Rijetko kad odem na sorosevski forum.hr... Tamo je zabranjena bilo kakva diskusija, ako slučajno nisi na liniji zapada i EU, odmah slijedi eliminacija. No danas sam baš otišao... I jedan od najvećih podržavatelja zelenskijevog režima, po uvjerenju izraziti anacionalni liberal sorosevskog tipa, koji je prije godinu dana euforično pozivao u juriš na Krim, Mauripolj, Melitpolj, napisao je jutros sljedeći upis... Po kojem se zaključuje da je izgleda i onim najmilitantnijim liberalima sorosevskog tipa (koji bi ratovali protiv Rusa iz svoje tople sobe s tastaturom u ruci do posljednje kapi ukrajinske krvi) s barem malo soli u glavi (u koje naravno ne ubrajam Mastiloslava, Febu, Bregamija, Chiefa, Piciginxa, Zokiše JazzPiana...) polako dolazi iz guzice u glavu. Pročitajte, tekst je znakovit...
Ruku na srce Rusija se očito ne može poraziti sa postojećim NATO arsenalom preko Ukrajine. Nema se granata, dronova, tenkova, i oklopa. Tih sustava je manje nego u Rusiji (osim dronova). EU je bila poprilično razoružana, ulaganje u vojsku od 1.3% većine EU zemalja je platilo danak, a tvornice su pogašene. Francuska i Britanija iako zajedno imaju stanovnika kao Rusija i puno veći BDP, zajedno vjerojatno ne proizvode 1/20 granata kao Rusi, a i hrpu drugih sustava tako..
Ima se više aviona i avio oružja, ali Ukrajinci od toga nemaju koristi.
Sa druge strane rat na istoku Europe gura EU/USA u desno.
Rusija što duže stoji u ratu, veća je šansa daće postati Kineski nuklearni satelit. Radije bi je zapad ako ih ne može poraziti, držao bliže sebi.
Isto tako dolaze i političke promjene na zapadu, desnije vlade i političari su manje skloni sukobu sa Rusijom, počevši od USA do EU. kako oni jačaju, tako slabi podrška Ukrajincima.
Isto tako tu je po meni Zelenski zeznuo stvari sa pričom "ništa od izbora" i ima previše hapšenja i zabrana... evo Arestovič non stop kuka na telegramu da će biti uhićen svakog trena.. a bio mu je desna ruka. Ljudi na zapadu imaju dojam da se UA pretvara u Rusiju, a ipak su zapadnjaci nakon one prevare sa koronom i ukidanja ljudskih prava, ponovo osjetljivi na osobne slobode..
moje mišljenje.
Ja od ljeta tvrdim da rat ide u nerješeno, tada sam bio proglašen Putinovim plaćenikom iz Niša,
aj sada vidimo da ide u tom smjeru, točnije da bi rat išao u nerješeno USA treba izglasati novi paket pomoći od 65milijardi $ za 2024. Bez toga će ići u smjeru UA poraza.
I nije neki smak svijeta. Šteta Berdijanska i Melitopola, u stvarnosti jedina dva grada koja nešto vrijede koja su Rusi osvojili. Mariuopol su srušili sa zemljom od toga grada više nema ništa, kao i od Bahmuta , SjDonjecka, Lisičnjaska.. Herson su izgubili što je dobro.
Nije smak svijeta ostati bez ta dva grada, možda ih uz pregovore pokušati dobiti nazad, ionako su većinaska populacija tu Ukrjainci a na Krimu Rusi, iako sumnjam da će ih Rusi sada vratiti nazad, a Ukrajinci ne mogu vojno do njih.
neki optimalan scenarij je zamrzavanje u stilu Sj i Južna Koreja.