Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
људи забораве или не знају да укри нијесу скроз хомогено друштво - једни су чисти Руси, једни су ближи Русима а други ближи Пољацима а трећи нешто скроз између.

о томе како је дошло до стварања данашње украјине и украјинаца може се и надуго и нашироко, али чињеница је да они данас постоје као нација
Vjerujem da je prije 2014. tako bilo, dok od prošle godine 100% više nije tako. A ruski će za jednu do dvije generacije u Ukrajini potpuno nestati.

Rade svoj poso :kafa:
A ovi jadnici nisu ni za pozadinu fronta a kamoli na prvoj liniji!
ко и сваки рат у историји
кад треба људи и треба броја, онда се више не пита ко је способан а ко не
и американци су због Ирака и Авганистана скидали сва могућа ограничења

и војни обавезник кад је позван ради свој посао. свако организовани друштво има војску и војне обавезнике, хммм зкроз занимљиво

Vjerujem da je prije 2014. tako bilo, dok od prošle godine 100% više nije tako. A ruski će za jednu do dvije generacije u Ukrajini potpuno nestati.
и данас је тако само обични људи немају избора ни у русији ни у украјини
како ће бити у будућности не знам, чињеница је да су и једни и други осуђени на то да буду суједи па како год било

знам доста украјинаца и са некима од њих сам пријатељ, руса знам тек пар и ништа више од здраво, здраво. тако да ми је на примјер 100% украјинка (како она поносно каже) рекла да мрзи пут лера не што је напао украјину него што није 2014.
и она и сви њезини не мисле да је овај рат у интересу украјинаца него некога трећег

ствари су пуно сложеније него што људи мисле
питање је колико су издајника укри побили и позатварали, ти простори су навикли на то у задњи 100 година

Ja samo vidim da su ubijeni oni koji su došli da ubijaju druge. Ne razumem šta te tu užasava.
Mobilisan sam 68. bio na madarskoj granici, je balo mi se za ruse ili cehoslovake da sam mogao birati sigurno ne bih bio tamo. Imao sam srecu da nije izbio rat a da se to desilo ubijao bih ili bio ubijen, zasto su ti jadnici dosli ti sigurno ne znas.

Pogledaj sastav stanovnistva u obe regije pre 2008., Gruzini apsolutna vecina, pobuna manjine,ruska invazija,proterivanje,Ruske "mirovne snage" proterivanje i dalje traje. Sve to se dogodilo kasnije u Donbasu i Lugansku. Nie ti nista jasno?
.
Па ето, рецимо да је све тачно што си написао.

Чак је 2008. руска војска ушла у Грузију, за неколико дана савладала отпор и ушла на територију Грузије (ван Јужне Осетије), дошла до града Гори, раскупусала тамошњу базу НАТО нациста и повукла се.

Овде НАФО шизоиди масовно пишу о неутољивој глади Владимира Владимировича да осваја туђе територије, а нарочито земље бившег СССР.

И како се та неутољива његова глад за освајањем уклапа са чињенивом да 2008. није окупирао Грузију иако је имао на длану (Грузија има 3,5-4 мил. становника), већ је оставио (сада већ доказаног) лудака и НАТО подгузну муву Сакашвилија на власти у Грузији коју толико жељно очекује у саставу новог Совјетског Савеза?

Како то да је после свих припрема и (како тврдиш) свих протеривања Грузина из Јужне Осетије 2022. пропао референдум о припајању Русији?

Како то да Абхазија никада није имала сличне иницијативе иако су, како тврдите, под суровом руском чизмом???

И све то траје већ 15 (петнаест) година, отприлике колико ће да траје НАТО контраофназива на приазовље...

.

Ah, baš možeš izbjeći mobilizaciju, ako imaš para, ako nemaš onda mrš na front, nije to baš da imaš prevelikog izbora...
Pa verovatno i možeš, bar u Srbiji ima dosta primera ljudi koji su izbegavali mobilizaciju 90-ih iako su bili sirotinja.
Ali ne radi se o izbegavanju mobilizacije, već o i glasnoj i prećutnoj podršci ruskog društva ovom ratu. Prvih par meseci rata je zapad naivno gurao priču da je ovo Putinov rat, da se ne bi bacala ljaga na ruski narod, ali danas već nema sumnje da ovo jeste ruski rat (i pored manjine koja ga ne podržava).
Ovi što su pobijeni nisu u Ukrajinu došli da beru cveće, već da ubijaju. Zato ne razumem čemu empatija prema njima. Što ih više pobiju, to će rat pre biti gotov.

.
Па ето, рецимо да је све тачно што си написао.

Чак је 2008. руска војска ушла у Грузију, за неколико дана савладала отпор и ушла на територију Грузије (ван Јужне Осетије), дошла до града Гори, раскупусала тамошњу базу НАТО нациста и повукла се.

Овде НАФО шизоиди масовно пишу о неутољивој глади Владимира Владимировича да осваја туђе територије, а нарочито земље бившег СССР.

И како се та неутољива његова глад за освајањем уклапа са чињенивом да 2008. није окупирао Грузију иако је имао на длану (Грузија има 3,5-4 мил. становника), већ је оставио (сада већ доказаног) лудака и НАТО подгузну муву Сакашвилија на власти у Грузији коју толико жељно очекује у саставу новог Совјетског Савеза?

Како то да је после свих припрема и (како тврдиш) свих протеривања Грузина из Јужне Осетије 2022. пропао референдум о припајању Русији?

Како то да Абхазија никада није имала сличне иницијативе иако су, како тврдите, под суровом руском чизмом???

И све то траје већ 15 (петнаест) година, отприлике колико ће да траје НАТО контраофназива на приазовље...

.
Kako to da su na silu postavili svoje baze u obe Gruzijske regije sa po 5000 vojnika priblizno ako su tako dobri i nevinasca, slicno i u Pridnjestrovlju, Moldavija.

Dabome, samo su ih sprečili da bez novog rata menjaju tezultate Drugog svetskog rata. Inače, u to da bi bez Carske Rusije i Čehoslovačke legije bilo savremene Češke niko od njih ne želi da misli. Slovaci su mnogo zahvalniji narod od njih.
Па, очигледно никада ниси био у Чешкој нити лично разговарао са Чесима - као што увек - лупаш без појма.....

To je važilo februara-marta prošle godine, bilo je vojnika koji su tvrdili da ne znaju gde ih šalju.
Danas pak i najveća sirotinja zna šta se u Ukrajini dešava, i svesno odlaze u rat da ubijaju i pljačkaju. Tako da, sorry but not sorry.

Kaze Lukasenko da je za 7 dana kontraofanzive preko 40.000 NATO bojovnika ubijeno.Kako tumacis ovu, po tvoj NATO tabor, strasnu vest?

однос руси украјинци није однос срби и хрвати него је пуно ближи србијанци и црногорци на примјер
grešiš. razlika je baš kao izmedju srba katolika i srba. jedni i drugi su od zapada primili pokondirenost i prezir prema vlastitom rodu. i sad misle da je njima mesto medju zapadnim narodima a ne svojima.

*****************a patološki mrzi rusa. da mu daš 1000EUR ne bi se poljubio s moskaljem.

za hrvate ne znam. taj izumrli stalež je jedna druga priča.

A što mu ostaje? Po njegovom izgledu vidi se da je živio na marginama. Regrutiran, mogao je pobjeći na zapad ili slušat što mu se kaže, usput pokušat popravit socijalni status.
Možda njih 1% ide iz ideoloških razloga.
Baš ti ljudi sa margine si umišljaju da su bogomdani i da su baš zbog te nepravde oni socijalno i društveno zakinuti! Ne moramo daleko ići, npr. onaj kreten što je napao onog Indijca u Zg. Uvijek se oni koji nemaju baš neke vlastite osobine na koje bi mogli biti ponosni prime nacionalnog ponosa, jer je to jedino što mu preostaje i sa kojim se može identificirati,dok onaj koji je svjestan svojih vrlina nema potrebe za time.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back