- Poruka
- 47.398
О томе можемо причати тек када се деси.Сада тренутно имамо војни буџет Русије као да су у рату а званично нису.Не мислим да преговори и примирје иду у прилог Русима. Ако прихвате, ви ође би могли усране гађе гристи јер посљедице ће бити таман такве ко да усране гаће гризеш.
Не би ме зачудило.
И онда, да баш све буде исто као и код нас "прогласиш победу над НАТОм".
Постигли су радну температуру и Американци то осјете, зато иде та прича примирје.
Лавров неки дан лијепо рече НЕ примирје него ТРАЈНИ МИР а сви мање више знамо шта то значи.
Дневно пада између 50-100 фабовки, ко зна колико дронова, артиљерија је готово свакодневница, заузимају у просјеку 50-100 квадратних километара па бум видјел докле тако.Наравно при томе имају губитке али украјински губици су сада већ ушли у црвено и не видим начин да се то надомјести момцима од 18 + година без убрзане војне обуке која опет значи ново топовско месо без озбиљне обуке.Украјинске елитне јединице су десетковане, ово што сад гледамо је повлачење у војном смислу без превише патетике.Нису се обрукали, предају се само када немају више опција.Највећи за*јеб је што су их наговорили да ратују са Русима и дали им лажне наде да ће руска војска распасти када налети на тврдо.Напротив руска војска се прилагодила и постаје монструм, баш како сам писао на почетку.На крају овог рата руска армија ће бити најопаснија војна сила на свијету по свим сегментима копненог ратовања.Када су кренули били су војна сила из уџбеника.Међутим уџбеник-пракса је небо и земља.А колико је битна пракса показало се на правцу Покровска гдје дошла Укро елита обучавана у Француској.Пола их је побјегло већ први дан.
Ако мислиш да Американци имају боље карте да заврше овај рат грдно се вараш.Све су пробали осим да пошаљу регуларне војнике.
А тек ту мотивисаност на терену једва чекам да видим, како НАТО војници гину у блату Украјине јер је то елте њихова вјековна земља.
Ето једва чекам да их видим на терену.Зато Трамп сада каже за пола године можда мир.Зашто пола године?Па таман да се Зеленски сломи и у пракси и сам почне зазивати украјински Дејтон.Али само полако...бум дочекал све не жури сада Лички када је кулминација овог сукоба и када се ломи кичма у Донбасу.
Poslednja izmena: