Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    110
Зеленски је званично потврдио да није дозволио својим министрима да потпишу споразум са Сједињеним Државама о њиховом приступу украјинским минералним ресурсима.

📌 Геополитички гласник
paaaa , mora da prvo i vidi sta mu je u ukrajini ostalo
onda da se konsultuje sa black rokom i nuland , bajdenovcima
pa tek onda ...

На иницијативу Вашингтона обављен је телефонски разговор шефова спољнополитичких ресора Руске Федерације и САД, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

https://x.com/igorkushnarev2/status/1890838212769173514

⚡ Путин и Трамп би се могли састати у Саудијској Арабији крајем фебруара, — Bloomberg

Bloomberg, позивајући се на изворе, јавља да ће се руски и амерички званичници састати следеће недеље у Саудијској Арабији како би припремили терен за могући самит лидера...

https://x.com/igorkushnarev2/status/1890824371549397087

Трампов тим је већ кренуо у Саудијску Арабију како би започео руско-украјинске мировне преговоре, пише Politico

Gj2gyi8bcAApJ6g

https://x.com/igorkushnarev2/status/1890844226675425486

Вeнс је очигледно дуго припремао ову тираду како би подстакао другу Трампову администрацију у њеном покушају да промовише јефтин културни популизам широм Европе.
Али слон у просторији у којој је Вeнс одржао говор био је Путин. Греси за које су оптуживани публика и Европа заправо су се дешавали у Русији. Рат у Украјини се једва помињао. Лоши момци су били савезници Сједињених Држава. А права претња западној демократији била је она сама.
Европа сада мора да се бори са две нуклеарно наоружане нације предвођене крајње нестабилним психопатским лидерима и њиховим помоћницим.
Европа сада мора да се бори са две нуклеарно наоружане нације предвођене крајње нестабилним психопатским лидерима и њиховим помоћницим.
A baš vas je u Češkoj pogodio Trampov povratak, šta na to kažu u Bugarskoj?

У Русији слободни медији? Исто као у Србији, што тамо не смеју ни да писму, јер ће лепо у затвор, као кад су хапсили људе у центру Москве који нису подржавали рат.
Ти причаш глупости. Јел и Белорусија слободна? Северна Кореја? Кина?

Све је то исти миље.
Управо си показао незнање основних ствари. У центру Москве су све демонстрације забрањене. На другим местима се за окупљања траже дозволе и скупови најављују, као и у САД и ЕУ. Успут, пре неку недељу је једна жена на сред Црвеног трга раширила транспарент којим подржава Путина, полиција ју је одвела у марицу у року од три минута.
Медији у Русији су слободни. Проблем је што су пре неких петнаестак година усвојили закон о страним агентима(буквално преписан из САД), и онда су ти "опозициони" медији кренули сами да се затварају један по један и прелазе на интернет. Јер закон намеће ненормалну количину папирологије, да само 1/3 времена можеш да се бавиш новинарством. А све то јер примаш чини ми се више од 30% буџета из иностранства. Упознао сам пре коју годину једног новинара који ми се жалио да сваки рачун мора да сачува и заведе у папирологији јер се контролише куда иде тај новац. Хтео би да га финансира УСАид и да буде слободан као медији који се финансирају изнутра. Е па не може, исто тако је и у Америци. И онда због трошкова сви пређоше на интернет. И опет, нико их не дира. Чак их има и на РУТУБу(руски пандан јутубу). И опет, нико их не дира док не прекрше закон.

Дакле не понављај мантре него се информиши па тек онда причај.

Управо си показао незнање основних ствари. У центру Москве су све демонстрације забрањене. На другим местима се за окупљања траже дозволе и скупови најављују, као и у САД и ЕУ. Успут, пре неку недељу је једна жена на сред Црвеног трга раширила транспарент којим подржава Путина, полиција ју је одвела у марицу у року од три минута.
Медији у Русији су слободни. Проблем је што су пре неких петнаестак година усвојили закон о страним агентима(буквално преписан из САД), и онда су ти "опозициони" медији кренули сами да се затварају један по један и прелазе на интернет. Јер закон намеће ненормалну количину папирологије, да само 1/3 времена можеш да се бавиш новинарством. А све то јер примаш чини ми се више од 30% буџета из иностранства. Упознао сам пре коју годину једног новинара који ми се жалио да сваки рачун мора да сачува и заведе у папирологији јер се контролише куда иде тај новац. Хтео би да га финансира УСАид и да буде слободан као медији који се финансирају изнутра. Е па не може, исто тако је и у Америци. И онда због трошкова сви пређоше на интернет. И опет, нико их не дира. Чак их има и на РУТУБу(руски пандан јутубу). И опет, нико их не дира док не прекрше закон.

Дакле не понављај мантре него се информиши па тек онда причај.
Mediji su u Rusiji slobodni?

Šta nam napriča..

Back