Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vašington želi da Kijev promeni strategiju i sa ofanzive pređe u odbranu, a takvu poruka će biti preneta Volodimiru Zelenskom, tvrdi Blumberg.

Naime, prema pisanju te američke agencije, ukrajinskom predsedniku tu poruku će preneti savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan tokom razgovora na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

“Salivan će tokom razgovora na marginama Svetskog ekonomskog foruma preneti poruku svog šefa, predsednika Džozefa Bajdena, Zelenskom. Bela kuća želi da Ukrajina promeni strategiju i sa ofanzive pređe na odbranu”, navodi se u članku novinara Blumberga Andreasa Kluta.

Kako je istakao, kontraofanziva Ukrajine je doživela krah, to je razočaralo Vašington koji je pozvao Kijev da promeni taktiku. Ruske snage su se dobro utvrdile dok su Ukrajinci pretrpeli ogromne gubitke u ljudstvu i potrošili previše municije.

Prema njegovim rečima, Zelenski treba da kaže Salivanu da će Kijev prestati da šalje zapadne tenkove po dobro miniranom terenu jer to nema nikakvog smisla. Ipak, napominje da Kijev ne može da štiti svoje položaje bez pomoći SAD i Evrope.

hehe.. da promene taktiku i iz ofanzive pređu u defanzivu? koju bre ofanzivu? ovu u kojoj su izgubili više teritorija nego što su dobili? :D
eu i nato nacisti su stvarno urnebesni ponekad :D
Ako su u ofanzivi gubili,a jesu,sta ce tek biti u defanzivi?Ima da se cuje Ruska vojska kako leti kroz Ukrajinu: Svuuuuuusshhhhh :D

Pa ne bih se ja slozio sa tobom.Kao prvo,smatram da nisi vidovit,pa ne mozes da znas zasto su to uradili,kao drugo,zlocine nikako ne treba stavljati pod tepih(nama su to komunisti uradili i znas kako smo prosli-komsije napravile reprizu) nego govoriti stalno i svuda o njima,da se ne ponove.
Ratovali su mi deda i otac, mene mimoislo, nadam se i moju decu a stalnim ponavljanjem i prozivanjem vece su sanse da ce i moja deca ratovati.

Ratovali su mi deda i otac, mene mimoislo, nadam se i moju decu a stalnim ponavljanjem i prozivanjem vece su sanse da ce i moja deca ratovati.
Gresis Djuro.Vidi,ako zatrpavamo ono sto nam je neko uradio,dolazimo u situaciju da nam ponovo to uradi jer ne znamo za taj dogadjaj.Evo ti ocigledan primer glupog ponasanja i ne ucenja svoje istorije Poljaci pozvali Bundesver da posalje svoje trupe u Poljsku,a znamo da su ih Nemci u ww2 nemilosrdno tamanili.Nasa deca koja ne uce istoriju(ona koja uce nece tamo) su letovala na Hrvatskom primorju i napravila zajednicku sliku pored jednog velikog komada stene,a tu su ustase ubijale Srbe,ali to deca ne znaju jer ne uce istoriju i jer se to trpalo pod tepih u vreme komunista.Nas su Ameri i Pirgavi bombardovali na Uskrs i nasa deca to znaju,i treba da znaju ko im je neprijatelj.Otimaju nam deo teritorije i mi to stalno pricamo,i male su sanse da nasa deca ne znaju ko nas je bombardovao i ko pokusava da nam otme deo Srbije.Treba govoriti i ukazivati na neprijatelje.Eto,i Rusi tako rade,tacno se zna spisak neprijateljskih zemalja i oni su svesni toga.

Kazu vesti da ne smeju Americki zlikovci da ubace Abramse u borbu jer su kukavice i jer ih ruski dronovi buse i krcaju ko seljak oblandu za Svetoga Nikolu?

Lako je bilo Abramsima napadati goloruk narod po Iraku al kad su Rusi u pitanju BULJA ZVACE GACE :maramica:
Napisao si kazu vesti

Pa citiraj vest, ubacio si pogresan link jehovinih svedoka na twiteru

Jeste, evo gledamo kako je to baš sad aktuelano. I to u više država, Palestina, Jemen, Ukrajina... A taj međunarodni poredak je NATO uveo u UN 1999. godine.

Gdje se to prekrajaju granice kao što Rusija trenutno radi po Ukrajini, a vjerojatno će nastaviti i dalje?

Je li Amerikanci negdje 'štite američku manjinu', ili se pozivaju na 'vekovne američke teritorije'?

Da su rusi bili lojalni građani države u kojoj žive, ne bi nikome pala vlas s glave, nešto slično kao i srbi u hrvatskoj :kafa:
Да Укри нису нацисти Руси би били лојални.
Исто као што сте и ви нацисти у вашој НДХ.
Џаба се тешиш геноцидом над Србима, НАТО и Укри су изгубили рат од Руса.

Прц

Руси су направили толико зла у Украјини да никада више неће бити добрих односа између та два народа. Ни Дњепар, ни Дњестар за хиљаду година неће моћи спрати сву грозоту злочина и разарања која су Руси починили.

Gdje se to prekrajaju granice kao što Rusija trenutno radi po Ukrajini, a vjerojatno će nastaviti i dalje?

Je li Amerikanci negdje 'štite američku manjinu', ili se pozivaju na 'vekovne američke teritorije'?
Не, Амери унуштавају државе ради чисте пљачке под изговором тероризма.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back