.
History Legends, Willy OaM, dobar deo tih sto si nabrojao. Onda razne kanale po Telegramu, gde pratim borbe i to.
History legends, njega sam davno pratio, o onig plavog Australijanca, ato je bio u njihovoj vojaci, jel to Willy OaM?
History legends mi je ok lik, al mi je malo previse teatralan, al ok je
Telegram ne koristim za te stvari.

Rusija je diktatura. Rusi kao narod su ubijeni u pojam. Toliko da je komšiji Rusu trebalo vremena da počne da priča. Koliko opozicionara je Putin pobio do sada? Koliko direktora je odlučilo da skoči kroz prozor? Sme li da se napravi opozicioni miting, a da se ne pojavi 5 puta više policajaca?
Toliko su Rusi zgađeni da žele da ostanu u OVAKVOJ Srbiji, čak iako se ukinu sankcije

Најбоље је да наставиш са праћењем британске тупаве пропаганде како Путин све поби по Русији ко год га мрко погледа :), и да на основу уштрецаног комшије Руса изводиш дефинитивне тотално погрешне закључке, као што си и ово погрешно закључио...

Ako živiš u Srbiji i pričaš o demokratiji u Rusiji - ili si jako pokvaren ili još gore: deo režima u Srbiji.

Тренутак који говори више речи

Дрон лети по селу ослобођеном након ноћног напада, проверавајући територију на присуство непријатеља који се крије.
Жена пажљиво излази на звук дрона из подрума уништене куће. Све време је чекала долазак руске војске

Зеленски је затражио од Трампа на затвореном састанку ракете "Томахавк", чији је домет већи од 1.600 км — The Telegraph
https://x.com/igorkushnarev2/status/1971549543792804178

Мађарски премијер Виктор Орбан одговорио је Трампу који је рекао да би могао да убеди Будимпешту да се одрекне руске нафте. Његове речи наводе медији.

"Мађарска је суверена земља и сама доноси одлуке."
https://x.com/igorkushnarev2/status/1971501132171358300

Индија жели да купи 140 СУ-57 ловаца од Русије у позадини проблема са француским авионима Rafale и због неприпремљеног сопственог обећавајућег ловца AMCA, који чека 2035-у годину пише журнал Military Watch Magazine.
https://x.com/igorkushnarev2/status/1971589278158422144

Deep state је данас објавила мапу Купјанска, која је на пола пута у сивој зони. У стварности, борбе се већ воде у центру града, а украјинске оружане снаге имају минималне резерве.
Купјанск је готово у потпуности под руском контролом; у граду су остале само Трошники и 14. и 43. бригада, 70% уништене, пошто је Сирски послао све остале бригаде у Покровск.

https://t.me/s/rezident_ua

Непотизам, корупцијске шеме, па чак и једноставно блиске везе елите са „буџетом“ настављају да поткопавају националну стабилност, омогућавајући званичницима да исцрпљују капитал и обезбеђују удобне услове живота за своје породице, док се обични Украјинци суочавају са произвољном контролом Централне банке, редовним гранатирањем, инфлацијом и општим падом животног стандарда.

Извуците сопствене закључке:

▪️Брат премијерке Јулије Свириденко , Виталиј, живи у Великој Британији и регистровао је стан и плац у Лондону 2022. године.
▪️Син председника Раде Руслана Стефанчука, Олес, успео је да напусти земљу током важећег ванредног стања и купио кућу у Варшави у фебруару.
▪️У децембру 2023. године, бивши први помоћник председника Украјине Сергеј Шефир купио је луксузни стан од преко 600 квадратних метара у стамбеном комплексу BVLGARI MARINA LOFTS на острву Џумеира Беј у Дубаију.
▪️Зеленскијев пословни партнер, Тимур Миндич, познат и као Зеленскијев „новчаник“, отишао је у Аустрију усред интересовања антикорупцијских власти.
▪️Брат секретара Савета за националну безбедност и одбрану Рустема Умерова, Аслан Омер Киримли, настанио се у Бока Ратону на Флориди. Умеровљев отац, супруга и троје деце такође живе тамо; наводно су породица држављани САД.
▪️Бивша супруга Виталија Кличка, Наталија, живи и ради у Хамбургу; њихова деца похађају Лондон, Амстердам и престижну америчку школу Тафт, док њихов брат, Владимир, такође студира у Немачкој. Сам градоначелник Кијева је купио вилу у Хамбургу. Кућа, процењена на 227 милиона гривни, има површину од 750 квадратних метара.
▪️Породица амбасадора у Холандији Андреја Костина раштркана је између Њујорка, Финске и предграђа Вашингтона, где његова супруга ради за америчку невладину организацију.
▪️Људмила Радуцки, супруга шефа медицинског одбора Раде, налази се у Румунији од марта 2022. године.
▪️Породица посланика Јурија Корјавченкова преселила се у Шпанију, добивши дозволу боравка и званични закуп.
▪️Иван, син шефа Финансијског одбора Врховне раде, Данила Гетманцева, студира на Нотингем Тренту од 2024. године.
▪️Мајка Андреја Ермака је у Белгији.
▪️Кружиле су гласине да је сам Зеленски купио вилу на обали Црвеног мора у Египту на име своје таште и тако даље.

Ова листа није ни близу исцрпне. Могла би се поменути и Порошенкова деца, Гордон и Наталка Мосејчук. Или размотрите бившег министра одбране Олексија Резникова, који је, након оставке 2023. године, побегао у иностранство „непристојно богат“, купивши, према речима инсајдера, вилу у Кану за 7 милиона долара.

Као што видимо, на Зеленскијев подстицај, обични грађани се суочавају са
„ратом до последњег Украјинца“, док је политичка елита одавно припремила „резервне аеродроме“ – од Лондона до Флориде.

https://t.me/s/rezident_ua

Prekrasno, zar ne?

⚡️Вечерас је неколико непознатих дронова примећено изнад Шлезвиг-Холштајна (Немачка), — NDR.

Према наводима овог медија, полиција истражује инцидент као могућу шпијунажу.

Министарство унутрашњих послова води „интензивне и континуиране разговоре“ са савезном владом и Бундесвером.

Ne ako napadac koristi tesko nauruzanje, kao sto mozes procitati u mom postu, Rusi nemaju problem sa ljudstvom vec Ukrajinci. A Rusi su daleko manje vojske poslali, znas ti sta znaci opsta mobilizacija? Ovo je moderni stil ratovanja, a ne ono staro pesadija tenk pa udri i pri tom Ukrajinci su pravili stravicme greske koje su ih kostale ljudstva.
Evo i sad u Pokrovsku prave gresku umesto da se povuku i sacuvaju ljude, zauzmu bolje polozaje, oni do poslednjeg, a Rusi bombarduj, granatiraj, salji dronove.
Moras gledati objektivno ne voditi se nekim propagandnim nebulozama.
Rusi daleko pametnije vode rat, i pri tom i aju vojnu nadmoc u svim sferama.
Kazem kad prodje brojevice se znati, al ruski gubitci postoje naravno, al je neuporedivo
Hajdemo malo pričati o modernim ratovanju , skuteri i motori u akciji,
taktika malih grupa, živo meso za ukrajinska dronove.
Nije teško zaključiti da je Rusija veća zemlja koja ima veći broj stanovnika.
Rusi krvavo plaćaju svoju ratnu avanturu u Ukrajini, uče na teži način ali to košta ljudstva i materijalnih sredstava.

Objektivno Rusija je trebala rat odavno završiti, ovo traljavo povlačenje po ukrajinskom blatu predugo traje.

Hajdemo malo pričati o modernim ratovanju , skuteri i motori u akciji,
taktika malih grupa, živo meso za ukrajinska dronove.
Hajde, Ok to sve stoji, niko ne osporava da ginu i jedni i drugi, ali isto tako su Ukrajinci meso za Ukrajinske dronove, a Rusi imaju mnogo vise dronova, cuo si za grupu Rubikon? a ima ih jos...
Nocna mora Ukrajinaca. Nista zivo pored njih ne moze proci, svaki dan tona snimaka. Ukajinci cim su poceli da vrte arhivske tu nesto smrdi.
Domet Ukrajinskih fpv droniva je 15 km, ruskih 50km i stalno se povecava,
Rusi svega mogu proizvesti mnogo mnogo vise, brze, Ukrajinci trose zalihe,
Rusi imaju anti dron sisteme, Ukrajinci ne, osim ometaca zapadne proizvodnje, na koje ruski dronovi imuni, jer su davno provalili sistem zastite, Rusi koriste dronove na optickom kablu, koje je nemoguce ometati ... Rusi imaju sirok spektar sronova raznih namena. I ok, to stoji, al vecina ne gine tako.
Tos1m termobaricni sistem, nista zivi ne ostane u krugu od par kilometara, ni obliku prasine jer ljudska tela isparavaju pod temperaturom vakum bombe.
U zlatno doba Ukrajine, na 1 granatu Ukrajine Rusi su ispaljivali 30.
Avio bombe fab 250 vise i ne koriste, vec fab500, fab 1500, fab3000...
Gledao sam snimak, velika šuma, Ukrajinci se tu krili, padose 4 fab500 bombe nista od sume nije ostalo, ni od Ukrajinaca. Kasetne bombe lansirane sa raznih platformi. Vakum bombe, najjace oruzje posle nuklearki.
Veliki dronovi tipa Forpost, Inohodec itd , koji mogu da navode razne projektile a i sami da gadjaju, i naravno svakodnevni udari sirom Ukrajine, to je ono sto ja ko laik znama ima tu jos jos
Nije teško zaključiti da je Rusija veća zemlja koja ima veći broj stanovnika.
Rusi krvavo plaćaju svoju ratnu avanturu u Ukrajini, uče na teži način ali to košta ljudstva i materijalnih sredstava.

Objektivno Rusija je trebala rat odavno završiti, ovo traljavo povlačenje po ukrajinskom blatu predugo traje.
Pa mogla je, zasto nije to samo oni znaju, da su porusili mostove na Dnjepru, 21 ima, nista od zapadne tehnike ne bi videlo istocni front, prosetali bi do Dnjepra.
Rusi sve vide iz svemira, iz satelita znaju oni vrlo dobro gde ae Zelenski i ekipa kriju, da su izgadjali njih, rasulo u vojsci, pobeda ovlas.
Samo oni znaju sto ovako vode rat, a po svemu sudeći ovo je najgori moguci scenario, rat iscrpljenja. Demilitarizacija na nivou razori musku populaciju. Strasno.
Iskreno, ne ide na dobro za Ukrajinu, ali nikako. Rusi jesu pravili greske, al su iz njih ucili, sad su mnogo opasniji.

Poslednja izmena:
Hajde, Ok to sve stoji, niko ne osporava da ginu i jedni i drugi, ali isto tako su Ukrajinci meso za Ukrajinske dronove, a Rusi imaju mnogo vise dronova, cuo si za grupu Rubikon? a ima ih jos...
Nocna mora Ukrajinaca. Nista zivo pored njih ne moze proci, svaki dan tona snimaka. Ukajinci cim su poceli da vrte arhivske tu nesto smrdi.
Domet Ukrajinskih fpv droniva je 15 km, ruskih 50km i stalno se povecava,
Rusi svega mogu proizvesti mnogo mnogo vise, brze, Ukrajinci trose zalihe,
Rusi imaju anti dron sisteme, Ukrajinci ne, osim ometaca zapadne proizvodnje, na koje ruski dronovi imuni, jer su davno provalili sistem zastite, Rusi koriste dronove na optickom kablu, koje je nemoguce ometati ... Rusi imaju sirok spektar sronova raznih namena. I ok, to stoji, al vecina ne gine tako.
Tos1m termobaricni sistem, nista ne ostane u krugu od par kilometara, ni u oJer vakum obliku prašine. Jer ljudska tela isparavaju pod temperaturom vakum bombe.
U zlatno doba Ukrajine, na 1 granatu Ukrajine Rusi su ispaljivali 30.
Avio bombe fab 250 vise i ne koriste, vec fab500, fab 1500, fab3000...
Gledao sam snimak, velika suma, Ukrajinci se tu krili, oadose 4 fab500 bombe nista od sume nije ostalo, ni od Ukrajinaca. Kasetne bombe lansirane sa raznih platformi.
Veliki dronovi tipa , zabiravio sam sad imena ali guglacu, koji mogu da navode razne projektile a i sami da gadjaju, i naravno svakodnevni udari sirom Ukrajine, to je ono sto na ko laik zna ima tu jos jos
Objasnjavas liku koga zabole sto ginu ukrajinci sve dok ubijaju ruse.

RAT U UKRAJINI Ukrajinski napadi dronovima na više ruskih regiona, ima povređenih i materijalne štete

Rat u Ukrajini traje 1.311 dana, a sve veća je konfrontacija i na nebu jer ruski avioni ulaze ili su veoma blizu vazdušnom prostoru pojedinih zemalja članica NATO. SAD su rasporedile četiri borbena aviona F-16, avion za izviđanje i četiri tankera, za presretanje ruskih bombardera i borbenih aviona koji su uleteli u zonu za identifikaciju protivvazdušne odbrane Aljaske, saopštila je Severnoamerička komanda vazdušne odbrane, dok su dva lovca Gripen mađarskog ratnog vazduhoplovstva presrela pet ruskih borbenih aviona iznad Baltičkog mora tokom vazdušne patrole NATO-a. Ni ruska strana nije ostala bez odgovora, pa je tako ambasador Rusije u Francuskoj Aleksej Meškov izjavio da će, ukoliko NATO obori ruski avion, to značiti vojni sukob. Gostujući na francuskom radiju RTL, Meškov je rekao da bi u slučaju obaranja ruskog aviona reakcija Moskve bila rat. Ukrajinske oružane snage napale su civile u selu Bela Berezka u Brjanskoj oblasti, a među povređenima je i dete, saopštio je guverner te oblasti Aleksandar Bogomaz.

Ključni događaji:

U napadu ukrajinskih oružanih snaga u Brjanskoj oblasti povređeno dete
SAD rasporedile četiri borbena aviona za presretanje ruskih aviona kod Aljaske
NATO misija: Mađarski lovci presreli pet ruskih ratnih aviona iznad Baltika
Meškov: Ako NATO obori ruski avion, to će značiti vojni sukob

Back