Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve je to tamo ispranog mozga !
Peru im mozak intezivno od 2014 i upumpavaju drugu istoriju i neke narative .
Oni žive u totalnom matrixu
ja iamam tamo familiju koju sam još 2014 prebacio u Poljsku i koji su tamo otvorili firmu i dobro im ide !
Oni još uvek žive u ubedjenju da Rusi gube :dash:
njima fali 1/3 teritorije koja ostaje u Rusiji za vjek vjekova i jedno 10 milona stanovnika , što raseljenih , što poginulih ...
znaci isto ko kod susjeda
al ja kazem da covek ne moze biti bas toliko gloop
da mu se bas toliko ispere mozak

Poslednja izmena od moderatora:

Бербокова у Харкову обећала још оружја Украјини​

https://www.politika.rs/scc/clanak/531996/Berbokova-u-Harkovu-obecala-jos-oruzja-Ukrajini
Kevin Dillon Win GIF

Sve što ti treba da bi izbegao takav scenario jeste oružje. Zato se treba naoružati po svaku cenu, pogotovo ofanzivnim oružjem.

Dok god imaš šansu da uzvratiš po teritoriji napadača miran si...
Ako te napada neka od svetskih sila - može te zaštititi samo nuklearno oružje, a i to je diskutabilno kada je u pitanju mala zemlja skromnih mogućnosti. Možda i naneseš neku štetu, ali velika je šansa da ćete prilikom tog pokušaja ispariti i ti i tvoja zemlja u odmazdi. Nije baš mudro.

Ako ti neka od svetskih sila izazove građanski rat, onda prođeš kao mi u bivšoj Jugoslaviji. Koga ćeš napadati i kako ćeš to sprečiti?! U građanskom ratu ljudi ratuju sa svojim do jučerašnjim komšijama, prijateljima, rođacima... Sa ljudima sa kojima su do juče bili sunarodnici. To su užasni krvavi ratovi koji jednom kad buknu, teško ih je i raspetljati i okončati i na neki način - ni nemaju pobednika. Koliko god rasplamsavao i nacionalizam i ideologije i verski fanatizam i svašta nešto da bi napravio razdor među ljudima - ostaje gorki osećaj da si u neku ruku ratovao protiv "svojih".

Nedavno sam gledala neku dokumentarnu emisiju o Južnoj Koreji. Kustos njihovog istorijskog muzeja je pričala o tome kako danas sve više ljudi korejski rat doživljava kao rat između dve ideologije preko korejskih leđa. I kako je bilo strašno što su ljude terali da ratuju protiv svojih prijatelja i rođaka i rasturili i rastavili porodice i familije. Sve više ljudi postaje svesno toga da su bili žrtva u sukobima velikih sila. Nešto kao Ukrajina danas.

Ukrajinu su naoružali do zuba pre ovog rata i - koliko joj je to pomoglo?

Ako se neko veliki namerio na tebe - spasa ti nema. Samo je pitanje kako ćeš proći - bez žrtava, sa malo žrtava, sa mnogo žrtava ili te više neće biti.

da li tu iko ima mozga od tih 40 miliona ljudi
ne mogu da verujem da ne mogu da se odbrane
sve je to tamo ispranog mozga !
Peru im mozak intezivno od 2014 i upumpavaju drugu istoriju i neke narative .
Oni žive u totalnom matrixu
ja iamam tamo familiju koju sam još 2014 prebacio u Poljsku i koji su tamo otvorili firmu i dobro im ide !
Oni još uvek žive u ubedjenju da Rusi gube :dash:
njima fali 1/3 teritorije koja ostaje u Rusiji za vjek vjekova i jedno 10 milona stanovnika , što raseljenih , što poginulih ...
Шта урадише нато-фашисти... страшно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back