Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene banovali tamo jer sam napisao da je Bahmut pred padom.
Demokracija u HR,nije cudo sto su morali Srbina za predsednika da biraju,da imaju bar jedan glas razuma u toj fasistickoj tvorevini.
Ja sam se registrovao na forum.hr i usao u domovinski rat-operacija oluja-i pitao ih sto se ponose proterivanjem 250000 svojih gradjana i dobijem dva,tri komentara a nisu me banovali jos.

Evo ovde.Ubacio si se u pricu i pokusao da zvucis vickasto i, to sa general-razvodnice nemoj da plagijatises.Ako nisi u stanju da pratis o cemu se pise cuti i citaj
https://forum.krstarica.com/threads/rat-u-ukrajini-21.968438/post-46545522
kojih 10-15 hiljada hoholja,imate li vi predstavu koliki je to broj ? Da ih je u samom Bahmutu toliko to bi znacilo da ih do Limana ima bar sest puta vise.Grad je u operativnom okruzenju ,snadbevanje minimalno.Da po vojniku dnevno podelis jedan SDO treba ti 10000 oboroka a to je 5t hrane dnevno bez bilo cega drugoga.Dvadeset dana koliko je grad vec takoreci odsecen znacilo bi 100t hrane za toliko broj vojnika.Tamo tesko da ima vise od 2000 boraca i to je vise nego pristojna brojka, za ciju likvidaciju bi bilo potrebno angazovati 6000 ruske ljute pesadije.
Batalite vise te brojke "svidja mi se lepa okurgla cifra,moi ti"
Moi ti ispravi te potkovice oko grada pa vidi kolika je dužina fronta ! Čuj dvije hiljade Ukra brani toliku dužinu fronta i na njih navaljuje preko petnest do dvadeset hiljada wagnerovaca i VDVovaca, ispaljuju na grad mjesecima po desetak hiljada granata dnevno i ne mogu im ništa! Pa ebo te ko da su supermeni! Mislio sam da si ozbiljniji,a ono ipak general-razvodnik!

Da, da, Bahmut je po forumima izgubio svaku važnost kod Ukro navijača otkako je krenuo u sunovrat, a Ukri koji mesecima nisu ispeli da preseku put Kremena-Svatovo samo što nisu najurili Ruse. Hoće, na forum.hr začas.
Razmisli malo.
Rusi su nacinili gamilu gluposti u svojoj taktici. Ukrajinci jako malo.
Rusi osvajaju selo mjesecima, gradove gube u satima. Ukrajinci sela gube mjesecima, osvajaju gradove u danima. Fakt ili ne?
Ne tvrdim da ce Ukrajina dobiti rat, pod uvjetom da Rusi tjeraju do kraja, ali ruska efektivnost se moze usporediti sa vatrogascima koji vodenim topovima jedva ugase gorece drvce sibice. Ukrajinci uspiju casom vode ugasiti gorecu kucu.
Ukratko, Ukrajinci kao ni Rusi nisu toliko glupi da mjesecima ginu za nesto sta znaju da ce izgubiti.
Pitanje je samo koji je razlog.
Ja sam uvjeren da spremaju nesto jako skoro. Da im to polazi za rukom vec su pokazali.
Osnovna razlika izmdju ruske i ukrajinske taktike je da Ukrajinci bitke dobijaju lukavstvom, a Rusi masom.
Ukrajinci nemaju izbora, oni gledaju da svaki metak pogodi cilj, dok Rusi ispale milijun metaka sa pretpostavkom da ce zakonom vjerojatnoce jedan pogoditi cilj. Nemoj ovo zadnje shvatiti bukvalno.

Razmisli malo.
Rusi su nacinili gamilu gluposti u svojoj taktici. Ukrajinci jako malo.
Rusi osvajaju selo mjesecima, gradove gube u satima. Ukrajinci sela gube mjesecima, osvajaju gradove u danima. Fakt ili ne?
Ne tvrdim da ce Ukrajina dobiti rat, pod uvjetom da Rusi tjeraju do kraja, ali ruska efektivnost se moze usporediti sa vatrogascima koji vodenim topovima jedva ugase gorece drvce sibice.
Ukratko, Ukrajinci kao ni Rusi nisu toliko glupi da mjesecima ginu za nesto sta znaju da ce izgubiti.
Pitanje je samo koji je razlog.
Ja sam uvjeren da spremaju nesto jako skoro. Da im to polazi za rukom vec su pokazali.
Osnovna razlika izmdju ruske i ukrajinske taktike je da Ukrajinci bitke dobijaju lukavstvom, a Rusi masom.
Ukrajinci nemaju izbora, oni gledaju da svaki metak pogodi, dok Rusi ispale milijun metaka sa pretpostavkom da ce zakonom vjerojatnoce jedan pogoditi cilj. Nemoj ovo zadnje shvatiti bukvalno.
To je ruska logika ratovanja,potuku se i idu na pobedu bez obzira koliko ce da ih izgine.
Za danasnje pojmove malo zastareo metod ali to je prosto tako.
Njihov mentalni sklop je drugaciji,dodatno su se razbesneli na nemacke tenkove.Do udara na Krimski most su bili kilavi,posle su se promenili generali,promenila taktika i dobrim delom su sproveli NATO recept.
Doduse da su od pocetka krenuli kao NATO,neselektivno i masovno bombardovanje svega sto moze da se gadja verujem da bi Ukrajina posle 3 meseca izgledala gore nego Irak posle 19 godina.Nekome,nesto,iz nekog razloga odgovara da ovo bude ovako,mi obicna boranija to ne znamo niti cemo znati.
Ono sto sam video prosle godine u Bahmutu i Soledaru je ne daj boze nikome.
Ukrajinska vojska lezi po ulicama i kanalima,tela im jedu svinje i psi,ljudi prolaze kao da se nista ne desava.

Problem je što nisu toliko pokvareni i podli kao zapadnjaci pa da razmišljaju na isti način i dođu do istih ideja.

Psihologija kaže "teško je odmah prepoznati ono što nemaš u sebi,"
ima istine, ...ali i naivnosti u takvom razmisljanju,
i dalje mislim da smo mi srbi malo drugacijeg, boljeg kova,
uprkos i sopstvenim greskama,
mislim da bi mogli uciti od nasih generala

Military Overview: Wagner Orchestra Played Almost In The Center Of Bakhmut​

‘Guys, hellions, are shooting home-made videos. This morning they sent it from Bakhmut, almost the center of the city’ head of Wagner Prigozhin commented on the video.

Wagner fighter are yet to cut the Chasov Yar – Bakhmut road, which is the last one used by the Ukrainian military, despite the Russian artillery fire. Ukrainian sources claimed that Russian forces are entrenched half a kilometer from the road.

Dejstvovace u Ukrajini po agresoru.

The modification of the Russian ATGM became the prey”: the British fleet captured the Iranian boat​

1677762935_ja_jpg_jpeg.jpg

Jesu zatvorili dva zbog EU.
Ali imaju jos 5 aktivnih reaktora i svi su Ruski modeli ili kako ti kazes Sovjetski gradjeni 70-tih i 80-tih.
I to im odrzava Rosatom i imaju ugovor sa Rusima za gorivo do 2026-te. I sad je skoro bila frka da im dodje gorivo preko Belorusije.
A tek grade 2 nova po zapadnoj tehnologiji.
svi modeli koji su radili na obogaćeni uranijum su morali biti zatvoreni pre prijema u eu.
reaktori koji su radili na uranijum po standardima eu su produžili da rade.

ovo ti je spisak
https://en.m.wikipedia.org/wiki/RBMK#List_of_RBMK_reactors

To je ruska logika ratovanja,potuku se i idu na pobedu bez obzira koliko ce da ih izgine.
Za danasnje pojmove malo zastareo metod ali to je prosto tako.
Njihov mentalni sklop je drugaciji,dodatno su se razbesneli na nemacke tenkove.Do udara na Krimski most su bili kilavi,posle su se promenili generali,promenila taktika i dobrim delom su sproveli NATO recept.
Doduse da su od pocetka krenuli kao NATO,neselektivno i masovno bombardovanje svega sto moze da se gadja verujem da bi Ukrajina posle 3 meseca izgledala gore nego Irak posle 19 godina.Nekome,nesto,iz nekog razloga odgovara da ovo bude ovako,mi obicna boranija to ne znamo niti cemo znati.
Ono sto sam video prosle godine u Bahmutu i Soledaru je ne daj boze nikome.
Ukrajinska vojska lezi po ulicama i kanalima,tela im jedu svinje i psi,ljudi prolaze kao da se nista ne desava.
Samo se ti teši da ste "mogli i jače."

Vaša prva ofanziva 2022. je pukla, sad se samo čiste ruski teroristi s krajnjeg istoka i krima

Овакву Украјину подржава запад.
Screenshot_2023-03-03-00-00-18-907-edit_com.viber.voip.jpg

Обавештење из украјинске болнице, везано за добровољно давање крви.
Од 31. марта крв ће моћи да дају само чистокрвни Украјинци!
Страни држављани неће моћи да дају крв!
Потпуно копирање Хитлерових расних закона!

ma ne znam stvarno, imali su vremena vise nego dovoljno, da se spreme,
a njihova politika se decenijama zasnivala na nekom pomirenju,
pa nisu valjda toliko debilni, da nisu ovo mogli predvideti,
imam utisak da vecito kasne u odlukama i akcijama,
kao da se do zadnjeg nadaju plemenitosti zapada,
dok se oni cimaju i razmisljaju, mi cemo opet biti gurnuti u rat
siptarima i ustasama
Kako ti zamišljaš liniju fronta? na svakih 10 metara vojnik i tenk? Ili čuvanje granice? Trebali bi milioni da na taj način ''pokriju'' hiljade kilometara granice ili fronta.

Ne branim nikoga

Rekoh jedan covek drzi rov

Jedan covek, jedan rov

Nisam spekulisao dal ih je pre toga poklopila artiljerija, pa je zadnji preziveo, koliko rovova imaju, grad, selo, mozda neka padina, sumica, sta se desavalo pre nego vidimo taj zavrsni cin

Jer snimci su takvi pokazuju samo jedan mali segment, mali delic borbe za zivot, iz tih oskudnih informacija mozemo ali i ne moramo izvlaciti zakljucke

Ja nisam izvlacio zakljucak, nego sam lepo jasno rekao da je to ono sto se cesto vidi na snimcima. Ni manje ni vise

Jel to tesko razumeti

Koji rov, koliko metar, 5, 10, 20, 100 ili kilometar

Kako rov može biti jedinica mere za bilo šta, normalno da ti na snimcima vidiš do desetak metara rova ali ti slobodno razmisli možeš li sa 10 ljudi da držiš kilometar rova i fronta jer je to ono što je Frt tvrdio

Meni je sve ovo oko Bahmuta jako cudno.
Uvjeren sam da Ukrajincima sluzi za vezivanje ruskih snaga, da im skrece paznju i da ce uskoro udariti tamo gdje Rusi ne ocekuju.
Nitko nije toliko glup da zrtvuje tisuce vojnika samo radi simbola.
Bome jest Alija IzetbegovIć. Kad bolje pogledaš i Franjo tudji.

Sve se je moglo rešiti bez rata i pravedno. Medjutim oni koji su ušli u ovo neće iz njega izaći a da se ne pokušaju izvaditi na sve moguće načine. Pad Bahmuta će biti težak psihološki udarac za ukro vojsku.
Vrlo moguce da slijedi repriza Hersona i Harkiva, i tada su Rusi sve oci uprli u Herson i pricali o neuspjelim ukrajinskim ofanzivama, da bi u roku tjedan dana izgubili preko 8000 km2.oko Harkiva. Tako im se i sada sve vrti samo oko Bahmuta, a ne vide ni lijevo ni desno od njega. Mozda grijesim, ali poznavajuci Ruse ...
A i ruskoj vojsci nije nimalo na cast da im najvece uspjehe biljezi privatna a ne regularna vojska. To bi bio blam za bilo koju vojsku svijeta.
z:shock:

Ne branim nikoga

Rekoh jedan covek drzi rov

Jedan covek, jedan rov

Nisam spekulisao dal ih je pre toga poklopila artiljerija, pa je zadnji preziveo, koliko rovova imaju, grad, selo, mozda neka padina, sumica, sta se desavalo pre nego vidimo taj zavrsni cin

Jer snimci su takvi pokazuju samo jedan mali segment, mali delic borbe za zivot, iz tih oskudnih informacija mozemo ali i ne moramo izvlaciti zakljucke

Ja nisam izvlacio zakljucak, nego sam lepo jasno rekao da je to ono sto se cesto vidi na snimcima. Ni manje ni vise

Jel to tesko razumeti

Ma nema lik pojma, on misli da se na onim kartama na linijama razgraničenja poslože vojnici jedan do drugog, pa se pomiču i tako se i linija pomiče 🤣🤣🤣

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back