Управо си показао незнање основних ствари. У центру Москве су све демонстрације забрањене. На другим местима се за окупљања траже дозволе и скупови најављују, као и у САД и ЕУ. Успут, пре неку недељу је једна жена на сред Црвеног трга раширила транспарент којим подржава Путина, полиција ју је одвела у марицу у року од три минута.
Медији у Русији су слободни. Проблем је што су пре неких петнаестак година усвојили закон о страним агентима(буквално преписан из САД), и онда су ти "опозициони" медији кренули сами да се затварају један по један и прелазе на интернет. Јер закон намеће ненормалну количину папирологије, да само 1/3 времена можеш да се бавиш новинарством. А све то јер примаш чини ми се више од 30% буџета из иностранства. Упознао сам пре коју годину једног новинара који ми се жалио да сваки рачун мора да сачува и заведе у папирологији јер се контролише куда иде тај новац. Хтео би да га финансира УСАид и да буде слободан као медији који се финансирају изнутра. Е па не може, исто тако је и у Америци. И онда због трошкова сви пређоше на интернет. И опет, нико их не дира. Чак их има и на РУТУБу(руски пандан јутубу). И опет, нико их не дира док не прекрше закон.
Дакле не понављај мантре него се информиши па тек онда причај.