Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
93. opet operira oko Bahmuta. Gdje god se pojave, ruski napadi jenjavaju i ne daju rezultate. A broj poginulih fašista sa Urala sa povećava. Ukrajinska pobjeda sa ovakvim ljudstvom je neminovna, kao i puni rezervoari traktora u vlasništvu ruskog življa u Donbasu koje će u kolonama ka Belgorodu.

Nije valjda opet

Na kraju će neko izdati knjigu "Svi Jaguarkini klonovi" u 4 toma

Ma vi ste bre ljudi budale...
vidi, nisam ja to izmislio, a pogledaj i datum drugog linka:

Četiri odgovora zašto je Rusija anektirala Krim

https://balkans.aljazeera.net › teme

·Translate this page

Apr 28, 2022 — Trenutno je Krim ruski 'nepotopivi nosač aviona',

TVRĐAVA KRIM: Evo zašto je poluostrvo "nepotopivi nosač ...

https://www.sd.rs › clanak › tvrdava-...

·Translate this page

Dec 10, 2015 — TVRĐAVA KRIM: Evo zašto je poluostrvo "nepotopivi nosač aviona"

·Translate this page

·Translate this page

Vidis ti to, dobro je da su Rusi uzeli Krim, sad Amerikanci vise nemaju gde da posave rakete... Eto i ja malo da doprinesem nebulozama....

Vidis ti to, dobro je da su Rusi uzeli Krim, sad Amerikanci vise nemaju gde da posave rakete... Eto i ja malo da doprinesem nebulozama....
pa cekaj ko veruje u te nebuloze?
ja koliko znam ukre.
a ja mislim da je ukrajina planirana da se zrtvuje, stalno joj se daje na kasicicu i laze se da ce nato da dodje, tj. oni da postanu clanica, ... a ukrajina sve manja, prvo je otisao samo krim, pa redom donbas, a danas? danas eu kukumavci da ce putko i neku zemlju eu da mazne, loze jadne yukre sve do ukidanja ukrajine... dok ti mene vredjas
Nije ga niko oteo, on je Ukrajini dat
a zasto joj je dat? da bi zapad zagrizao, danas bar vidis
nazad uzet jer je bio cist zicer, samo corav ne vidi
i sta se onda desava, za jedan krim ode cela ukrajina, visevekovni projekat zapada

oces vece izgubis i ono iz vrece
sve se znalo unapred, samo je bilo pitanje kada ce poceti odmeravanje snaga

zapad je cekao da rusi zagrizu, a rusi zapad da je odavno zagrizao misle

Poslednja izmena:
pa cekaj ko veruje u te nebuloze?
ja koliko znam ukre.
a ja mislim da je ukrajina planirana da se zrtvuje, stalno joj se daje na kasicicu i laze se da ce nato da dodje, tj. oni da postanu clanica
Ma ne izvrcite bre vise stvari... USA i nato su najavljivalji da se izgleda sprema invazija na Ukrajinu i jasno su rekli da nece vojska natoa ucestvovati u ratu ako nije napadnuta teritorija neke nato drzave i to je jasno kao dan oznaceno. I upravo to je svar koju zna i Rusija... Jasno je i stavljano do znanja da nece davati oruzje kojim moze da se ugrozi ruska teritorija i eskalira rat... Oruzje koje se daje je iskljucivo i samo u svrhu oslobadjanja i odbrane teritorije ukrajine. Takodje se opet jasno zna da Ukrajina ne da ne moze da bude clan natoa, nego ne moze ni da aplicira za clanstvo i to ne samo sto nema suverenitet nad svojom teritorijom od 2014, vec i ranije..Uzgred Ukraina pre toga nije ni zelela u nato, njeno stanovnistvo je tek malim procentom bilo za to, niko nije ulagao da se taj procenat medijski promeni... Narod je promenio misljenje tek kad su Rusi oteli Krim, sto je i logicno za promenu misljenja. Ali sada je kasno...Nato nece uci u direktan sukob, a davanje pomoci za kojom ukrajinci vape je sasvim legitimna stvar...

·Translate this page

·Translate this page

Има доста разлога зашто је Крим битан, осим историјских и симболичких, езотеријских. Да га Русија није повратила, узела би га Америка, Украјина би, наравно, само формално ту била присутна.

Ma ne izvrcite bre vise stvari... USA i nato su najavljivalji da se izgleda sprema invazija na Ukrajinu i jasno su rekli da nece vojska natoa ucestvovati u ratu ako nije napadnuta teritorija neke nato drzave i to je jasno kao dan oznaceno. I upravo to je svar koju zna i Rusija... Jasno je i stavljano do znanja da nece davati oruzje kojim moze da se ugrozi ruska teritorija i eskalira rat... Oruzje koje se daje je iskljucivo i samo u svrhu oslobadjanja i odbrane teritorije ukrajine.
ma znamo sve, prvo je receno da nece, pa se predomisle, tenkovi, avioni, evo sad i dugometno
samo somovi jos veruju da ce krim da oslobode - od rusa

Takodje se opet jasno zna da Ukrajina ne da ne moze da bude clan natoa, nego ne moze ni da aplicira za clanstvo i to ne samo sto nema suverenitet nad svojom teritorijom od 2014, vec i ranije..Uzgred Ukraina pre toga nije ni zelela u nato, njeno stanovnistvo je tek malim procentom bilo za to, niko nije ulagao da se taj procenat medijski promeni... Narod je promenio misljenje tek kad su Rusi oteli Krim, sto je i logicno za promenu misljenja. Ali sada je kasno...Nato nece uci u direktan sukob, a davanje pomoci za kojom ukrajinci vape je sasvim legitimna stvar...
svi znaju samo glupe ukre ne, cak zelenski kaze da je ukrajina faklticki nato
nije zelela u nato, nego nato u nju da udje, i ulazi ako cemo realno, samo "na kasicicu"
narod je "promenio misljenje" kada se desio puc, hunta strelja znas?
kako su rusi mislis iz rusije oteli krim kada se tamosnji narod inace isto rusi izjasnio da se on sam - narod otima od naci hunte? jel bio referendum sa 99% izbornom voljom da odu iz ukrajine i pripoje se rusiji? jel bio ili nije?

nato nece uci u sukob osim POSREDNICKI, PROKSI, dace sve da ukre "pobede u buducnosti", obecao im jos mekejn dok je bio ziv u kijevu, pred njihovom vojskom
And the late Sen. McCain had vowed while standing before Ukrainian troops and officials at the time:

"All of us will go back to Washington and we will push the case against Russia... It is time for them to pay a heavier price."
He added: "We will do everything we can to provide you with what you will need to win."

Има доста разлога зашто је Крим битан, осим историјских и симболичких, езотеријских. Да га Русија није повратила, узела би га Америка, Украјина би, наравно, само формално ту била присутна.
ma kikuriku se meni ruga kao sta ameri bi tu postavili rakete [kao u rumuniji]
mislim, mozda ako su rusi sisali vesla, ali ja u to ne verujem, rumunija i ostale zemlje ist. bloka su drugo

rekoh komplet ukrajina kao zapadni projekat je zapravo bio ruski mamac, i rusi su tacno znali u dlaku kako ce se sve odvijati u ukrajini, samo sto nisu imali dovoljno raketa i snage da se odmah upuste u odmeravanje snaga - to mislim kako za poslednjih 8 godina, tako i za skoro 80 godina, kao zrtvuju piuna zarad komplet sahovske partije koju nameravaju globalno da dobiju [samo sto se ta partija sa komunizmom i svetskom revolucijom njima izjalovila, jel nema nista od tog posla]

takodje guranje ukra u sukob sa rusijom je bio zapadni mamac koji su rusi konacno zagrizli, bar tako zapad misli

obe strane misle da je ona druga zagrizla mamac i upecala se, sada gledamo ko vise vuce ribolovac ili ...

Poslednja izmena:
1140275_full.jpeg

Sa Bahmutom je gotovo. Ukrajina nema snage za kontranapad. Stiglo je naredjenje da se povuku iz grada. I nije jedini, duzinom celog fronta ce se povuci.
i sta se onda desava?
zapad pominje dugometno koje dobacuje do krima, ne bi li rusi zagrizli jos vise u odbacivanju ukra, pomeranju linije fronta... na kraju ce ih mamiti na kijev, mislim ako su se spremili bolje nego prvog puta, zapravo ako su rusi tada njih pecali da se sada sami upecaju... sve u svemu, od ukrajine na kraju nece ostati nista, sve vise se zrtvuje ne bi li se rusija sve vise oslabila

Former Pentagon adviser: the defense of the Armed Forces of Ukraine in the southern direction is collapsing due to the tactics of the RF Armed Forces​

UKRAINE
February 11, 2023 20:02
Author: Aglaya Chaikovskaya

Former Pentagon adviser: the defense of the Armed Forces of Ukraine in the southern direction is collapsing due to the tactics of the RF Armed Forces
mil.gov.ua

The defense of the Armed Forces of Ukraine in the southern direction is disintegrating due to the correct selection of tactics by the RF Armed Forces, said ex-Pentagon adviser Colonel Douglas McGregor.
In an interview with journalist Stephen Gardner, the former adviser noted the disintegration of the front in southern Ukraine into parts. Armored vehicles are gradually losing their role, reconnaissance, observation of artillery strikes come to the fore.
“This is what dominates the battle, it is this approach that causes great damage,” the colonel noted.
Russia quickly realized what to bet on, so now sending Western tanks to Ukraine without air cover makes no sense. The 88 tanks promised to the Kyiv regime run the risk of being burned out in battle "in a few minutes

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back