Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sigurno nije ta fabovka, sa aerodinamičnom kočnicom na nosu i bez krila ta može samo sanjati 60km dometa.
Nije to aerodinamička kočnica, nego prsten koji je sprečava da se zabije preduboko u zemlju.
Te bombe dobijaju aluminijumsku kapu za poećannje aerodinamičnosti, krila i sistem preciznog navođenja.

fab-1500-umpk.jpg

Русија је први пут употребила тешку ваздушну бомбу ОДАБ-1500 у Украјини
Оружане снаге Русије користиле су такву бојеву главу за напад на инфраструктуру у Сумској области.
Према експерту за анализу отворених података БИЛД-а Јулијану Ропцкеу, након удара ОДАБ-1500, облак дима висок 1 км подигао се на небо.
Волуметријска детонирајућа авионска бомба (ОДАБ) је термобарични пројектил из времена СССР-а, који отприлике 10 метара пре него што погоди мету испушта запаљиву течност у облику аеросола и запаљује је.
Ово се зове волуметријска експлозија. Ова врста муниције има већу разорну моћ од класичне муниције.
Раније су Оружане снаге РФ користиле ОДАБ, али са мањом масом: од 170 до 500 кг.
GJ6TKKRXwAA54Bg

:eek:
GJ29rQ1XMAAb26O

Русији је требало нешто више од две године да изгради Кримски мост дугог 12 миља.
Зашто би САД требало 10 година да изграде мост од 1,6 миље?

Друга прича о удару брода на мост КИНА за 7 дана
Potpuno drugaciji most, konzolni kao u Baltimoru oslanja se na stubove slicno klackalici kad jedan segmenat padne padju i susedni, znaci ceo most.

Украјина мора да се бори док се не врати на границе из 1991. и не уђе у ЕУ и НАТО. Тако мисли 61% Украјинаца, - анкета од 22. до 24. марта

Скоро 40% подржава мировне преговоре и прекид ватре.

Да су председнички избори данас, победио би Зеленски. Прва три су такође Тимошенко и Порошенко.
Pobedio bi zato sto u Ukrajini vise nema otvorenih fer izbora, diktatura kao u Rusiji.

Субота, 30.03.2024. у 09:10

Бербок: Путин не жели да преговара​

677z381_12-6607c955a7f44.jpg

Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок (EPA-EFE/FILIP SINGER)
БЕРЛИН – Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила је да очекује даљу ескалацију рата у Украјини, оцењујући да руски председник Владимир Путин не жели да преговара.
„Он даје до знања више него јасно да је ван домашаја рационалних аргумената и вредности човечанства. И сигурно не жели да преговара”, рекла је Бербок за медијску групу Функе.
Немачка министарка је оценила да би дошло до незамисливих последица уколико би Украјина била поражена у рату.

„Човечанство мора да победи”, рекла је Бербок, додајући да би безбедност Европе и међународни поредак били угрожени ако би Русија победила Украјину, преноси Тагесшпигел.

„Подршка Украјини је наша сопствена гаранција безбедности”, сматра Бербок.

Она је, међутим, искључила могућност слања европских копнених трупа у Украјину.

Према речима Бербок, Путинов циљ је да уништи постојање Украјине као независне, слободне земље и да увуче НАТО у рат.

„Од почетка смо јасно ставили до знања да ово никада нећемо дозволити”, рекла је Бербок, преноси Танјуг.

https://www.politika.rs/scc/clanak/606616/Berbok-Putin-ne-zeli-da-pregovara
Švapska kuja lažljiva.

Честитамо француском председнику Емануелу Макарону и његовим генералима 210. годишњицу уласка руске војске у Париз 31. марта 1814.

Срећан празник, Емануел!

Руско Министарство спољних послова, посебно ће честитати „драгим француским партнерима“.

Честитамо француском председнику Емануелу Макарону и његовим генералима 210. годишњицу уласка руске војске у Париз 31. марта 1814.

Срећан празник, Емануел!

Руско Министарство спољних послова, посебно ће честитати „драгим француским партнерима“.
A u Pariz usao imenjak Djordje Emanuel Arsenijevic koji je rodjen u Vrscu.

Срећан празник, Емануел!

Eh, pa vidimo da su nam komšije iz Rusije malo pošteno popile kafu! Slavlje zbog osvajanja Pariza pre 210 godina?

Pa to je kao da ja sad slavim što mi je auto pre dve decenije bio u voznoj nesreći! Čudna je ta njihova nostalgija za starim osvajanjima.

Ajde, neka se čovek seti istorije, ali toliko oduševljenje kao da se to dogodilo juče? Pa zar nemaju pametnijeg posla?

A ovo čestitanje... Kao da čovek slavi nečiju nesreću. Pa nismo mi krivi što im je vojska ušla u grad!

Baš čudno ponašanje, kao da su ostali zaglavljeni u prošlosti.

Не знам чему се радујете кремљовотови.

Чешке гранате СТИЖУ, Ф16 СТИЖЕ, Немачка шаље ДЕСЕТ ХИЉАДА граната. А ту су већ одавно АБРАМС и ЛЕОПАРД а да не спомињем неуништиви ЧЕЛИНЏЕР... Још само да дође лето и пали се машина :cool:

Eh, pa vidimo da su nam komšije iz Rusije malo pošteno popile kafu! Slavlje zbog osvajanja Pariza pre 210 godina?

Pa to je kao da ja sad slavim što mi je auto pre dve decenije bio u voznoj nesreći! Čudna je ta njihova nostalgija za starim osvajanjima.

Ajde, neka se čovek seti istorije, ali toliko oduševljenje kao da se to dogodilo juče? Pa zar nemaju pametnijeg posla?

A ovo čestitanje... Kao da čovek slavi nečiju nesreću. Pa nismo mi krivi što im je vojska ušla u grad!

Baš čudno ponašanje, kao da su ostali zaglavljeni u prošlosti.

Znaš kako, isti ti Francuzi slave pad Bastilje koji se desio pre 235 godina, tako da ako si želeo da ispadneš pametan nije ti uspelo, ali svakako nastavi da pokušavaš.

Чешке гранате СТИЖУ, Ф16 СТИЖЕ, Немачка шаље ДЕСЕТ ХИЉАДА граната. А ту су већ одавно АБРАМС и ЛЕОПАРД а да не спомињем неуништиви ЧЕЛИНЏЕР... Још само да дође лето и пали се машина :cool:
Bolje da im pošalju proteze ruke i noge. Naravno i kese za leševe.

Moraš jasnije da naglasiš sarkazam, neko može pomisliti da si ozbiljan

:klap:💪

Недостатак лидерства у Европи је потпун.
Европски лидери су вазали америчке дубоке државе.
Европа је контролисана територија САД.
Европа улази у спиралу самоуништења.
ЛАВРОВ: Европска унија ће изгубити поверење у себе.
Нажалост, Европа не постоји као независни играч.
САД рекле да је Путиново председавање у Русији реалност, Европа је одмах ућутала!
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров дао је интервју руским новинарима. Посебно је било речи о кризи око Украјине.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back